Limundo Cafe - Predlozi i izmene
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorfreedom
    • CommentTime14.04.08
     link
    Ne znam gde nestade ona tema "Sta zelite da izmenite"... bila je sticky...
    Kako bilo evo jos jednog predloga sa moje strane.
    Posto sada imamo opciju da vidimo nove aukcije od poslednje posete... i mnoooogo je dobra stvar.. ali,
    Da, uvek neko ali... :)
    Limundo raste nesmanjenom zestinom...evo ja se preko vikenda nisam prijavljivao i jutros imam preko 400 novih aukcija... i to bas novih ne ono, nesto ponovljeno itd.
    Zato bih voleo da se uvede jos jedan dodatak, a to je da moze da se izabere koje kategorije NECU da se pojavljuju medju NOVIM aukcijama kada se prijavim. Dakle, recimo ne zanima me numizmatika i filatelija, u licnim podesavanjima se cekiraju te kategorije i sistem filtrira prikaz novih aukcija i prikazuje bez njih.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime14.04.08
     link
    Odličan predlog. Mada je možda jednostavnije čekirati koje kategorije hoćeš da pratiš.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime15.04.08
     link
    kako god je lakse da se napravi... samo da rezultat bude prikaz NOVIH aukcija koje zelim da vidim :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime15.04.08
     link
    Dobra ideja.
    S obzirom da dnevno imamo i po 200 i više novih aukcija,
    to bi olakšalo snalaženje.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime16.04.08
     link
    Zabraniti članovima da u naslove svojih aukcija stavljaju reči SUPER i TOP!
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime16.04.08
     link
    Nisam ni primetio da to koriste.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime16.04.08
     link
    @Remeo
    mora da si jos u emotivnom stanju :)
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime16.04.08
     link
    Ni ja iskreno nisam primetio da koriste te reci, odavno nisam to video!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime16.04.08
     link
    Jel ste našli ili moram da tužekam u Tužakanje? Mrzi me majke mi!
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime17.04.08
     link
    Ovo pitanje je bilo postavljeno pre nekoliko meseci, ali pošto ništa od tada nije urađeno (iako ste rekli da je ideja odlična) da ga postavim opet:

Da li se rubrika POSMATRAM može srediti tako da se aukcije prikazuju po preostalom vremenu do završetka?
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime18.04.08
     link
    i ne samo posmatram... vec i NUDIM ;)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime21.04.08
     link
    Sve mala izmene su trenutno zaustavljene dok ne završimo prebacivanje
    celog Limunda na bolji sistem.
    bolji sistem znači:
    -jednostavniji (za programera)
    -bezbedniji (za sve nas)
    -brži (brža stranica)
    -brži (lakše i time brže ubacivanje novih funkcija)
    -efikasniji (manja potreba za naknadnim intervencijama kad se doda nova funkcija)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime26.04.08
     link
    Posto sam nov ovde imam nekoliko predloga koji se ticu konkretno kod prodaje, inace trgujem preko Ebay-a i hteo bih da budem i na domacem trzistu.
    1. Dodati opciju da prodavac moze sam da vuce slike sa svog URL-a, primer mislim da 5 dinara za svaku sledecu sliku nije puno ali zasto bih platio 5000 dinara za 1000 aukcija za dodatne slike.
    2. Dodavanje opcije unosa HTML koda prilikom formiranja liste za prodaju, ipak mislim da ce svako napraviti svoju aukciju da bolje izgleda.
    3. Ne znam da li postoji opcija checkout ali treba je svakako uvesti ako je nema, jer zelim da moje podatke i ostale stvari vidi samo kupac ne i svi ostali.

Toliko za sada, kad se setim jos necega javljam, Pozdrav
    • CommentAuthorVauvau
    • CommentTime27.04.08
     link
    Pa ja imam ovde kao novi clan Limunda i stari clan Ebay-a, jedan problem. Zasto se na Limundu nemoze artikl povuci iz prodaje 12h pre isteka aukcije kao kod ebay-a?Mozda se ja predomislim pa necu taj artikl da prodam ili mi dostignuta cena ne odgovara? Razmislite o tome a i ja cu da razmislim hocu li drugi put stavljati nesto ovde na aukciju.... Hvala na razumevanju.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime27.04.08
     link
    Meni ste malo dosadni sa tim ebayom. Nema ih svrhe porediti jer je Limundo mnogo bolji :)
    Gledano sa strane kupca, ja bih bio razočaran da aukcija na kojoj sam licitirao 9.5 dana odjednom nestane.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime27.04.08
     link
    @Vauvau
    Zar ti nisi uclanjen na Limundu jos u oktobru 2007god.?
    Znaci nisi nov clan, e sad verovatno si bio zauzet ucestvovanjem na drugim aukcijama pa nisi stigao da svratis malo na Limundo i informises se kako funkcionise.
    Svoj artikal mozes da povuces iz prodaje ukoliko nemas ponuda za njega u protivnom rizikujes da dobijes negativnu ocenu.
    Ovo nije Ebay vec Limundo i vaze sasvim druga pravila.A ti slobodno i dalje razmisljaj gde ces postavljati svoje aukcije.
    • CommentAuthorVauvau
    • CommentTime28.04.08
     link
    Ajde ,ajde ,odmah se bunite,ja samo kazem da obe strane i kupac i prodavac moraju imati interes kod aukcije.Ako mi skupe stvari odu za 20 dinara onda gde je tu trgovina?Onda bi to bilo poklon ,a ne prodaja.Nije Limundo los tek je u usponu, eba-y je svetska aukcija i to nemozete da poreknete .a negativnu ocenu mozete dati samo ako ste vec nesto kupili pa niste dobili a ne ako je artikl povucen.Ako je povucen znaci da ga niste ni kupili.Limundo tu nista ne gubi ima svoju proviziju.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime28.04.08
     link
    @deqi
    Jel možeš da mi pojasniš tu opciju checkout. Tvoje podatke ne vidi niko osim kupca koji je pobedio na tvojoj aukciji. Samo kupac i prodavac dobijaju lične podatke onog drugog.
    @Vauvau
    Ako i prodaješ i kupuješ robu podjednako, onda to znači da ćeš malo biti nezadovoljan kad prodaješ a da ćeš biti puno zadovoljan kad kupuješ. Odnosno cena ti ne odgovara kad prodaješ a odgovara kad kupuješ, tako da mu dođe na isto. Ako si baš nezadovoljan onim što tvoja roba postiže na aukcijama, najbolje da staviš početnu cenu koja bi te odmah zadovoljila i ne rizikuješ mnogo. Šta si prodavao (poklanjao) na Limundu za 20 din?
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime30.04.08
     link
    Jesam li ja mozda umislio ili je negde pominjana WAP stranica za pristup preko mobilnog?...
    Ako postoji, stavite je Putokaz ili negde da ljudi mogu da je vide.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime30.04.08
     link
    Nisi umislio, ja sam probao jednom prilikom da pristupim, pa kad sam video da ne može jer je nema, predložio sam da je ima :)
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.05.08
     link
    axy@deqi
    Jel možeš da mi pojasniš tu opciju checkout. Tvoje podatke ne vidi niko osim kupca koji je pobedio na tvojoj aukciji. Samo kupac i prodavac dobijaju lične podatke onog drugog.

Kad kazem checkout mislim kad se neki artikal proda, kupac bi trebalo da dobije e-mail da je odredjenu stvar kupio i u tom mail-u vidi podatke od prodavca (ime i prezime, adresa, opcije placanja, ukupna cena kostanja, broj telefona, link sa ostalim aukcijama od istog prodavca itd.), mislim da postavljanje broja racuna na listu aukcije nije prikladno, vec treba navesti banku (primer placanje preko tekuceg racuna postanske stedionice) . Takodje prodavac treba da dobije mail da se jedna ili vise njegovih aukcija uspesno zavrsilo, sa podacima od kupca kao gore navedeno (ime i prezime, adresa, broj telefona, email adresa).

Nisam siguran kako funkcionise trenutno, jos uvek nisam nista prodao. :)

Jos da dodam da je Vauvau u pravu,
    Sta ako se desi da se neki artikal koji se proda osteti pre nego se aukcija i zavrsi ???
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime04.05.08
     link
    Da dodam,
    dosta se prica o rezervnoj ceni, a zasto ne bi moglo u nazad na primer "najbolja ponuda".
    Funkcionise tako sto prodavac stavi pocetnu cenu koju hoce i ima takodje opciju sa ponudom, a kupac ako mu je velika pocetna cena moze da ponudi odredjenu svotu novca koja je ispod pocetne cene, naravno prodavac moze da je prihvati ili ne prihvati ponudu.
    Pozdrav
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime04.05.08
     link
    freedomJesam li ja mozda umislio ili je negde pominjana WAP stranica za pristup preko mobilnog?...
    Ako postoji, stavite je Putokaz ili negde da ljudi mogu da je vide.

Samo koristi mini operu i kucaj standardnu www adresu sajta, www.limundo.com

Opera ce prikaz prilagoditi mobilnom telefonu, a takodje ce i protok biti smanjen. Meni obicno treba oko 15 do 50 KB (od 1 do 5 dinara, zavisno od operatera i tarife) da procitam sve novosti na cafe-u, odgovorim na PP i proverim aukcije koje posmatram i koje su mi u toku. Dok ne stigne wap portal, ovo je sasvim zadovoljavajuce resenje, a takodje i ne skida puno kredita.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.05.08
     link
    Ovo je cool. Jel imaš problema da se loguješ na svoj nalog i da nudiš na aukcijama?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime05.05.08
     link
    Ne. Bar ja nisam primetio nikakve nedostatke. Sve je apsolutno identicno kao i na kompjuteru. Jedino sto sam primetio da je kod logovanja case sensitive za username. Mada je mozda i na kompu, nisam primetio jer mi robo form sve sam popunjava. :)
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.05.08
     link
    Dobar taj robot :) Ja nisam uspevao da se logujem na nalog upravo zbog toga. Pass mi ima mnogo shiftova i znakova tako da na mobilnom nikako ne mogu da pogodim šifru, ako razumeš šta hoću da kažem :)
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime05.05.08
     link
    Nisam te bas najbolje razumeo... Kod mene, pre nego sto znak (odnosno slovo) postane zvezdica, postoji kratak trenutak u kome mozes da vidis koje si slovo (ili znak) napisao, kao i to da li je veliko ili malo. Malo se potrudi, pa ces uspeti. :)
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime06.05.08
     link
    Uspeo sam! Tek nakon što sam skinuo operu mini 4.1 beta :) Problem je bio što nisam kucao pravu šifru. Malo čudno zvuči za nekog ko 2 puta dnevno kuca jednu te istu šifru, ali i to je moguće kad je kucaš na srpskoj tastaturi, pa ni ne znaš koji znaci/slova se kriju iza zvezdica. Sad mogu mirno da putujuem i da ne brinem da li ću pobediti na nekoj aukciji. Mogu da licitiram i u vozu i u tramvaju :)
    Hvala Supreme-u što je bio istrajan da mi pomogne i ubedi da probam ponovo ;)
    Inače, od ovih praznika Cafe opusteo, na neke teme nisam dobio odgovor...
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime06.05.08
     link
    Cekajte ljudi... Mini Operu mogu da koristim samo ako mi je telefon sa Symbian OS-om?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime06.05.08
     link
    @axy
    Nema na cemu druze, drago mi je sto sam mogao da ti pomognem.

@freedom
    Ne moras da imas telefon sa Symbian OS-om. Mini opera je JAVA aplikacija i kao takva radi na mnogo vecem broju telefona. Konkretno, ja je koristim na NOKIA 6300 telefonu. Mada ne bi trebalo da bude problema ni na bilo kom drugom telefonu koji podrzava JAVA-u.

Ne samo da je za praznike opusteo, vec i malo pre toga. Nema cak ni administratora da se ukljuce na cafe. Samo se nadam da je to zato jer punom parom rade na toliko ocekivanoj novoj verziji sajta. Najavili su je, ako Bog da, sredinom maja. Jedva cekam, a siguran sam da ni sa vama nije drugacije. :)