Limundo Cafe - nepravilnosti u funkcionisanju sajta
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorgrooyo
    • CommentTime13.05.08
     link
    Evo ja ima jedan problemcic!Odnosno ne samo ja, nego sam primetio neke cudne situacije, tako reci bagove u funkcionisanju sajta.

1. Naime, ucestvovao sam u aukciji i pobedio, ali tek kada se aukcija zavrsila primetio sam da je prodavac suspendovan (ma sta to znacilo). Naravno, ja sam dobio onaj automatski e-mail sa podatcima o praodavcu i probao da ga kontaktiram, ali se ne odaziva. Nije ni bitno, ali zasto uopste funkcionise aukcija prodavca koji je suspendovan?
    Evo link: http://www.limundo.com/aukcija-SDA-2-ponovo-19887

2. evo pratim jednu aukciju koja se bila zavrsila bez ponuda i automatski obnovila (i jos uvek je bez ponuda) vreme do kraja auksije odbrojava, a ipak pise "Aukcija za ovaj artikal je završena!".
    evo link: http://www.limundo.com/aukcija-digitalni-risiver-16775
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.05.08
     link
    1. Pošto je suspendovanje na Limundu veoma rigorozno (ako član dobije jednu
    negativnu, tj. ima ukupnu ocenu od -1), namestili smo da se aukcija tog
    člana ne sklanja.
    Razlog:
    Dešava se da je član dobio neopravdano negativnu ocenu, i bila bi veća šteta ako
    bi se aukcija odmah prekinula.
    Dodatno je članu moguće ako mu je ukupna ocena -1, da reaktivira nalog.
    time on opet postaje punopravan član.
    Zato ne prekidamo aukcije odmah čim se član suspenduje.

2.Trenutno ne vidim da odbrojava, ali sam i kasno pogledao aukciju.
    Ako opet primetiš, javi.
    Nadam se da ću tada brže odreagovati :-)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime15.06.08
     link
    Primedba
    Primetio sam da cena u eurima koja stoji pored cene u dinarima ne funkcionise kako treba.
    Primera radi, neka ranije pustena aukcija koja se vrti vec vise puta ima neki stari - tadasnji kurs koji je obracunat kada je aukcija pocela, a nove aukcije imaju neki drugi - novi kurs. Takodje neznam prema kome se taj isti kurs obracunava ali mislim da bi trebalo obracunavati prema Narodnoj banci Srbije. Mislim da bi trebalo kurs obracunavati za sve aukcije podjednako jer ipak neko ko gleda aukcije van Srbije pomislice da je sajt neozbiljan.
    Pozdrav
    P.S.
    Nadam se da sam postavio komentar na pravo mesto. Vi ga prebacite ako nisam :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime16.06.08
     link
    Nisi lepo primetio.

Sistem ovako funkcioniše:
    -redovno proveravamo zvaničan kurs Narodne Banke Srbije
    -kad ga promenimo, sve aukcije koje su postavljene ili ikad bile postavljene
    (znači nebitno da li su aktuelne, nove ili već završene)
    se prilagođavaju automatski tom kursu.

Tako ako naletiš preko pretraživača na aukciju koja je pre 1 dana završena,
    u zagradi će stajati cena u evrima po današnjem kursu.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime17.06.08 izmenjeno
     link
    Izvinjavam se moja greska, sad sam primetio, stvar je u trecoj decimali i u zaokruzivanju.
    Iz tog razloga meni nije bila dobra racunica.
    Hvala i pozdrav
    • CommentAuthorgrooyo
    • CommentTime18.06.08 izmenjeno
     link
    Hmmm.... Problem odbrojavanja vremena postoji... Posto mi je namesteno da mi je pocetna stranica "moj limundo - posmatram" dakle pratim neku aukciju i tu mi odbrojava vreme do kraja, a tek kad kliknem na nju vidi se da je zavrsena, odnosno to se desava kada je prodavac prekinuo aukciju.

Ovo pisem kao dobronamerna zapazanja i predloge u cilju poboljsanja funkcionalnosti limunda.
    • CommentAuthorAnciger
    • CommentTime20.06.08
     link
    Imam i ja jedan mali problemcic. Limundo tim mi je resio delimicno problem,
    ali nema smisla javlati im se svakih desetak dana kako bi ga iznova i iznova neutralisali.

Problem je sledeci: Prilikom ulaska na link "Nove aukcije" (levi gornji ugao) i izlaska iz istog
    slucaj bar do sad je bio da se nove aukcije restartuju. Medjutim od pre nekih mesec
    dana to nije slucaj. Broj aukcije mi neprestano raste, raste i raste. Tako da sam u jednom
    momentu imao cak 1100 novih aukcija i na ravno prilikom ulaska, prelistavanja i izlaska
    one se i dalje ne restartuju.

Sta da radim?
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime20.06.08
     link
    Ja pregledam nove aukcije. One se naravno ne restartuju ali to učine kad kliknem ponovo na njih. Tada se pojavi broj novih aukcija " 0". Samo dva puta klikni...
    Snalazimo se...
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    Jedno pitanjce.

Zasto i kada nisam ulogovan a udjem na prisutne clanove sebe i dalje vidim da sam tu?

Nije mi jasno kako onda da znam ko je prisutan kada prisutni clanovi nisu prikazani u realnom vremenu.

Pozdrav.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime21.07.08
     link
    @miki38
    Posalji ovo pitanje na spajalica@limundo.com, verujem da ces pre dobiti odgovor.
    U poslednje vreme uprava limunda slabo posecuje cafe,pa moze da se desi da tvoje pitanje i ne procitaju.
    Mnogo su zauzeti pa ne mogu da stignu na sve strane.
    Pozz
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    @tiverada
    Hvala na preporuci, meni se nezuri a ovo i nije nesto od prioritetnog znacaja samo jedno malo pitanje.

Mislim da bas i nije toliko tacno da Limondo neposecuje cafe, po prilicno vremena provode na sajtu posto se vidi po listi prisutnih clanova ili je prisutan Limundo ili remeo mada je moguce da su tu dosta kratko iz gore navedenog razloga a ja imam osecaj da su prisutni.

Imam jos nesto da dodam:
    Ja koliko se secam kada je bilo price o postavljanju moderatora to je uradjeno ponajvise da bi se pomoglo Limundo timu i clanovima a ida bi se dobrim delom rasteretilo bas nase dopisivanje sa Limundom pa samim tim smatram da mi obicni clanovi i vi moderatori ovde u kafeu diskutujemo o raznim temama i kada nadjemo neko zajednicko resenje vi to prezentujete Limundu ( ispravite me ako gresim ili mi dajte neko objasnjenje ako nisam dobro shvatio ulogu moderatora) i po meni je to potpuno uredu posto vi mozete vise razlicitih stvari da obuhvatite u svom pisanju limundu i samim tim oni ce iz jednog citanja sve sto je napisano videti a ne da citaju tekstove od vise nas i da ih mi zatrpavamo sa nasim predlozima, zalbama, primedbama i raznim tekstovima a to mozda moze i da se resi ovde bez njihovog ucesca u celoj prici.

Pozdrav.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime21.07.08
     link
    miki38Jedno pitanjce.

Zasto i kada nisam ulogovan a udjem na prisutne clanove sebe i dalje vidim da sam tu?

Nije mi jasno kako onda da znam ko je prisutan kada prisutni clanovi nisu prikazani u realnom vremenu.

Pozdrav.

To je tako na vecini sajtova, potrebno je par minuta, 5, nekad i vishe posle odjave da sistem registruje da nisi tu. Nemoj to da vas buni, toga ima svuda, pa i na My Space-u izmedju ostalog.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    @njaca
    Ma ok je ako je tako mada sam bas sada probao da vidim koliko dugo to traje i mogu ti reci da je to vise od 5 minuta a nisam imao trenutno zivaca da proveravam bas kolko traje ali cu proveriti.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime21.07.08
     link
    @miki38
    Prosledila sam Vase pitanje, nadam se da cete uskoro dobiti odgovor.
    • CommentAuthorfajfer
    • CommentTime21.07.08
     link
    Pozdrav svima,
    Zanima me sta se desava sa sajtom? Izgubila sam 6 aukcija jer nije moglo da se otvori.
    To nije prvi put da mi se desava.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    @ triverada
    Zahvaljujem se na brzini i razumevanju.
    •  
      CommentAuthorSupreme
    • CommentTime21.07.08
     link
    @miki38

Nekada je sistem radio tako sto je prisutnost clanova na sajtu posmatrao kroz logovanje. Sistem je podrazumevao da je clan online sve dok se ne izloguje (opcija izlaz na vrhu, desno).

Kada je poceo da funkcionise chat, to je pocelo da predstavlja problem, jer se retko koji clan odjavljivao sa sajta tako, nego je jednostavno iskljucivao browser. Siguran sam da i vi tako radite. Tada prisutnost clanova nije bila uopste tacna. Ni priblizna.

Ja sam to primetio i u jednom od brojnih razgovora sa Limundo timom predlozio da se uvede timer koji ce posle odredjenog perioda neaktivnosti clana automatski racunati da je offline i sklanjati limuncic pored imena clana.

Oni su odlucili da to bude 20 minuta. Nemas potrebe da cekas i proveravas, ovo ti je sigurna informacija. Zasto je uzeto bas 20 minuta ne znam, ali pretpostavljam da je to neka srednja vrednost koja nece smetati normalnom radu. Radi se o tome da cu neki clanovi puno vremena na sajtu, ali nisu aktivni - izadju iz stana, pricaju telefonom itd. Da je interval manji, clan bi morao da se loguje iznova i iznova. Ovom duzinom intervala je to izbegnuto. Naravno, sistem nije bas najprecizniji, ali je mnogo precizniji nego pre. Mislim da je 20 minuta sasvim razuman interval.

Nadam se da je ovo zadovoljavajuci odgovor na tvoje pitanje.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime21.07.08
     link
    @supreme
    Potpuno je ok sve sto si napisao i ja to shvatam pa pitanje sam i postavio zato sto me je jednostavno to interesovalo da znam a primetio sam nesto sto mi je delovalo nelogicno.
    Posle ovoga shvatam zasto je tako i nema sa te strane nekih problema mada me zanima jos nesto posto si upucen u to: Znaci ako se ulogujem i 20 minuta nevrsim pregled na sajtu cu biti iskljucen i ponovo cu morati da se prijavim?
    A da jos da dodam ja uvek koristm opciju "izlaz" i sacekam da dobijem informaciju da je zavrsen moj izlazak.

Hvala i pozdrav.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime22.07.08 izmenjeno
     link
    fajferPozdrav svima,
    Zanima me sta se desava sa sajtom? Izgubila sam 6 aukcija jer nije moglo da se otvori.
    To nije prvi put da mi se desava.

Problem je verovatno u sporosti kod provajdera na kome je Limundo.
    Inace su najavili da ce preci kod drugog provajdera cemu se i ja nadam da ce se onda stranice brze otvarati.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorfajfer
    • CommentTime22.07.08
     link
    Hvala degi, i ja se nadam da ce sve raditi normalano.
    Pozdrav
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime22.07.08
     link
    I bio bi vise red da promene provajdera ovo je sve gore i gore a nema nas po 50-60 prisutnih u toku dana sta bi bilo kada bi nas bilo po nekoliko hiljada.
    Pozdrav.
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime22.07.08
     link
    I ja sam primetio sporost Limunda,koce se stranice ne otvaraju ceka se dosta.Trebalo bi se preci kod drugog provajdera.POZZZ
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime23.07.08
     link
    Evo nekog prelaznog resenja za sve koji imaju problem sa sporoscu otvaranja stranica na sajtu, a mozda i resenja uopste.
    Instalirajte Google akcelerator, prilicno ubrzava otvaranje stranica, meni je za nekoliko dana ubrzao skoro za 5 sati.
    Probajte nista vas ne kosta, program je mali, a ako vam se ne svidi jednostavno ga deinstalirajte.

Pozdrav,
    deqi
    • CommentAuthorfajfer
    • CommentTime23.07.08
     link
    Svaka cast degi, genijalac si. Ovo stvarno pomaze. Hvala ti .
    Pozdrav
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime23.07.08
     link
    Nema na cemu, drago mi je da mogu da pomognem :)

Pozdrav