Limundo Cafe - Tuzakanje II - novo i unapredjeno
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorForex
    • CommentTime27.06.08
     link
    @goranchc
    Slazem se sa axy-em, obavezno probaj da ga kontaktiras na ovih nekoliko nacina koji su nam na raspolaganju (poruka preko Limunda, mail, SMS ili poziv na mobilni), pa tek ako ne bude reakcije ni nakon 2-3 dana, daj negativnu i postavi aukciju ponovo, a ako ti iz osvete uzvrati negativnim komentarom, obavesti Limundo tim i uklonice taj komentar vrlo brzo.
    • CommentAuthormattija
    • CommentTime04.07.08
     link
    Ne volim što moram da tužakam, ali moram: član spiral je stavio na aukciju artikal br. 1027377 s početnom cenom od 10 dinara i sa izlicitiranom cenom od 31 dinar na kraju. Kako je moja ponuda bila najveća, pitao sam ga kako ćemo izvršiti kupoprodaju, na šta mi je on rekao da nema nameru da mi proda artikal za 31 dinar, već da odjednom traži najmanje 450 din. Odgovorio sam mu da bih mu platio i 100 dinara umesto 31, ali on nije pristao ni na to, pa sam mu dao, čini mi se zasluženu, negativnu ocenu jer to što je uradio nije ok. Na to je on meni takođe dao negativnu ocenu sa obrazloženjem "ocekivao je da kupi za 31din stvar koja vredi 15x vise".

Možda ja ne kapiram stvari dobro, ali čini mi se da je poenta aukcije da se stvari prodaju po ceni koja je izlicitirana, a ne po onoj koju bi prodavac želeo. Molim admine da mi izbrišu negativnu ocenu (njegovu meni) jer mislim da je uopšte nisam zaslužio.

Hvala.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime04.07.08 izmenjeno
     link
    Obratio si se na pravo mesto. Naravno da si postupio onako kako je trebalo, a ocena koju si dobio je nezasluzena. Ocekuj brisanje negativne ocene u toku sutrasnjeg dana.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorn3mke
    • CommentTime05.07.08
     link
    click
    boxi
    jedan isti korisnik verovatno sa 2 kompjutera... Kada mu se ne svidja ponuda na aukciji koju je postavio sa usera click, sa boxi podize cenu na svojoj aukciji, a ako mu se krajnja ponuda ne svidja onda ponudi veliku cenu.
    Dokazi: prva clickova aukcija "Erotski casopisi na DVD-u privatna kolekcija" zavrsio se 3.4. a boxi je registrovan 2.4. i odmah nudio za te casopise..
    Aukcija FOSSIL elegantni muski sat, isto tako.
    Koja slucajnost mora biti da se boxi registruje dan pre zavrsavanja aukcije i odmah nudi bas za tu aukciju, i da se od 2.4 ni za sta nije nadmetao a da je dosao bas sada, i opet od istog korisnika kupio sat.
    Ako gresim izvinjavam se, ali mislim da sam u pravu...
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime06.07.08
     link
    @n3mke
    Nazhalost, toga ima uvek. Ali ono shto mene posebno nervira je kada se registruje nov korisnik i biduje na nekim aukcijama a posle se ne javlja kad ga kontaktirash. Mnoge aukcije su mi tako propale! Shta raditi sa takvim chlanovima? I zashto biduju ako uosphte nemaju nameru da kupe?
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime07.07.08 izmenjeno
     link
    Mislim da u opisu ovog proizvoda nedostaje najbitniji podatak - da li je xxxxxx original ili falš:
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Vidim da mnogi licitiraju, lako bi mogli da budu prevareni jer je original xxx nemoguće naći ispod xxxxxx eura
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime07.07.08
     link
    @ddragon

Druze, ovo je aukcija. Na aukciji cena moze da bude i 10 dinara ako clan to pozeli. Clan je stavio nisku pocetnu cenu, sto ne znaci da krajnja cena nece biti visoka. Osim toga, ovo sto si ti napisao nije nesto za tuzakanje, vec je nesto sto u formi pitanja treba uputiti prodavcu. Isti slucaj je i sa satom Nikole Tesle, isti slucaj je i sa mnogim drugom stvarima. Pitas prodavca da li je original, pa ako kaze da jeste - onda nudis.

To sto si ti stavio link ka aukciji, samo ljudima usadjuje sumnju da je konkretan predmet original, a to nije posteno prema prodavcu. Ne moze se naci ni auto ispod 1000 evra, pa imas ovde na aukciji za 10 dinara.

Osim linka ka konkretnoj aukciji, nisam ti obrisao post, da bi ljudi videli sta da rade kada se susretnu sa slicnim problemom, ali ne zelim da se ova prica siri u ovoj temi. Ukoliko je potrebno, otvorite novu temu.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormattija
    • CommentTime07.07.08
     link
    SupremeOcekuj brisanje negativne ocene u toku sutrasnjeg dana.

Pozdrav, Supreme

Već je naksutra, a moja negativa još stoji. Hoćemo li?
    • CommentAuthorTica
    • CommentTime07.07.08
     link
    mattija
    SupremeOcekuj brisanje negativne ocene u toku sutrasnjeg dana.

Pozdrav, Supreme

Već je naksutra, a moja negativa još stoji. Hoćemo li?

Traje to malo duze nista se ne brini obrisace sigurno, imao sam slican problem
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime07.07.08
     link
    Ne znam o cmeu se radi, mozda oni koji to brisu nisu pored kompa - imaj na umu da je bio vikend, ali ne brini. Ocena ce ti SIGURNO biti obrisana. Ako ne bude do sutra, javi mi na PP, pa cemo to da resimo. U svakom slucaju, ne brini.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorddragon
    • CommentTime07.07.08 izmenjeno
     link
    Supreme@ddragon

Druze, ovo je aukcija. Na aukciji cena moze da bude i 10 dinara ako clan to pozeli. Clan je stavio nisku pocetnu cenu, sto ne znaci da krajnja cena nece biti visoka. Osim toga, ovo sto si ti napisao nije nesto za tuzakanje, vec je nesto sto u formi pitanja treba uputiti prodavcu. Isti slucaj je i sa satom Nikole Tesle, isti slucaj je i sa mnogim drugom stvarima. Pitas prodavca da li je original, pa ako kaze da jeste - onda nudis.

Supreme, nisi 100% u pravu a nisi konkretno ni odgovorio na pitanje. Opis proizvoda je takav da se lako može naslutiti da je original. Ne znam koliko se razumeš u odlikovanja ali XXXXXXXXXXXXXXX je među najtraženijim XXXXXXXXXXXXXXXX a ujedno ga je i dosta lako kopirati. Mislim da ipak i Limundo treba stajati na strani kupca. Kažeš - da pitam prodavca, okej, on mi kaže da je original, licitiram za npr. 5000 dinara i kupim ga. Na kraju se ispostavi da je falš i šta da mu radim? Dam negativnu ocenu??? Smešno, već ima jednu pa šta. Ovo ti kažem kao kolekcionar, ja i ne očekujem da svako zna sve o svemu. XXXXXXXXXXXXX nije zezancija a 90% ponude na svetskom tržištu je falš. Vidim da si brisanjem linka zaštitio prodavca, u redu, sad su na redu kupci.

A inače, XXXXXXXXXXXXXXXX koje član prodaje se prodaju i na aukcije.hr, ista fotka, isti nick.....
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime07.07.08
     link
    Pogledajte ovu aukciju http://www.limundo.com/aukcija-Karta-za-EXIT-2008-28286
    Nece je prodati ukoliko cena bude niska. Zashto onda stavlja pochetnu od 10 dinara? I dokle ce moci da postavljaju aukcije chlanovi koji imaju negativne a nemaju nijednu pozitivnu ocenu?!
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime07.07.08
     link
    @ddragon

Priznajem da nisam strucnjak, ali to sa ovim nema veze. Ne znam sta ocekujes - da neko stavi pocetnu cenu koja je jednaka realnoj ceni, samo zato sto ti smatras da je u suprotnom prevara? Vec smo diskutovali o tome u temi o famoznom satu. Ako mislis da je falsifikat - nemoj da nudis i to je to. A ako ipak kaze da jeste, a proda kopiju, dobice negativnu i bice odstranjen sa Limundo-a. Ne znam dali ti sada ocekujes da Limundo zivka svakog prodavca i trazi sertifikat o autenticnosti? U celom civilizovanom svetu je covek nevin dok se ne dokaze suprotno. Samo ti mislis suprotno. Ako clan kaze da je original, a proda ti fals, ne samo da ce dobiti negativnu ocenu, nego ce biti i suspendovan, jer to ne bi bila samo negativna ocena, vec i najdirektnija prevara.

Sa druge strane, one nema nijednu negativnu, koliko ja vidim, vec ima pozitivnih isto koliko i ti. To ne daje ama bas nikakvu osnovu da se sumnja u prodavca.

Kazes da treba da se zastiti kupac. Kazi mi ko je taj kupac, pa cemo ga zastititi. Na kraju, ne vidim da si nudio, pa ne znam zasto te to dotice.

Na kraju krajeva, tako nesto necu da kupim ja, koji pojma nemam o toj tematici, vec neko kao ti, ko se u to razume. A ako kazes da se razumes, onda bi trebalo da znas da li je original ili ne.

Stvarno ne znam sta je poenta toga sto ti hoces da kazes.

Sto se tice tih drugih aukcija, ne znam ni kakve to veze ima sa bilo cim.

Ako imas nesto da kazes dalje na ovu temu, uradi to preko PP, ili otvori novu temu sa tom tematikom, jer je ovo daleki offtopic koji nece biti tolerisan.

@njaca

Vec smo nekoliko puta pricali na tu temu, pa ne bih da se ponavljam. Ukratko - reseno je da se takvi clanovi ostave sa aktivnom aukcijom. Kad se aukcija zavrsi, obzirom da ti nece hteti prodati kartu, daces mu negativnu ocenu cime ce biti automatski suspendovan sa Limundo-a, a taj clan vise nece moci da ucestvuje ni na jednoj aukciji.

Pozdrav
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime08.07.08
     link
    @ddragon

Ja poznajem tu tematiku i mogu ti reci da ce uvek biti klinaca koji se pale na nacisticke stvari i koji ce placati visoke cene. Bio to original ili falsifikat zelece da takve stvari poseduju.

Pozdrav
    • CommentAuthorPegaz034
    • CommentTime08.07.08
     link
    Moram i ja da se malo pozalim ,u toku prosle nedelje imao sam loseg iskustva sa aukcijama tj.posto sam pobedio na aukciji clana rista(23) i navedini iznos sa postarinom uplatio postnetom ni posle dvadeset dana nisam dobio stalno je odlagao te vrucina .pa zeza limundo cak sam i obavestio Limundo ali bez uspeha.moja zamerka je sto i dalje aukcira iako sam mu dao negativnu ocenu i plus ima jos sest.Takvim nije mesto ovde i trebalo bi obratiti malo vise paznje i sankcionisati takve aukcije.Takodje sam imao i slucaj da sam poslao izlicitiran artikal na adresu koju sam dobio pa cak i kontaktirao sa clanom dexico ali mi se artikal vratio,i tu sam na gubitku 680din dupla postarina +provizija, molim da se takve adrese provere na neki nacin kako nebi dolazilo do istih problema ostalim Limundovcima,
    Ja se stvarno izvinjavam ali sam morao ovo da napisem.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime08.07.08
     link
    @pegaz034

Vidim da si clan samo mesec ipo dana, a vec imas puno pozitivnih ocena. I nijednu negativnu. Svaka cast.

Nema potrebe da se izvinjavas, ovo je pravo mesto da iskazes svoje zamerke.

Nazalost, trenutno nije moguca provera adrese. Ne postoji nacin za to. Zato je najbolje da pre slanja kontaktiras sa kupcem, kako bi video da li je adresa ona na koju treba da se salje. Nemoj da saljes napamet. I meni se desilo da su kupci hteli da im saljem na drugu adresu, a ne na onu iz podataka, pa nije bilo problema.

Sto se tice tvog veceg problema, sada je kasno da ti kazem da je trebalo da budes pazljiv sa nekim ko ima 6 negativnih ocena. Sada treba naci resenje. Ja vec par dana ne mogu da stupim u kontakt sa Limundo timom. Ne znam o cemu se radi, ali pretpostavljam da su na putu, pa ne mogu da provere mail. Vec ima 2 clana koja cekaju da im se ispravi nepravedna ocena, a kada dodju to ce biti reseno, isto kao i tvoj problem.

Ono sto mi mozemo da preduzmemo je da upozorimo clana da posalje artikal ili vrati novac sa provizijom, a ako ne zeli, moze da bude trajno suspendovan, a novac sa njegovog racuna da bude prebacen na tvoj. Za vise od toga, mi ne mozemo da ti pomognemo. Mozes da pokusas da prijavis i policiji, ali ako je suma ispod 16000 dinara, sumnjam da ce te iko saslusati.

No, ne brini. Cim se Limundo tim vrati u bazu, pokusacemo da resimo ovo i nadam se da ce biti uspesno, tako da nece biti potrebe za nerviranjem i policijom.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorkatila
    • CommentTime08.07.08
     link
    Jel ovo nije cista piraterija???
    http://www.limundo.com/aukcija-E-BOOK-DVD-28570
    • CommentAuthorsewa
    • CommentTime08.07.08
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-Bisage-za-bicikl--47-lit--Engleske--vrhunske-28697

Ovo nisam ukapirao, da li je licitacija ili prodaja. Početna cena je 10 dinara a u tekstu 25 eura. Poštarina je tek čudo.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime09.07.08
     link
    @katila

Jeste, nego sta je. Da imam opciju, izbrisao bih momentalno. Medjutim, Limundo tim vec par dana ne odgovara na poruke, kao sto sam naveo u proslom postu, tako da za sada ne mozemo da obrisemo to. Sacekacu da se vrate, pa cu im reci.

@sewa

Samo city-jem, ne moze licno preuzimanje. :) Nista, ti nudi cenu koja ti odgovara, a kada bude trebalo da ti posalje, ti reci da ces TI platiti postarinu kada paket stigne. Ako ne pristane, ti mu reci da ti ne pada na pamet da placas postarinu 10 puta vise nego sto je stvarno. Ako ne pristane, ti mu lepo das negativnu ocenu i bice suspendovan, bez mogucnosti da ti odgovori negativnom ocenom.

Ovakve aukcije su bezobrazluk.
    • CommentAuthorForex
    • CommentTime09.07.08 izmenjeno
     link
    SupremeOvakve aukcije su bezobrazluk.

To cak i nije aukcija (jasno je napisao koliko evra trazi za predmet), pa samim tim, po meni, ovakav "oglas" i nema sta da trazi na Limundu.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime09.07.08
     link
    Isti član:

http://www.limundo.com/aukcija-Recnik-Englesko--Engleski--re%C4%8Dnik-i-recnik-sinonima--28402

Ja razumem kad neko hoće da se obezbedi, ali zato se može postaviti početna cena koja odgovara, nije ovo ebay pa da se kompenzuje preko poštarine jer ljudi ne znaju kolika je stvarna poštarina kada se šalje iz države u državu. Kod nas se barem sve zna.
    Član je nov, pa možda još ne shvata sve ovo, treba sačekati pa ako shvati, super i za njega i za Limundo, a ako nastavi na isti način...samo jedan je izlaz.
  1.  link
    ako mi se kupac nije javio nece da kupi, prvo je javio da JE u frci, pa da prodje, pa ja posaljem mail, jedanput, dvaput, triput....da li da raskinem i dam mu negativnu ocenu i javium nekako limundu / administratoru da nece da kupi da mi administrator skine proviziju i da dam negativnu ocenu, to bi trebalo automatski,....
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime10.07.08 izmenjeno
     link
    Ocigledno je da kupac ne zeli da kupi to sto si ti prodavao. Sacekaj jos dan - dva, obzirom da postoji mogucnost da stvarno nije u mogucnosti da ti odgovori. Ako ti se ni posle toga ne javi, oceni ga negativno i javi se ovde, a ja cu se pobrinuti da ti bude skinuta provizija i nezasluzena negativna ocena koju ces mozda dobiti kao "osvetu" od tog clana.

Skidanje provizije jos uvek nije automatizovano, ali to ne treba da te brine. Samo se javi ovde i bice odradjeno.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.07.08
     link
    Mislim da se ovo vrti odavno, a clan je suspendovan.
    http://www.limundo.com/aukcija-50-milijardi-11042
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.07.08
     link
    Tek sad videh, isti clan ima jos aukcija, proverite.
    Pozdrav
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime10.07.08
     link
    Vec se pisalo o ovome, ali hajde da ponovim. Ukratko, Limundo tim je odlucio da clanove koji imaju jednu negativnu, a neka od aukcija im je u toku, ostavi da im se zavrse te aukcije.

Razlog je to sto zele da daju jos jednu sansu clanu, jer je mozda prva ocena bila nezasluzena ili clan nije ozbiljno shvatio aukciju. U svakom slucaju, odluciili su da daju jos jednu sansu.

Clan koga si pomenuo je jedan od njih. Ako dobije i drugu negativnu, bice to suspenzija za njega. Ako popravi ovu negativnu, mozda jednog dana od njega postane veoma aktivan Limundovac.

Pozdrav
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime10.07.08
     link
    Zelim da bude i najbolji Limundovac, ali sam naveo da mislim da se njegove aukcije vrte odavno zato sto mi se cini da sam odavno video tu istu aukciju, inace ne bih ni pisao da je nesto skorije. Ali zar ne postoji neko vreme odredjeno za takve clanove ili zasto se takve aukcije ne prekinu, a clan recimo moze ponovo da ih pokrene kad popravi negativnu.
    Ako je suspendovan sa ocenom -1 mozda bi bilo bolje da pise "trenutno suspendovan" ili suspendovan do daljneg" ovako izgleda malo neozbiljno gledano sa strane.

Pozdrav
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime10.07.08
     link
    Ako se vrte odavno, onda je to neki problem u sistemu. Desavalo se to i ranije. Jesi li siguran da se vrti dugo?

A clan ne moze da popravi ocenu ako je suspendovan, te je jedini nacin da to uradi tako sto ce dobiti pozitivnu ocenu od te aukcije koja je aktivna. Ako i tu dobije negativnu, onda mu vise nema vracanja na Limundo.

Sto se tice toga kako se naziva clan sa negativnom ocenom, to je detaljno objasnjeno u pravilima funkcionisanja Limundo-a, a sto mozes i sam da vidis. Sa jednom ocenom postoji mogucnost ponovnog aktiviranja, jer je svakome dozvoljena jedna greska, a sa dve i vise ta mogucnost ne postoji.

Ali, ideja nije losa, pa ti predlazem da je napises u temi "Sta zelite da izmenite", kako bi, kada se krene sa implentacijom ideja, Limundo tim mogao da vidi to.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime11.07.08
     link
    Po meni ovo je čist oglas... http://www.limundo.com/aukcija-kraljevska-neonka--paracheirodon-axelrodi--381638113616-28553

Ima telefon u naslovu aukcije :)
  2.  link