Limundo Cafe - Zalbe, zamerke, primedbe, pohvale i pravdanja - PROCITATI OBAVEZNO
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.09.08
     link
    Stvarno ne mogu da verujem da neko ne veruje tebi.

Moj predlog, kaži mu da dođe kod tebe i da lično preuzme i daj mu neki rok. Posle toga mu daj negativnu ako ne dođe. Verovatno će i on tebi dati osvetničku negativnu, ali to će Limundo obrisati.

A ako član bratsaja ovo čita: meni je lajcak01 slao pismo i pre nego što sam mu uplatio novac (verujem i drugima). Takvo poverenje treba zaslužiti. Zezanjem se ništa ne postiže, jer ipak 1285:1 mnogo znači.

Pozdrav lajcaku i svim poštenim Limundovcima.
    deyboy
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime05.09.08
     link
    Posle preko 1000 ocena, a sto je samo po sebi fenomenalno, a osim toga BEZ IJEDNE NEGATIVNE ILI NEUTRALNE, ako neki novi clan nema poverenja - onda ocene nemaju smisla.

Clanu kao sto je lajcak, ja bih poslao svoj bubreg pouzecem i spavao bih mirne glave znajuci da ce sve da se zavrsi po dogovoru.

Ako je neko na Limundo-u pokazao da ima razumevanja i sposobnost na kompromise koji je doveo do toliko velikog broja pozitivnih ocena, onda si to sigurno ti. Iz tog razloga, ja nemam nameru da sumnjam da zelis da ova transakcija bude drugacija.

Ti ovde imas svoj rejting koji taj novi clan treba da postuje. Tome ocene i sluze. Ako ne zeli, slobodno mu daj negativnu ocenu, a mozes i da mu das link ka ovoj diskusiji da vidi sta svi ostali misle o tome, te ce se mozda i predomisliti u vezi sa tim svojim stavom.

Medjutim, moram da budem objektivan kao i uvek i pitam da li su uslovi - "uplata pre slanja" - pisali u tekstu aukcije? Jer ako nisu, mogu donekle da se slozim sa kupcem. Da, nije ljudski, ali on ne krsi nijedno pravilo time.

Ono sto bih ja predlozio je da ukoliko ipak ne zeli da plati unapred, da dodje ovde u ovu temu gde cemo svi mi ostali posluziti kao medijatori i pokazati mu i objasniti zasto da posalje novac i da nece biti prevaren. Time ce se trgovina obaviti, a negativne ocene i nesporazumi biti izbegnuti.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorlajcak01
    • CommentTime05.09.08
     link
    Ne stavljam u aukciju "uplata pre slanja",jer smatram,a mislim ne samo ja,da je to osnovno pravilo da se roba salje posle uplate,naravno imam slucajeve kad saljem i pouzecem,ali to su vec stalni,pouzdani kupci,mada ni njima se to ne isplati,jer je dosta veca postarina kad se salje kao otkupnina.A mnogi su imali slucaj da su poslali pouzecem,pa kupac nije preuzeo,Posta vrati posiljku i naplacuju i povratnu postarinu.A svi mi znamo koliko ima nazalost,neozbiljnih clanova na Limundu.Sto se tice negativnih ocena,kod mene je to stvarno poslednje resenje,kad vec nista drugo ne pomaze.
    • CommentAuthorcrni22
    • CommentTime06.09.08 izmenjeno
     link
    Edit by deqi,
    bez vredjanja
    • CommentAuthoreladanet
    • CommentTime08.09.08
     link
    Danas sam se prijatno iznenadio kada sam se uključio u Limundo i video u svom folderu "Posmatram" sortirane aukcije. Svaka čast!! Sad su tako lepo poređane vremenski da ne moram da listam do kraja ( ponekad posmatram dosta toga ), da bih video kad čemu ističe vreme. Svaka čast onome ko se setio da se to odradi. Naravno čestitka i programerima.
    Postoji još jedna stvar na koju bih skrenuo pažnju. Naime, ako uđem u neku aukciu da bih je direktno pratio do kraja, dobijem preostalo vreme u trenutku kada sam u nju ušao ali to vreme ostaje do kraja. Da bih video koliko je zaista vremena ostalo, moram da izađem iz aukcije i da se ponovo vratim. Pitanje za programere " postoji li mogućnost da se prati realno preostalo vreme dok se nalazimo na poziviji neke aukcije". Dok ovo nisam otkrio, kao početnik, propalo mi je nekoliko licitacija u poslednjem trenutku. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
    Pozdrav svima
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime09.09.08 izmenjeno
     link
    Nisam dugo na limundu, tek koji mesec, ali sam primetio mnogo propusta i prevara.

mislim da svaki treći član ima bar dva profila sa kojima manipiliše ili ima druga sa kojim diže cene.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime09.09.08
     link
    @eldanet
    Rešenje je jednostavno: samo pritisneš dugme F5 (ili Apple + R ako koristiš Apple računar) na tastaturi.
    To je novo učitavanje stranice. Veoma praktično na svim stranicama gde se menja
    sadržaj (kao na primer u Cafeu) ali je najpraktičniji za aukcije.

@prodavac
    Jeste, postoje sigurno nalozi koji su dupli ili koje zloupotrebljavaju na bilo koji drugi način
    naloge. Taj problem ćemo, ako ne rešiti onda barem u velikoj meri smanjiti, slanjem
    verifikacionog pisma svakom novom članu.
    Naravno, i svi sadašnji članovi će dobiti pisma za proveru adrese.
    Prednost:
    -brža komunikacija jer odmah obe strane imaju tačne podatke nakon završetka aukcije
    -manja zloupotreba naloga
    -bezbedniji Limundo
    -veća zarada za reklamiranje Limunda (povećaćemo zaradu od sada 30 dinara za svakog aktivnog člana na 100 dinara)

Limundo agent ne utiče na zloupotrebu kao što si naveo.
    Jer ako prodavac neće da proda za 500 dinara koliko si ti nudio,
    a sklon je zloupotrebi naloga, on bi i bez Limundo agenta kreira drugi nalog i time
    stavio odmah 2000 dinara (ili koliko bi želeo da dobije).
    Razlika je samo što bi onda pisalo 2.000 dinara umesto 501 dinar.
    Međutim ako je to neka realna cena (a pretpostavljamo da prodavac neće da ubaci nerealnu cenu
    u smilsu da je cena veća nego nov proizvod) onda time nisi ništa dobio po pitanju razotkrivanja zloupotrebe naloga.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime09.09.08
     link
    Izgleda da samo ja pišem šta mi smeta... i još poneko.
    Neću više, dosadan sam.

Primedba:

"Samo lično preuzimanje" staviti VELIKIM CRVENIM SLOVIMA

Na tri moje aukcije su pobedili ljudi kojima treba da šaljem, a lepo sam napisao - samo lično.
    Niko ništa ne čita. Valjda će CRVENO nekome izbosti oči, još kada bi treptalo ili lelujalo...
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime09.09.08
     link
    :-)
    Navedi u opisu da je samo lično preuzimanje moguće.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime09.09.08
     link
    @eladanet

Kao sto je Remeo vec rekao, mozes koristiti F5. Ali bih dopunio ovaj odgovor nekim svojim resenjima.
    Ja ti mogu pokazati jednu foru (a koju znam jer mi je neophodno da mi zbog nekih poslova stranice u browseru budu uvek sveze a bez da ih svaku pojedinacno rucno osvezavam), ali koja ce raditi samo u Firefox-u. Ako koristis taj browser, javi mi na PP pa cu te uputiti kako da odradis ovo. Naravno, ako jos neko od clanova ima zelju, uradicu to ovde, kako bi svi imali koristi.

Dakle, govorimo o automatskom osvezavanju stranica. Ne samo jednog, vec se moze ukljuciti da se svi tabovi (pa makar ih bilo i 100) sami osvezavaju, cime ce tacnost prikaza vremena do kraja aukcije uvek biti sa tacnoscu do -2 sekunde.

@prodavac

Mozes da deo u kome to navodis odvojis nekako, kao sto sam ja uradio u nekim svojim aukcijama za deo teksta za koji mislim da je od presuden vaznosti.
    Npr.

VAZNA NAPOMENA
    *******************************************************************************************************************
    MOGUCE JE SAMO LICNO PREUZIMANJE. SVI KOJI NUDE A NE BUDU ISPOSTOVALI OVO, BICE NEGATIVNO OCENJENI

********************************************************************************************************************
    VAZNA NAPOMENA

Mozda ce ovako biti uocljivije. Ako ne, nece pomoci ni slova u boji duge. :)

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime25.09.08
     link
    Pitanje primedba i više ne znam kako da nazovem.

Broj novih aukcija 1997????

za manje od dva sata?

onda broj novih aukcija 4 a kad otvorim stranu ona je prva od koliko 402?

v.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime25.09.08
     link
    tipičan primer kako gubimo vreme na prelistavanju
    izašle su nove aukcije na gomilu strana

od toga je ovaj čovek zanimljiv:

http://www.limundo.com/aukcije-bongash

očigledno je da prodaje domene neke firme i uzima proviziju(OK radi čovek)
    ne znam da li će prodati ijedan jer su imena (da ne koristim grube reči) NEPRIKLADNA

ko bi kupio ovakve domene:
    www.biooil-promotion.com
    www.wow-war.com
    www.huntforoil.com

a cene i da ne pominjem. kao da smo mi ostali NEUPUĆENI i ne znamo da domen košta oko 500 dinara.

HITNO
    NOVE AUKCIJE sortirati tako da se gleda ono što se želi
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime25.09.08
     link
    Ajde proverite šta se to dešava sa novim aukcijiama. koliko god da piše gore da ima novih kad otvorim stalno mi prijavljuje da ima ukupno 402 strane za listanje, provere radi sam kliktao i evo me na 35 ali da pregledam 402 nisam blesav...

v.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime25.09.08 izmenjeno
     link
    @pirat.w,

Verovatno ce se Remeo oglasiti povodom toga, koliko ja znam nesto se radi na sajtu pa se verovatno i ta greska pojavila. Da ti olaksam pregled novih aukcija, sve nove su ispisane crnom maslinastom bojom i uocljive su, ostale ili one predhodne su svetlije.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime25.09.08
     link
    Jel koliko misliš da će mi trebati da nadjem 57 aukcija na 402 strane???

:)

Mislim da ću sačekati par dana da se dovede u red.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime25.09.08
     link
    Pa nije bas tako, one su tu na prve dve tri stranice pa ja od sinoc kada se to pojavilo ih pratim i nikada nisam morao da otvaram mnogo strana ali ok kako ti volja ja sam imao nameru da koliko toliko pomognem.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime25.09.08
     link
    Polako pocinje sistem sa novim aukcijama da radi i da funkcionise za laksi pregled i pracenje aukcija.

Sa desne strane gde vidite sve kategorije sada ima pored svake od njih u zagradi broj aukcija (59) ali kada kliknete na nove aukcije pojavi vam se (0/59) znaci u toj kaegoriji nema ni jedne nove aukcije ali ako pise (3/59) tu ima tri aukcije nove i klikom na tu kategoriju videcete ih kao prve i potom ispod njih sve ostale "starije aukcije".

Meni licno se ovo dopada i sada mogu da posmatram samo kategorije koje me interesuju.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime25.09.08
     link
    Da to i jeste ideja.
    To što na dnu piše 402 strane se odnosi na ukupan broj aukcija.
    Ti u novom sistemu možeš sve aukcije da izlistaš, što je praktično ako si slučajno zatvorio listu novih aukcija.

Napominjem da sistem još nije 100% razrađen, trebalo bi u sledeća 2 dana da se sve zategne.
    Zbog toga još i nismo objavili novu funkciju.
    • CommentAuthorgagac
    • CommentTime25.09.08
     link
    Da li je moguce da ispod slike gde je brojach stoji samo broj ljudi koji nisu vlasnik aukcije.da malo sam zapetljao pitanje
    dakle
    kad otvorim moju aukciju npr.neshto da promenim a i da vidim ima li interesovanja za nju brojach i mene ubroji u zainteresovane koji su pogledali aukciju tako da ja realno posle nekoliko ulazaka u svoju aukciju vishe neznam koliko je stvarno ljudi posetilo moju aukciju

uf ala sam se upetljao nadam se da ste me razumeli pozdrav
    Dragan
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime26.09.08
     link
    Razumeo sam.
    Moguće je to izvesti.
    Stavio sam na listu zadataka.
    • CommentAuthorantap
    • CommentTime26.09.08
     link
    paging sistem ne funkcionise kako treba. Vidim da imam 300 novih aukcija. Kliknem da vidim i odmah mi izlista prvu od 402 strane, rekao bih da su to sve aukcije. Ranije je bilo da mi lista samo tih 300 aukcija u 15 stranica
    • CommentAuthorantap
    • CommentTime26.09.08
     link
    ili recimo vidim da u tehnici ima 1 od 100 novih, kliknem tu i dobijem spisak svih iz tehnike. Gde je ta nova koju sam hteo da pogledam?
    • CommentAuthorTica
    • CommentTime26.09.08
     link
    Uopste mi se ne svidja ovaj novi sistem novih aukcija
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime26.09.08
     link
    Sačekajte još dan-dva da odradimo par sitnica.
    Ovako se i meni ne sviđa, ali kad otklonimo par malih grešaka onda
    će biti od mnogo veće koristi.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime26.09.08 izmenjeno
     link
    @Remeo,

Kod mene to za sada funkionise relativno ok ili sam se ja brze snasao nego ostali pa to i lako pratim.
    Samo jedna mala informacija zbog daljeg usavrsavanja: za sada pokaze kao novu aukciju samo onu koja ima vreme trajanja tri dana a otale stavi medju starije aukcije mada su one vidljive posto su crno maslinaste boje i odskacu od drugih ali je mukotrpno pogledati ih posto su sa razlcitim vremenom trajanja pa je sve izmesano.

Zanam da jos to usavrsavate i da ce biti ok barem se meni licno vec sada svidja jer sam imao problem sa pregledanjem novih a i dobro je iz razloga sto sada ne moram sve kategorije da pratim nego samo onu koja me intersuje.

Bice super kada to odradite do kraja samo napred !!!

""samo vas posmatram""!!!
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime26.09.08
     link
    Hvala na informaciji,
    bolje ulaziš u sistem nego ja.
    Javio sam programeru šta si primetio.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime26.09.08
     link
    @Remeo,
    Jos nesto u sistemu ne stima, svestan sam da se radi ali mozda pomogne:
    Kada udjem u na primer Numizmatika i ne izaberem podkategoriju nego hocu sve da pregledam prva strana je ok i kada kliknem na sledecu vrati me na sve aukcije i pise 402 strane, Cisto za informaciju. Mozda sam dosadan da sacekam ipak da se sve odradi?
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime26.09.08
     link
    Kod novog sistema pregleda novih aukcija,
    čini mi se da se nove aukcije mešaju sa onima koje se vrte u krug i počinju ponovo otprilike u isto vreme.
    Možda grešim ali po vremenima koja stoje sa strane vrlo liči na tako nešto.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime26.09.08
     link
    koliko vidim sve je u totalnom haosu

treba sačekati nekoliko dana da se završi.

nije lako preprogramirati već uradjene stvari.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime27.09.08
     link
    I molba ukinite ponavljanje aukcije više od jednom, sad sam primetio neke aukcije iz prošle godine sa nekim suludim ciframa koje su i tada bile velike.

Ponavljanje aukcije po meni bi trebalo da bude samo 3 dana, jer ako nije prodata za 10 ili 7 neće ni za 3.
    Ali ne mora 3 dana samo uvedite samo jedno ponavljanje ne više.

v.