Primetio sam da na ogromnom broju postavljenih aukcija gde se nude novčanice na prodaju, u opisu stoji "vidi sliku" ili "odličan kvalitet". Pojedini čak i pokušavaju da naznače kvalitet novčanice, ali to rade nevešto i većinom pogrešno. Slike i skenovi su obično loši, pa je sa njih teško utvrditi tačan kvalitet novčanice.
Zbog toga sam odlučio da svakome ko mi se obrati pošaljem e-mailom tabelu za klasifikovanje novčanica koju je propisalo Međunarodno udruženje kolekcionara novčanica (IBNS-International Bank Note Society). Udruženje je po tom pitanju glavno u celom svetu i svi kolekcionari se rukovode njihovim preporukama.
Potrebno je da ovde ostavite Vašu e-mail adresu i ja ću Vam u najkraćem roku poslati tabelu na engleskom i srpskom jeziku.
Takođe. možete mi poslati i skeniranu sliku vaše novčanice kako bih Vam pomogao u određivanju kvaliteta. Potrebno je samo da sken bude dobar. Moja preporuka je moje osmogodišnje iskustvo u bavljenu ovim hobijem i na stotine razmenjenih novčanicama sa ljudima širom sveta i nijedna reklamacija na određeni kvalitet novčanice do sada.
Takođe sam otvoren i za sva ostala pitanja iz oblasti notafilije koja Vas interesuju. Slobodno pitajte i ako mogu, pomoćiću Vam.
AKO NE MOGU DA TI POMOGNEM, NEĆU NI DA TI ODMOGNEM !!!!!!!
Deyboy. Ovo sa tvoje strane je veoma lepo sto zalis da nam pomognes u svemu tome sto si naveo evo ja se prijavljujem za tabelu. Adresa: jovankas@sbb.co.yu Pozdrav.
Nisam siguran da li je to moguće, jer je tabela u WORD-u i prilično je velika. Tabelu, a i još neke korisne stvari po pitanju numizmatike i notafilije, možete pogledati na mom sajtu:
A ovo vec nije lepo poceli smo i da se reklamiramo!!!!
Nikako to postavljanje sajta od DEYBOY niko nebi trebao da uzme za neko zlo ja sam licno mnogo puta posecivao taj sajt i veoma je koristan pa ga preorucujem i ostalima.
DEYBOY izvimi na sali ali ovde su svi ozbiljni pa malo da razbijem monotoniju.
evo ja cu je stavim na nekomercijalnom sajtu bez cekanja za download ako je potrebno konvertovacu i u pdf ili kao web stranicu posalji mi na tcp-ip@inbox.com ostalo moje pa neka ljudi skidaju ako im treba
U vezi linka koji sam postavio samo bih dodao za one koje interesuje da obavezno procitaju "HOW TO LOOK AT A BANKNOTE" iz razloga sto je mala razlika izmedju novcanica od UNC do XF.