Postovanje i pozdrav svim Limundovcima :) Interesuju me obzirom da sam nova dve stvari 1: Gde i kako aktiviran opciju rezervna cena? 2: Stavila sam dve fotelje na aukciju ali sam veceras dobila jako lepu ponudu mimo interneta i limunda! Kako mogu da stopiram aukciju?
1: Opcija rezervna cena je omogucena samo u kategoriji "Auto & Moto", obzirom na specificnost artikala koji se tamo prodaju. Imaj na umu da su automobili u ovom trenutku najskuplja roba koja se prodaje na Limundo-u, a ne verujem da bi neko prodao svoj auto daleko ispod cene. Postojala je diskusija na ovu temu u cafe-u i tako je odluceno. Za sada ne postoji ova opcija u ostalim kategorijama, a da li ce je biti bice odluceno glasanjem i dogovorom medju clanovima.
2: Imas tri mogucnosti:
a: ukoliko nisi imala ponuda, mozes da odes na konkretnu aukciju i ponistis je.
b: ukoliko si imala ponuda, onda je po pravilima (a i lepo bi bilo) da sacekas kraj aukcije i prodas je onome ko je pobedio. To je u duhu Limundo-a i aukcije.
c: mozes da je prodas van aukcije, ali moras da racunas na to da ces najverovatnije dobiti negativnu ocenu od clana koji bude pobedio. Prvi put ako dobijes negativnu ocenu mozes da platis 300 dinara na racun Limundo-a (a koje nece otici Limundo-u, vec na tvoj racun), cime ce ti se skinuti suspenzija. Ovo je uvedeno jer se i najboljima medju nama desavaju greske. Naravno, ovo vazi samo za prvu suspenziju, tako da bi trebalo da pazljivo razmislis da li zelis da uradis ovo, obzirom da ce ti mozda zatrebati neki sledeci put, kada budu ozbiljniji razlozi u pitanju. U svakom slucaju, ovo uradi samo i iskljucivo ako si apsolutno sigurna u to da ti jedna negativna ocena nece znaciti nista medju puno pozitivnih. Ali imaj na umu da jedna kap mastila muti bure vode.
Nadam se da sam uspeo da ti objasnim ono sto te je interesovalo.
Samo je tvoja volja sta zelis da uradis. Ali znaj da ce te prva negativna ocena suspendovati i automatski ti se zabraniti aktivnosti na Limundo-u dok ne uplatis 300 dinara. Moj ti je predlog da, ako bas nemas drugi izbor, bar sacekas do kraja aukcije, jer ces mozda dobiti cenu koja ti odgovara, odnosno cenu koju ti nude van aukcije.
cao majo bas citam tvoje kritike i nov sam u ovome tako da se i ja bojim da ne napravim neku glupost da li mi mozes pomoci gde da stavim npr na prodaju nesto sta treba da uradim hvala unapred
@Lazar.Stefanovic Idi na izmenu koju imas u istoj aukciji na vrhu desno, onda ce ti se otvoriti prozor za izmenu na dnu sa desne strane imas dugme za prekid aucije. Aukciju mozes prekinuti samo ako nema ponuda i ako imas dovoljno kredita na racunu. Ako se aukcija ne moze prekinuti iz ovih razloga koje sam naveo, a imas razlog (primer artikal polomljen itd.) da je prekines javi se ponovo ovde.
Znaci mogu da je prekinem ako imam ponuda, ali imam i dovoljno kredita na racunu, ili mogu samo ako nemam ponuda, a imam dovoljno kredita na racunu? Al' sam zakomplikovao, moram posto te nisam bas najbolje razumeo.
Stvarno si zakomplikovao :) Mada ti je njaca vec rekla, da pojasnim. Ako niko nije licitirao na aukciji mozes je prekinuti, a ako jeste nemozes da je prekines. Takodje ako nemas dovoljno kredita na racunu ili ti je racun u minusu, ne mozes prekinuti aukciju dok ne dopunis kredit, nazalost tako je trenutno dok se nerese problemi konkretno vezani za aukcije.
Pozdrav svima, prilicno sam nov na sajtu, svega nekoliko dana, i za to vreme sam pobedio na par aukcija. Jasno mi je kako sve funkcionise, ali ne znam kako da jednom clanu od koga sam nesto kupio uplatim odredjenu svotu novca kao "kredit na Limundu"? Izvinjavam se ako sam pitao glupost, ali nisam mogao da nadjem pomoc za to...
Moja preporuka za sve one koji "dobijaju mnogo lepu cenu" van licitacije za artikl koji je vec na licitaciji ... Zamolite tog ko je potencijalni kupac da se uclani na Limundo i tu cenu ponudi preko licitacije. Ako je cena zaista "mnogo lepa", zadovoljstvo ce biti trostrano ... Vase, kupca i Limunda P.S. A i svih nas, koji volimo aukcije i zelimo da i ovde budu dostupne.
To je jednostavno udjes u moj Limundo sa leve strane ti pise na dnu racun kada tu udjes naci ces podatke koji ti trebaju na dnu imas link /na vreme/ali evo ti kako to izgleda:
Kredit dopunjuješ uplatom na račun: Primalac: Limundo d.o.o. Kneza Višeslava 34 11030 Beograd Broj računa: 160-216125-49 Svrha uplate: dopuna kredita Poziv na broj: tvoje korisničko ime (ovde ubaci ime clana kojem uplacujes) Iznos: po želji
Nije lose ako imas skener da uplatnicu posaljes na spajalica@Limundo.com da bi oni sto pre izvrsili uplatu za tog clana.
Naime, danas sam primetio da se telefon koji mi je na aukciji od prekjuce, pri ukljucivanju sam restartuje, ali se potom ukljuci i radi normalno. Osim toga drugih problema nema. Ovo sam napisao i u opisu telefona cim sam to primetio, sada cu zbog ovoga verovatno dobiti neke negativne ocene od potencijalnih kupaca. Sta da radim?
Ne boj se, neces dobiti negativnu ocenu. Napisao si na vreme to sto si primetio u vezi sa restartovanjem, a ne na dan kraja aukcije, tako da niko nije dovoeden u zabludu. Telefon i sa tom manom vredi onoliko koliko je dostigao na aukciji. Jedina posledica koju ces da imas je da neces dobiti cenu koju si ocekivao. Sumnjam da ce cena rasti nesto mnogo vise od ovoga sto je trenutno postigla, ali to se i da ocekivati obzirom na kvar. U svakom slucaju, ne brini za negativnu ocenu.
Ako primetiš grešku na predmetu koji si stavio na aukciji, odmah to dodaj u opisu. Baš zbog takvih slučajeva i imaš tu mogućnost.
Kako? 1. Ideš na link Izmeni u gornjem desnom uglu aukcije 2. Tu ubaci dodatan opis šta si primetio da na telefonu nije u redu 3. Pritisni snimi aukciju 4. Sada dodatan tekst stoji u opisu aukcije kao i datum kada si dodao
To sa slikama treba da se promeni Stavio sam pogrešnu sliku i ne mogu da je izbrišem. Nažalost stavio sam je 2 puta pa će mi uzeti i 5 dinara za predmet koji ću prodati za 10. to u programu mora da se reši.
niko nije licitirao ja sam pokušao da stavim 10000 ali ne mogu jer aktuelna cena je 18000
kako sada ako je rezervna cena samo za automobile, program ne prihvata moju ponudjenu cenu od 10000 kada stalno govorite licitirajte pa koliko postignete.
kako je prodavac blokirao sve licitacije ispod tražene cene??? baš mi nešto tu nije jasno???
Ne mozes da ponudis ispod cene koju je prodavac stavio kao pocetnu. Za sada ostaje samo opcija da mu preko PP das svoju ponudu i pokusas da se dogovoris sa njim, a uskoro ce biti implementiran i sistem "Najbolja ponuda", gde ce prodavac imati uvida u cene koje su nudili kupci a koja je ispod pocetne i moci ce da odluci da li ce hteti da proda ili ne - upravo to sto ti predlazes.
@prodavac Rezervna cena postoji samo u kategoriji auto i moto, a u ovoj aukciji ne. U svakoj aukciji gde postoji rezervna cena, vidi se i pise "rezervna cena nije dostignuta" ispod pocetne cene. Sto takodje znaci da ne mozes ponuditi nizu cenu u aukciji koju si naveo.
Nov sam na limundu. Na prvoj aukciji na kojoj ucestvujem (kupujem) sam primetio, da kada ja dam sledecu vecu ponudu, automatski onaj koji je davao pre mene ponudu poveca za jedan od moje iako nije on line.. Malo sam ispreskakao ovaj forum, jer je malo kasno i spava mi se.. ali ako nije problem da mi neko objasni o cemu se radi. Hvala.
Morao sam da ti premestim post jer si ga postavio na pogresno mesto. Tema "Tuzakanje..." sluzi za druge stvari.
Sto se tice toga sto si primetio, to se zove "Limundo agent". Automatizovani mehanizam koji nudi umesto tebe cak i kada ti nisi online. Kada nudis, ti upises maksimalno koliko bi hteo da das za neki predmet. Ako je npr. najveca trenutna ponuda 100 dinara, a ti ponudis 500, on ce upisati tvoju ponudu od 101 dinar. Ako neko ponudi 120, Limundo agent ce dati tvoju ponudu od 121 dinar. Ako neko ponudi 400, Limundo agent ce dati ponudu od 401 dinar. I sve tako dok suma koju si ti ponudio moze da nadjaca sume koje se nude.
Ovo je zamisljeno iz razloga da ne bi morao rucno svaki put da unosis ponudu. Ovako, das svoju najvecu i cekas. I pri tome ne moras da se brines da ces bespotrebno dati vise novca - Limundo agent radi tako sto ponudu koja je manja od tvoje nadjaca samo za dinar, pa makar ti bio spreman da das i 1000 dinara vise.
Nadam se da sam uspeo da ti objasnim o cemu se radi.