1 - 13 (ukupno 13)
SupremeIP adresa nema veze sa racunarom. IP adresa ima veze sa provajderom. Kad bi se gledala IP adresa, onda bi na Limundo-u bilo dvadesetak clanova, obzirom da je otprilike toliko clanova koji imaju staticku IP adresu. U trenutku konektovanja preko provajdera, svaki korisnik dobija adresu iz skupa adresa. To sto ja sada imam jednu adresu, ne mora da znaci da cu je imati i sutra. Cak sta vise, velika je verovatnoca da je necu imati ponovo u narednih mesec dana. Sto znaci da bi se, ako bi se adresa sa koje sam se uclanio, ubacila u spisak adresa sa kojih nije moguca vise ragistracija, zabranilo nekom novom clanu da dodje. Osim toga, ko zeli, uvek moze da sakrije IP adresu. To nije ni najmanji problem.
Sto se fixnog tice, veruj mi da ima puno ljudi koji ga ni dan danas nemaju.
Slazem se da se provera treba vrsiti - i meni je to (kao i svim ostalim pravim clanovima Limundo-a) u interesu, ali ovaj nacin nije ispravan. Osim toga, Limundo je tek poceo da se razvija. Slicne probleme je imao i ebay kada je pocinjao, s tim sto je vremenom, kada se broj korisnika enormno povecao, taj problem nestao jer su se pojavili pravi kupci. Tako da mislim da ce se ovaj problem resiti sam od sebe onda kada Limundo dodje do 30-40.000 korisnika. Do tada, malo je nacina da se ovo posteno i potpuno resi... Na kraju krajeva, ako taj ko hoce da se registruje ponovo zeli da menja broj telefona i mail samo zbog svoje gluposti, neka ih menja. Dosadice im jednog dana, siguran sam.
Naravno, cak i da se sprovede u delo sve to sto ti predlazes, uvek mogu da se registruju dva ortaka sa dva razlicita kompa, dve razlicite IP adrese, dva razlicita fixna telefona i da jedam drugome dizu cenu. A ti sad ajde utvrdi da namestaju, ili jednostavno vole da saradjuju jedan sa drugim. Slazem se da je najverovatnije ovo prvo, ali ce, ako sankcionises sve takve, opet ispastati i jedan broj pravih clanova.
Tako da nam, dok se Limundo ne prosiri dovoljno, jedino ostaje da izdrzimo...
1 - 13 (ukupno 13)