Danas sam izlicitirala kupovinu digitalnog fotoaparata Sony w 200 od prodavca makaricdragan . Ponudila sam 10502 dinara oko sat vremena pre isteka aukcije.Ja sam profesor u školi i na posao sam krenula oko 13 časova, ostavivši kćeku od 15 god . da samo prati kako teče aukcija i da mi javi da li je moja ponuda prihvaćena.Aukciju nisam mogla da lično pratim do kraja jer sam otišla na posao a ponudila sam sumu koju realno mogu da izdvojim za foto aparat.Dete me je pozvalo u školu i javila mi je da je aukcija završena i da sam pobedila. Stvarno sam se obradovala jer je ovo prva aukcija na kojoj sam ikad u životu pobedila a Limundo prvi sajt gde sam se prijavila da kupujem i prodajem na ovaj način.Planirala sam odmah posle nastave da se obratim prodavcu i da se dogovorimo oko preuzimanja robe (usput otišla do banke i podigla potreban novac...) .Ja sam ga i juče kontaktirala porukom da pitam za pojedinosti pre nego što se i odlučim za licitaciju i time mu nagovestila da sam ozbiljna. Kad sam došla kući bila sam prvo šokirana kad sam videla da je prodavac odustao a onda i zatečenom negativnom ocenom kraj svog imena. Mogu da razumem da je on odustao jer je cena bila niža nego što je aparat u prodavnici ali ne mogu da shvatim da neko tako odustane ako je postavio aukciju. Da sam htela otišla bih u prodavnicu i kupila ga a ne da ga kupujem na ovaj način. Aukcija i podrazumeva nižu cenu...To je sramno, zaista. Vidim da je suspendovan , što i zaslužuje!!! E, sad mi nije jasna moja negativna ocena...Molim obrazloženje.Nije mi jasno gde sam pogrešila...
Upravo sam prodavca nazvala telefonom da se i lično uverim da nije u pitanju nesporazum i dogovorim se o eventualnom preuzimanju robe . Odgovorio mi je :"Pa ja sam se malo zafrkavao..." Nemam reči...
Ne brini, neces ostati sa nezasluzenom negativnom ocenom. Postupak je sledeci: posalji mail sa detaljnim objsasnjenjem situacije na Limundo e-mail (vidi kontakt stranicu) i negativna ocena ce ti biti skinuta u toku dana. Ako imas vremena i malo pogledas po cafe-u, mozes da vidis da je vec nekoliko clanova imalo problema sa tim 'prodavcem'. Taj clan je dobio vec nekoliko negativnih ocena, a nakon sto se i tebi skine negativna ocena, moci ces da nastavis sa normalnim radom - kupovinom i prodajom - na Limundo-u. Dobro je sto si ga ocenila negativno, jer svaka negativna ocena pomaze Limundo-u da se oslobodi ovako nesavesnih clanova. Ovaj clan je suspendovan i nece imati vise pristup Limundo-u, tako da nece postojati opasnost da prevari jos nekoga i daje nezasluzene negativne ocene.
Ovim putem takodje pozivam Limundo tim da izbrise sve aukcije clana "makaricdragan", trajno ga suspenduje i posalje obavestenje clanovima koji su nudili, kako ih ne bi zateklo neprijatno iznenadjenje u vidu nezasluzenih negativnih ocena. Sa ovakvim 'clanovima' treba postupati ostro i konkretno.
Ako licitirate za nesto vredno, vidite ko prodaje. Velike su sanse da covek koji nema ni jednu aukciju odustane ako ne dobije vrednost koju je zacrtao a koja je cesto nerealna.
Opet ja....Treba mi savet.Potpuno slučajno kod istog člana makarićdragan, koji je trenutno suspendovan sa 4 negativne ocene , jedina sam licitirala "Tatarska Kapa od cincile" i pobedila.Pošto mi je sad jasno da je neće prodati za 10 dinara (lepo mi je rekao i za fotoaparat da se samo "zafrkavao."..) recite mi šta da radim....Da li su sve njegove aukcije suspendovane? Mrsko mi je i da ga nazovem nakon onog prethodnog razgovora .Naravno, kupujem je za 10 din . ako on to hoće...
Zidar, hvala na preporuci!!! Ovde sam nova ali sam vrlo brzo shvatila prljave igre pojedinih članova koji nisu pravi limundovci...
Samo da se javim da sam razbila maler jer sam uspešno kupila od jednog odličnog Limundovca a nadam se , pošto sam i ja postavila svoje aukcije , da ću uspešno i prodati svoje stvari!!!Aukcije su još u toku... Pozdrav svima!!!
Prodala sam neki privezak za kljuc clanu TITO, verovatno vam je poznat. E pa ne javlja se na poruke vec dugo, da li je on mozda suspendovan? A pre par dana sam "prodala" telefon Samsung korisniku koji nema nijednu ocenu, poslala mu nekoliko pp, poslala sms i ne javlja se jos. To je ono sto me nervira kod malo ozbiljnih aukcija gde postoji dosta pravih Limundovca koji su zainteresovani za proizvod i onda dodje neko bez ijedne ocene, pobedi i izgubi se. Ukoliko se ne javi ni sutra, ocenicu ga negativno i shvatam da ce biti suspendovan. Ne volim da ocenjujem ljude negativno, ali to je jedino resenje.