Limundo Cafe - Šta raditi kad prodavac odustane???
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthormaculi
    • CommentTime28.03.08
     link
    Danas sam izlicitirala kupovinu digitalnog fotoaparata Sony w 200 od prodavca makaricdragan . Ponudila sam 10502 dinara oko sat vremena pre isteka aukcije.Ja sam profesor u školi i na posao sam krenula oko 13 časova, ostavivši kćeku od 15 god . da samo prati kako teče aukcija i da mi javi da li je moja ponuda prihvaćena.Aukciju nisam mogla da lično pratim do kraja jer sam otišla na posao a ponudila sam sumu koju realno mogu da izdvojim za foto aparat.Dete me je pozvalo u školu i javila mi je da je aukcija završena i da sam pobedila. Stvarno sam se obradovala jer je ovo prva aukcija na kojoj sam ikad u životu pobedila a Limundo prvi sajt gde sam se prijavila da kupujem i prodajem na ovaj način.Planirala sam odmah posle nastave da se obratim prodavcu i da se dogovorimo oko preuzimanja robe (usput otišla do banke i podigla potreban novac...) .Ja sam ga i juče kontaktirala porukom da pitam za pojedinosti pre nego što se i odlučim za licitaciju i time mu nagovestila da sam ozbiljna.
    Kad sam došla kući bila sam prvo šokirana kad sam videla da je prodavac odustao a onda i zatečenom negativnom ocenom kraj svog imena. Mogu da razumem da je on odustao jer je cena bila niža nego što je aparat u prodavnici ali ne mogu da shvatim da neko tako odustane ako je postavio aukciju. Da sam htela otišla bih u prodavnicu i kupila ga a ne da ga kupujem na ovaj način. Aukcija i podrazumeva nižu cenu...To je sramno, zaista. Vidim da je suspendovan , što i zaslužuje!!!
    E, sad mi nije jasna moja negativna ocena...Molim obrazloženje.Nije mi jasno gde sam pogrešila...
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime28.03.08
     link
    Upravo sam prodavca nazvala telefonom da se i lično uverim da nije u pitanju nesporazum i dogovorim se o eventualnom preuzimanju robe . Odgovorio mi je :"Pa ja sam se malo zafrkavao..." Nemam reči...
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime28.03.08 izmenjeno
     link
    Ne brini, neces ostati sa nezasluzenom negativnom ocenom. Postupak je sledeci: posalji mail sa detaljnim objsasnjenjem situacije na Limundo e-mail (vidi kontakt stranicu) i negativna ocena ce ti biti skinuta u toku dana. Ako imas vremena i malo pogledas po cafe-u, mozes da vidis da je vec nekoliko clanova imalo problema sa tim 'prodavcem'. Taj clan je dobio vec nekoliko negativnih ocena, a nakon sto se i tebi skine negativna ocena, moci ces da nastavis sa normalnim radom - kupovinom i prodajom - na Limundo-u. Dobro je sto si ga ocenila negativno, jer svaka negativna ocena pomaze Limundo-u da se oslobodi ovako nesavesnih clanova. Ovaj clan je suspendovan i nece imati vise pristup Limundo-u, tako da nece postojati opasnost da prevari jos nekoga i daje nezasluzene negativne ocene.

Ovim putem takodje pozivam Limundo tim da izbrise sve aukcije clana "makaricdragan", trajno ga suspenduje i posalje obavestenje clanovima koji su nudili, kako ih ne bi zateklo neprijatno iznenadjenje u vidu nezasluzenih negativnih ocena. Sa ovakvim 'clanovima' treba postupati ostro i konkretno.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime28.03.08
     link
    Supreme, hvala na savetu! Zamalo da me čovek ubije u pojam a tek sam kročila u svet aukcija..Poslaću mail .
    • CommentAuthorzidar
    • CommentTime29.03.08
     link
    Strasno...

Ako licitirate za nesto vredno, vidite ko prodaje. Velike su sanse da covek koji nema ni jednu aukciju
    odustane ako ne dobije vrednost koju je zacrtao a koja je cesto nerealna.

Preporuka, radite samo sa proverenim kupcima!

pozdrav
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime30.03.08
     link
    Opet ja....Treba mi savet.Potpuno slučajno kod istog člana makarićdragan, koji je trenutno suspendovan sa 4 negativne ocene , jedina sam licitirala "Tatarska Kapa od cincile" i pobedila.Pošto mi je sad jasno da je neće prodati za 10 dinara (lepo mi je rekao i za fotoaparat da se samo "zafrkavao."..) recite mi šta da radim....Da li su sve njegove aukcije suspendovane? Mrsko mi je i da ga nazovem nakon onog prethodnog razgovora .Naravno, kupujem je za 10 din . ako on to hoće...

Zidar, hvala na preporuci!!! Ovde sam nova ali sam vrlo brzo shvatila prljave igre pojedinih članova koji nisu pravi limundovci...

Pozdrav svim ostalim,pravim aukcionarima!!!
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime30.03.08
     link
    @maculi
    sve aukcije clana makaricdragan su izbrisane i on je suspendovan,tako da ne moras da ga kontaktiras a i ne verujem da bih ti prodao za 10din.
  1.  link
    koji si ti maler odmah iz prve da naletis na tako nesto, nemoj da te razocara i da pobegnes ima ovde i super likova sa kojima vredi saradjivati
    • CommentAuthormaculi
    • CommentTime03.05.08
     link
    Samo da se javim da sam razbila maler jer sam uspešno kupila od jednog odličnog Limundovca a nadam se , pošto sam i ja postavila svoje aukcije , da ću uspešno i prodati svoje stvari!!!Aukcije su još u toku...
    Pozdrav svima!!!
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime11.05.08
     link
    Prodala sam neki privezak za kljuc clanu TITO, verovatno vam je poznat. E pa ne javlja se na poruke vec dugo, da li je on mozda suspendovan? A pre par dana sam "prodala" telefon Samsung korisniku koji nema nijednu ocenu, poslala mu nekoliko pp, poslala sms i ne javlja se jos. To je ono sto me nervira kod malo ozbiljnih aukcija gde postoji dosta pravih Limundovca koji su zainteresovani za proizvod i onda dodje neko bez ijedne ocene, pobedi i izgubi se. Ukoliko se ne javi ni sutra, ocenicu ga negativno i shvatam da ce biti suspendovan. Ne volim da ocenjujem ljude negativno, ali to je jedino resenje.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime11.05.08
     link
    Sad vidim da sam promashila temu, premestite post na tuzakanje ili gde vec treba.