Limundo Cafe - Oseacam se zbunjeno
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthormiki38
    • CommentTime13.03.08
     link
    Ovo je lepo sto ste uveli moderatori i ja sam bio jedian od inicijatora da se to uradi ali se osecam ZBUNJENO od kako je to pocelo da funkcionise.

Razlog moje zbunjenosti je sto sada neznam gde da postavim ono pitanje ili misljenje oko necega. Ja koliko sam shvatio Romea to bi trebalo da radim na svojoj kategoriji za koju sam najvise vezan (koju najvise koristim) i sa mojim moderatorom oko svega da se dogovaram.
    Ja sam tako shvatio pa bih vas molio da mi to razjasnite da bih znao ubuduce gde da se obracam.

Zahvalan.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime13.03.08
     link
    Naravno. Imas podkategorije u kategoriji 'aukcije'. Izaberi ono sto tebi najvise odgovara i tu postavi pitanje. Ako te nesto buni ili ti nije jasno, mozes se javiti nekome od moderatora, a mi cemo te uputiti gde je odgovarajuce mesto za tvoje pitanje. Naravno, ukoliko postavis i na pogresno mesto nije problem, jer cemo ga mi prebaciti tamo gde treba.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime13.03.08
     link
    Pa sada sam jos vise zbunjen nego pre.

Razlog:
    Ja sam tako uradio i mislim da je moj prelog vec uveliko trebao da se uzme u razmatranje a cini mi se da ga niko nije ni procitao. Voleo bih da gresim ali posto sada postoje moderatori sve bi trebalo da funkcionise brze.
    Postaje zanimljivo pre sam se zalio na Romea da je spor a ovo je izgleda ovako jos sporije.
    Mozda moj predlog nije zasluzan komentara pa je to razlog ili je ipak na pogresnom mestu?
    zahvaljujem Supremi na brzom odgovoru.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime14.03.08
     link
    Nije Romeo, nego Remeo. Suptilna, ali fundamentalna razlika. :)

Moras da razumes da Limundo ima 5000 clanova. Neka svaki deseti ima po jednu zelju. To je vec 500 zelja koje moraju da se osmisle i implementiraju. Pretpostavaljam da nisi upucen u oblast programiranja, ali sistem ne funkcionise tako sto u nekom programu kliknes na 'File', pa onda na 'Settings' i onda ukljucis opciju koja ti treba, vec se mora napisati kod za sve sto se zeli. A u isto vreme mora da se vodi racuna da ne dodje do sukobljavanja u kodu razlicitih delova sistema. I mora se voditi racuna da je vise clanova kojima se to svidja, nego onih kojima se ne svidja. Ako ti smatras da je ideja dobra, to ne mora da znaci da se svidja vecini clanova. I ja sam imao ideja za koje sam mislo da su dobre, ali se na kraju pokazalo da nisu.

U svakom slucaju, implementacija funkcija zahteva vreme. Moras imati razumevanja. Ne moze se na dnevnoj bazi raditi dodavanje funkcija. Pogotovu sto se u ovom trenutku radi na sistemskim promenama koje su pozeleli clanovi koji su pre tebe imali zahtev.

Samo budi strpljiv i sve ce doci na svoje mesto.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime14.03.08
     link
    Izvinjavam se Remeu na gresci u pisnju imena.
    Nezelim ovde casove iz oblasti koju nepoznajem to bi otprilike bilo kao kada bi ja vas uveo u oblast koju ja veoma dobro poznajem i drzao vam predavanje o tome.
    Sustina postavljanja vas za moderatore je da sajt funkcionise bolje i da se vrsi bolja razmena podataka izmedju clanova i Limundo tima, barem sam ja tako shvati sve ovo do sada a mozda i nisam ko zna.
    Medjutim ako sada u 36 sati nijedan moderator nema obzira da obrati paznju na nesto sto je napisano ja sam veoma iznenadjen i pitam se dali je ovako trebalo da bude ili ipak malo drukcije.
    Tebi ipak hvala sto si odvojio malo vremena koje si vise posvetio na objasnjavanje kako funkcionise sistem sajta nego na nesto sto je vecini ljudi bitnije od toga oni su tu da bi nesto prodali ili kupili.
    Ja sam veoma kratko u prvih nekoliko izlaganja izneo sta sam imao i to sto sam u prvom svom obracanju rekao. Mada mislim da ce mnogi clanovi da brzo osete ovo sto sam imao da kazem oko problema slanja kupljene robe u inostranstvo posto sam ja to vec osetio.
    Mirna vam noc.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime14.03.08
     link
    Ja stvarno ne znam koji je tvoj problem???

Da ne bih sada trazio tvoje postove molio bih te da ovde napises sta si to pitao ili predlozio a da ti niko konkretno na to nije odgovorio ili pomogao.

Pozdrav!
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime14.03.08
     link
    Evo u cemu je moj problem!!!

Ovo je kratki tekst i nalazi se u numizmatici.

Posto su se na sajtu pojavili i kupci iz bivsih republika javlja se problem oko naplate i slanja.

Moj predlog je da se stavi opcija prilikom postavljanja aukcije PRODAVAC NECE SLATI U INOSTRANSTVO.

Dali vi mozda smatrate da je to sa moje strane glupo ili ja trosim necije vreme ovde na gluposti pa je to razlog da mi se niko neobrati i kaze nesto povodom toga.Posto limundo imea ambicije da se prosiri na celu bivsu Jugoslaviju ova opcija uopste nije glupa pa ima je skoro na svim sajtovima koji se bave ovom vrstop posla sa nekim finesama i razlikama ali je sud]stina na tome ako je kupac iz druge drazave da postoji ili ogranicenje da prodavc nece slati u inostranstvo ili su troskovi slanja na drugi nacin definisani. Ja nisam trazio da opcija bude istog trenutka ubacena nego da vi moderatori to vidite i kazete svoj sud otome i normalno ako smatrate pokrenete inicijativu kod Limunda da se to i sprovede.
    To sve pisem iz razloga sto se meni licno pojavio kupac iz Bosne i sada se javio problem oko slanja i naplate.

Pozdrav.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime14.03.08
     link
    Tvoj predlog se razmatra i dok ne bude razmotren ti lepo na svojim aukcijama dopisi da li hoces ili neces da saljes u inostranstvo, tako da svi oni koji pogledaju tvoju aukciju znaju na cemu su.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime14.03.08
     link
    Koliko vidim moderator za numizmatiku je "boban61" i mislim da bi od njega trebao najvise da ocekujes odgovor. Potpuno shvatam tvoj problem i slazem se da povodom toga nesto treba da se odradi. Mislim da sam ja ili neko drugi od clanova vec predlozio sledecu stvar:

Da se u delu gde se postavlja nova aukcija postavi jedno posebno polje sa naslovom "Uslovi" ili nesto tome slicno. Tu bi prodavac naveo sve uslove koje kupac mora da ispuni da bi doslo do prodaje. U ovom slucaju se moze navesti da se predmet salje/ne salje u inostranstvo. Mislim da ce ova opcija biti jako korisna i obuhvatace veci obim resenja slicnih problema.

Da bi na ovaj problem i resenje obratili paznju poslacu Limundo Team-u link ka ovoj temi.

Pozdrav.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime14.03.08
     link
    Hvala vam sto ste se javili i sto cete oko toga porazgovarati sa LImundom.
    Pozdrav.
    • CommentAuthorneladj
    • CommentTime20.10.08 izmenjeno
     link
    Zar nije malo kontradiktorno, koliko sam shvatila Limundo se bori da ovu aukcisku kucu uzdigne na veci nivo i napravi od nje jedan
    " internacionalni "sajt.Cak se traze i prevodioci koji ce odredjene tekstove da prevode na " strane"jezike. A sada da se uvodi nesto "ne saljem u inostranstvo"
    Mozda je bolje da se podijeli postarina pa posebno da pise postarina za Srbiju i postarina za ostale zemlje.
    To je nekako logicnije a tebi je onda svejedno kad si pokriven sa postarinom hoces li poslati u Beograd ili Ljubljanu...
    Ja sam inace iz Podgorice nazalost sada inostranstvo za Srbiju pa mi je nekako bezveze da se stavljaju ovakve opcije" PRODAVAC NECE SLATI U INOSTRANSTVO ".A mislim da nas je sve vise koji su zainteresovani za limundo i nadam se da ce nas biti jos i vise.Ja se bar trudim da tako bude.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime21.10.08
     link
    Postoje neke stvari koje su zakonom zabranjene da se šalju u inostranstvo. Na primer: zlato, numizmatika starija od 50 godina i verovatno još štošta. To podleže carinskom prekršaju i zato je bolje naglasiti da se takva stvar ne šalje u inostranstvo da se kupac ne bi doveo u zabludu.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime22.10.08
     link
    čemu služi zabeleška?
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime22.10.08
     link
    Da napises nesto o toj aukciji naprimer: cena toga u prodavnici je toliko ako budem licitirao ici cu do i pogledas poslae sta si za koju aukciju zapisao cisto kao neki podsetnik.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime22.10.08
     link
    !? Jesi li siguran. Meni to nešto čudno. Znači to tu što napišem, to samo ja vidim?
    Ništa nisu objasnili...
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime22.10.08 izmenjeno
     link
    Trbalo bi da je tako ja sam otvarao tu opciju da vidim sta ce se pojaviti i vidim prozor u kome moze da se pise i lepo pise: Moje interne zabeleske o aukciji. Tako da mislim da je to to.