Veceras mi se zavrsilo desetak aukcija. Ocekivao sam isto toliko poruka na PP sa podacima kupaca i eventualno jos par poruka sa pitanjima ili javljanjem kupaca.
Medjutim, otvorim ja 'Moj Limundo' i imam sta da vidim. Ni manje, ni vise, nego 216 (!) i slovima - DVESTOTINESESNAEST poruka. :)
Da li se ovo resava i drugim clanovima? Da je do 50, ne bih pravio problem, ali ovako ce mi trebati bar 2 sata da otvorim svaku i pogledam o cemu se radi. :D
Zaboravih da kazem. Isto toliko puta mi se pojavila stavka u opciji 'moj racun' i provizija mi je skinuta isto 200 puta. Za svaki od desetak artikala po 15-20 puta. :D
Sada sam u minusu oko 5500 dinara, a toliko otprilike iznosi suma svih aukcija koje su se zavrsile. Dakle, u mom slucaju je provizija ne 1%, nego 114% :D
Salim se, naravno. Sigurno je greska u sistemu i znam da ce biti ispravljena, ali mi je delovalo interesantno, pa sam zato napisao ovde. :)
Izivnjavam se svima na toj grešci. Radimo na rešenju u sklopu promene celog Limundo sistema.
U čemu je stvar (malo tehničkog objašnjenja): Zbog toga što je cela stranica zasnovana na vremenu, morali smo da podesimo kako da se stranica non-stop učitava. Rešenje je bilo vezano za otvaranje stranice od strane korisnika. time bi se ponovo na celom Limundu učitalo vreme.
Pošto je sada poseta već toliko visoka, dešava se da pri isteku aukcije nekoliko ljudi u istom trenutku kad se završi aukcija otvaraju stranicu. Time se sistem zbuni i obračunava svaki put proviziju / šalje poruku o završenoj aukciji. Supreme je oborio rekord sa 10 x skidanje provizije :-)
Očekujemo da će deo sistema vezan za ovaj problem u toku sledećih 7 dana biti završen.
Čim opet primetite duplo skidanje, samo nam javite kako bi odmah refundirali suviše skinutu proviziju.
Ne znam sta znaci 'liscica', ali pretpostavljam da mislis na zeleni limun. Gresim li?
Ako je to u pitanju, ovde u cafe-u limun pre imena imaju moderatori, a na aukcijama kada iza imena clana stoji ovaj simbol, to znaci da je clan online i da se moze uci u chat sa njim.
Sto se tema sa limunom tice, to znaci da su teme otvorili moderatori, odnosno da su ih moderatori zapoceli.
Piše aktuelna ponuda: 2502 din Nudim 2800 Dobijam poruku o Grešci da ne mogu da nudim manju sumu od ponuđene. Pretpostavio sam da je neko u međuvremenu ponudio veću sumu pa da se meni stranica nije osvežila.
U pretragu ukucavam Samsung i u listi pronalazim ovu aukciju:
23 ponude, aktuelna cena 6000 din, Pomislim da je moja pretpostavka o osvežavanju stranice tačna, međutim ulazim na aukciju i tamo piše 23 ponude, aktuelna cena 2502 din !?
NEMOGU A DA NE PROKOMENTARIŠEM POŠTOVANE PRODAVCE KOJI SAMO JAUČU KAKO IH MI KUPCI OBMANJUJEMO. OK IMA SVAKAKO I TOGA ALI NI VI NISTE MAJKE TEREZE , JA SAM RECIMO ODSKORA ČLAN LIMONDO AUKCIJA DOPALE SU MI SE TRI PONUDE BIO SAM UPORAN I POOBEDIO. DOBIO PORUKU OD LIMUNDO TIMA SA PODATCIMA PRODAVCA, POSLAO I NJEMU MEJL DA POKUŠAMO DA SE DOGOVORIMO OKO ISPORUKE,ALI ŠIPAK NIKO NE ODGOVARA. BROJ NA MOBILNOM NEDOSTUPAN I ČIČA MIČA I GOTOVA PRIČA MOŽDA MU JE SINULO DA JE DOBIO MANJE NO OČEKIVAO, ALI SAM JE DAO POČETNU CENU. NO NEMA VEZE IDEMO DALJE. A BAŠ MI JE ŽAO. MNOGO SU MI SE DOPALA TA TRI ARTIKLA.LOŠA OCENA NJEMU SIGURNO NEĆE ŠKODITI PROMENIĆE PRISTUPNI NALOG I ETO GA PONOVO U IGRI SIROV SMO MI NAROD ZA DEMOKRATIJU ČAK I U TRGOVINI SHARENKO
lepo kazes da si noviji clan,mi se sa takvim stvarima "rvemo" vec duze vreme i osim negativne drugog leka nema i sve sto si napisao napisano je X puta do sada ali sta ces OVO JE SRBIJA.Stisni zube i guraj dalje.Nemoj da pises velikim slovima da te nebi "brisali" a svi shvataju tvoj revolt veruj mi Pozz
To jeste problem. Provera preko SMS-a jeste umanjila tu pojavu, ali svakako nije rešilo problem.
U toku avgusta uvodimo verifikaciju adrese preko pisma: -registruješ se kao i do sada -dobijaš SMS kod za verifikaciju -dodatno ti šaljemo pismo na tvoju adresu -u njemu je broj koji trebaš da uneseš (u roku od 30 dana) -dok to ne odradiš, nisi punopravan član -kad uneseš broj postaješ punopravan član