Limundo Cafe - Zalbe, zamerke, primedbe, pohvale i pravdanja - PROCITATI OBAVEZNO
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    @njaca
    Sada sam ponovo usao da probam sto se tice slika i mislim da nisi u pravu (mozda ja grsim) ali evo ti imena clana (boban61)koji je postavio tri slike pa probaj, ja kada kliknem na drugu sliku i probam da je otvorim izadje mi ona prva koja je postavljena a ne ta koju sam otvorio i hteo da je vidim u novom prozoru.
    Mislim da sve to zavisi i u kojoj su rezoluciji same slike jel i ja imam aukciju sa vise slika i nece ni jednu da mi otvori u novom prozoru a uvecanje radi normalno.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime21.07.08
     link
    Evo probala i kod mene radi.
    • CommentAuthorfcrs83
    • CommentTime21.07.08
     link
    Увек је могуће да сам бросвер запамти клик од малопре и не препозна промену која је настала... Понекада помаже ЦРТЛ плус Р...
    Наравно то опет зависи и од тога да ли се користи Мозила, Интернет Експлорер, Опера...
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime22.07.08
     link
    miki38@njaca
    Sada sam ponovo usao da probam sto se tice slika i mislim da nisi u pravu (mozda ja grsim) ali evo ti imena clana (boban61)koji je postavio tri slike pa probaj, ja kada kliknem na drugu sliku i probam da je otvorim izadje mi ona prva koja je postavljena a ne ta koju sam otvorio i hteo da je vidim u novom prozoru.
    Mislim da sve to zavisi i u kojoj su rezoluciji same slike jel i ja imam aukciju sa vise slika i nece ni jednu da mi otvori u novom prozoru a uvecanje radi normalno.

I kod mene je ista stvar, kad kliknem na drugu sliku otvara mi se prva slika uvecana u novom prozoru.
    Inace sama rec kaze "originalna slika" znaci u onoj velicini u kojoj je prodavac postavio sliku.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorTica
    • CommentTime22.07.08
     link
    Kod mene je to bio problem dok nisam izbrisao sve kolacice iz Mozille posle toga je sve radilo normalno.
    • CommentAuthorshomir
    • CommentTime22.07.08
     link
    RAZMISLJANJE NA GLAS?!@#

Vec 2 put prolazim kroz istu stvar a to je da kad je clan na limundu tek registrovan i zaplovio u vode cyber aukcija odlucuje da nesto "osvoji" da pobedi na nekoj aukciji i zadovoljno nudi u znatizelji da vidi kako stvari funkcionisu ovde kod "nas" e-trgovaca.
    Aukcija se zavrslia pre 1 min posle 3 dugacka dana a joj prodavac se ne javlja :o aaaa,kako to? bas je neki. Kako i on ne ceka pored kompjutera ovo odbrojavanje minuta pred kraj aukcije??? Ma ovaj je neki "mamun" evo mu negativna pa nek se cese posle gde ga ne svrbi...ETO
    I eto posle par sati ( do 24h) vec dobijes negativnu ocenu. Podignes obrvu,brojis do 10,odes na poruke i lepo objasnis "mladom" Limundovcu da za komunikaciju postoje PM i mailovi i da ako je imao neka pitanja ili nedoumice moze slobodno da se obrati i da mu je paket vec poslat pouzecem u toku danasnjeg dana posto je juce bila nedelja.
    i tako....sta reci
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime28.07.08
     link
    @shomir

Druze, svi smo mi, u manjoj ili vecoj meri prosli kroz takve probleme. Razumem tvoju frustraciju - i ja sam sam prosao kroz isto to par puta. Ali, nerviranjem neces nista postici.

Probaj da to resis porukama i ako uspes da se dogovoris sa kupcem/prodavcem, odlicno. Ako ne, uvek mozes da se javis u temi "Tuzakanje" koja je na vrhu cafe-a i izneses svoj problem, a ukoliko si neopravdano dobio negativnu ocenu, kao sto je to sada slucaj, bice ti uklonjena, a clanu koji ti je dao tu nezasluzenu ocenu data prilika da je promeni u skladu sa tim kako si se poneo u aukciji. Ako si korektan kao sto kazes, ne vidim razlog da te ne oceni pozitivno.

Dakle, ako ti se jos koji put desi nesto slicno, slobodno iznesi problem u temi koju si rekao (a mozes i meni na PP) i ukoliko je neopravdana, ocena ce ti biti izbrisana. Nema potrebe za nerviranjem.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime29.07.08
     link
    1. Uveli smo da kupac mora (ako ima 0 ocena) da dodatno potvrdi da je svestan
    da nuđenjem mora da preuzme predmet, u protivnom sledi suspendovanje.
    Mala stavka ali će sigurno malo poboljšati problem sa novim članovima.

2.Original slika: miki38 potpuno si u pravu.
    Naš propust.
    Javljeno programeru (koji je inače na zasluženom odmoru, tako da će to biti tek sledeće nedelje rešeno).

3.Brisanje novih aukcija i zatvaranje prozora: prvi put čujem za to, nije mi se nikada desilo.
    Da li još uvek (mislim na deqi-a) imaš taj problem?
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime29.07.08
     link
    @Remeo
    U prvom trenutku sam se iznenadio, ali vec kasnije sam nasao gde je problem, trebalo mi je malo vise vremena, ali resio sam ga. Inace problem je bio kod mene sa nekim virusima, a ne kod sajta.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime14.08.08
     link
    Dali moderatori citaju cafe?

Nemogu da verujem kakve se reci ovde upotrebljavaju i niko ni prstom da mrdne ako ovako nastavi bice bas zanimljivo ni buvljaci nam nece biti ravni.
    • CommentAuthorfrenkijevac
    • CommentTime27.08.08 izmenjeno
     link
    Jeste mi obrisali post, ili samo ja ne mogu da ga pronadjem? Kao ni odgovor :)

Kada dam ponudu, automatski onaj koji se nadmece samnom da vecu cenu u istoj sekundi, iako nije on line.. jesam ja to lood, ili se ovde nesto cudno desava? :)
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime27.08.08
     link
    @frenkijevac

Nije ti post obrisan, ja sam ga samo pomerio u temu na adresi:

http://www.limundo.com/limundocafe/discussion/170/pomoc-/#Item_29

jer si ga postavio na mesto koje nije tome namenjeno i ujedno sam ti odgovorio na pitanje. Jedino sam zaboravio da postavim obavestenje da je post premesten. U svakom slucaju, nadam se da ce te moj odgovor zadovoljiti.

Zamolio bih te da ubuduce malo povedes racuna o tome, jer ako svi postavljamo postove u jednu temu, nastace opsta konfuzija. Nadam se da me razumes.

Pozdrav, Supreme
  1.  link
    Hvala, druze. Procitao sam odgovor, zadovoljan sam. Pozdrav!
    • CommentAuthortop1
    • CommentTime28.08.08
     link
    Zasto danas oko podne server nije radio pa nisam moga da se nadmecem nadmetao sam se na par aukcija i sve su zavrsene u vreme pada servera razumem da to verovatno nije do vas ali to nije ispalo fer ni prema ponudjacima ni prema prodavcima? Molio bih vas da razmislite o produzetka trajanja aukcija koje su se danas zavfsile u podne? hvala unapred
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.08.08
     link
    Problem je nastao jer su ovi iz Keyweb (naš trenutan hosting partner)
    napravili veliku grešku.

O čemu se radi:
    Zamolio sam ih da nam prebace sve podatke na Backup hard i da mi ga pošalju na kućnu adresu.
    To su i odradili, međutim niko nas nije obavestio da će zbog toga da iskljuće ceo server!

odmah sam ih nazvao čim sam uočio da je problem do njih a ne do nas (zvao sam administratora i programera koji su potvrdili da oni nisu ništa podešavali na serveru zbog prebacivanja na novi u subotu).

Nakon kratkog poziva objašnjenje i potvrda da će sve biti gotovo za 20 minuta.
    Zbog toga sam odlučio da ne prekidam prebacivanje, već kad je odrađeno više od pola posla.

Međutim tih 20 minuta su se produžili na preko 4 sata!!

Ovo je još dodatna potvrda da je dobro što prelazimo na profesionalniji hosting,
    jer su ovakve greške iz dana u dan fatalnije.

Ne planiramo da produžimo aukcije, jer se trenutno pripremamo za prebacivanje na novi server kod novog hosting partnera.
    Pošto je to pipljiv posao, izbegavamo da utičemo na tok aukcija radi što bezbolnijeg prelaska.

Izvinjavam se još jednom zbog ovog problema, da smo znali da će trenutni hosting partner takvu komplikaciju napraviti, ne bi ni zahtevali da nam odrade Backup.

Moj predlog je da se javiš prodavcu koji je stavio predmet koji te zanima i da mu ponudiš da si ti zainteresovan u slučaju da se pobednik ne javi.
    • CommentAuthorprodavac
    • CommentTime30.08.08
     link
    PRIMEDBA

kada se ulogijem preko limunda na moj GMAIL i popunim
    koga hoću da pozovem i kliknem na invite

pojavi se:

Malo si skrenuo sa puta. Stranica koju tražiš ne postoji.
    Možeš da odeš na početnu stranicu ili da u gornju pretragu ubaciš proizvod koji tražiš.

Tvoj Limundo Team

a moj prijatelj NE DOBIJE email za poziv...provereno telefonom

ERORR,ERROR.....
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    Hvala,
    javljeno programeru.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    Problem rešen.
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime30.08.08
     link
    Aukcija je prekinuta jer je zabranjeno prodavanje OEM verzije operativnog sistema.

Zašto ovo????

Mislim nije piraterija kad neko prodaje legalan software zar ne?
    Osim da nije kraden naravno.

v.

p.s. u pitanju je aukcija za win xp home oem verziju
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime30.08.08
     link
    Opet mi se desava da kada gledam nove aukcije i neku od njih pogledam a nisam je otvorio u novom prozoru i pokusam da se vratim da gledam ostale one mi nestanu. Do danas nisam imao taj problem.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    @pirat.w
    OEM verzija jeste original ali je dozvoljeno nju koristiti isključivo sa računarom sa kojom je dobijena.

@miki38
    Da, to je i dalje uobičajan način da mora aukcija da se otvori u novom prozoru.
    Probaćemo da nađemo elegantnije rešenje.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime30.08.08
     link
    @Remeo,
    Pa to nije ranije bilo tako barem ja nisam to nikada primetio do danas.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.08.08
     link
    Pa sam si rekao "opet mi se desava".
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime31.08.08
     link
    Pa malo sam se pogresno izrazio pre je bio problem do mene i do podesavanja a sada je problem izgleda do vas posto su moji parametri podeseni isto kao i ranije.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime31.08.08
     link
    Problem je nastao otprilike od kako ste prešli na novi hosting. Znači, postoji problem koji ranije nije postojao, i nije uobičajen način da se aukcije otvaraju u novom prozoru. Ne treba elegantnije rešenje, samo treba da se nađe gde je problem i da se reši i to što pre da bi se nove aukcije mogle pratiti normalno.
    • CommentAuthoreladanet
    • CommentTime31.08.08
     link
    I meni se dešava, posle ovog prekida, da posle pregleda neke ponude, povratkom unazad ne mogu da nastavim sa pregledom aukcija. Nešto, definitivno, nije u redu posle ovog prekida rada. Nadam se da će se to uskoro rešiti. Izgubio sam pregled preko 200 novihj ponuda. Srećno
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime31.08.08
     link
    @Supreme,
    Prestani da mi brises postove...
    • CommentAuthorpirat.w
    • CommentTime31.08.08
     link
    Remeo@pirat.w
    OEM verzija jeste original ali je dozvoljeno nju koristiti isključivo sa računarom sa kojom je dobijena.

OEM verzija je original i isporučuje se uz kompjuter kao najbolja po preporuci proizvodjača.
    To ne znači da samo može da se koristi uz taj kompjuter.
    Ali dobro ne odredjujem ja pravila na ovom sajtu pa neću ni da ulazim u dalje rasprave. Samo kažem da je nepravedno obrisana aukcija čoveku a nije prodavao nelegalan software.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime31.08.08
     link
    @pirat.w

Gresis druze. Jeste tako. Veruj nekome ko iz prve ruke to zna. OEM verzija je nesto sto ti mozes (cini mi se da je cena oko 6000 dinara) da kupis JEDINO i ISKLJUCIVO uz neki nov racunar i na njemu ga koristis. Ne dobijas fancy pakovanje i silnu papirologiju itd, ali zato placas manje. Odi u radnju i pitaj da kupis Windows, pa ces videti koja ce biti cena. A ako te ne mrzi, mozes i da skoknes na Microsoft-ov sajt (nas ili maticni) i pogledas uslove licenciranja. U poslednje vreme su to diverzifikovali i iskomplikovali do bola, ali veoma lako ces moci da proveris ovo o cemu ti pricam. Da, OEM verzija je original, ali samo ako se prodaje uz racunar uz koji je kupljena. Prodaja samog OEM Windows-a (bez harware-a) je nelegalna. I samo ime OEM (Original Equipement Manufacturer) ti moze reci dosta o tome. Znam da mislis da je aukcija nepravedno obrisana, ali veruj mi da nije.

@ miki38

Ako ti to smeta, obrati se direktno Limundo timu. I sam si to nagovestio, pa te pozivam da uradis to jer mi je, iskreno, rasprave sa tobom preko glave. Ali sumnjam da ces to uraditi jer i sam znas koji ces odgovor da dobijes. Ja za sve sto radim imam razlog i opravdanje, a ne pada mi na pamet da po 50-i put ulazim sa tobom u bespotrebne rasprave i objasnjavam nesto sto je 1000 puta objasnjeno. Ne zelim da vise raspravljam na ovu temu, shvati to. Odgovor si dobio, a ako te nije zadovoljio - zao mi je zbog toga, ali me neces ponovo uvuci u raspravu oko gluposti.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime31.08.08
     link
    Objasnite šta se tačno dešava.
    Ja mogu da otvorim sve aukcije i mogu da listam do poslednje strane novih aukcija.
    Ne mogu (ali to je i pre bilo) da otvorim aukciju u istom prozoru (ili kod novih browser-a tab-u)
    jer će onda nestati sve.

Najbolje rešenje je da otvoriš sve nove aukcije u tabu, to je i preglednije i bolje nego non stop
    "napred - nazad".

Ako niste još koristi surfovanje sa tabovima, toplo preporučujem.
    Za to je potrebno da imaš samo noviji browser (nebitno koji, jer svi to podržavaju).

Postoji nekoliko načina kako se otvara novi tab i to zavisi od browser-a (vidi u settings ili na njihovoj stranici).
    Najbezbedniji način:
    -listaš nove aukcije
    -ako nađeš interesantnu, pritisnes desno dugme umesto levo
    -u meniju izabereš "Open link in new tab"
    -aukcija se otvara u novom tabu
    To odradi sa svim aukcijama i nećeš više nijednu aukciju preskočiti a pregled će istovremeno biti brži.

Kad se malo upoznaš sa tom tehnikom, moćićeš da ubrzaš otvaranje u novim tabovima kroz dodatno podešavanje tj. proučavanje tvog browser-a.
    Kod mene je podešeno ako umesto levog dugmeta pritisnem 3.dugme (točkić na mišu),
    stranica se otvara u novom tabu u pozadini.
    Tako mogu za čas da otvorim 20-30 aukcija.

Probajte, stvarno vredi!