Limundo Cafe - AKCIJA: Limundo standardi kvaliteta - zaradite ne radeci nista
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorSupreme
    • CommentTime13.03.08 izmenjeno
     link
    Jos jednom, Limundo izlazi u susret svim clanovima i poklanja.

Primeceno je da se clanovi ne trude dovoljno pri postavljanju aukcija.
    Clanovi ili ne zele da se potrude oko postavljanja aukcije, ili stvarno ne znaju kako to najbolje i najkvalitetnije da urade. A ovo je najbitnija stvar pri postavljanju aukcije.

Kvalitetna prezentacija predmeta koji zelite da postavite na aukciju je vise od pola posla. Gledajte na ono sto postavite kao tekst aukcije kao na ambalazu proizvoda. I sami ne biste hteli da u radnji kupite nesto sto nije lepo zapakovano. Zato nemojte da ocekujete da ce vam aukcije biti posecene ukoliko ne zelite da se potrudite oko njih. Ovde 'ambalaza' mora da bude jos i lepsa, jer kupac ne moze da uzme predmet u ruke i oceni ga pre nego sto ponudi neku cenu. Zbog kvalitetnog naslova imacete i vise poseta na svojoj aukciji. A vezano za to - u narednom periodu se planira uvodjenje nove funkcije, kojom cete zaradjivati novac ukoliko su vam aukcije posecene.

Sa ciljem poboljsanja kvaliteta aukcija, Limundo uvodi akciju koja ce trajati ograniceno vreme i cije trajanje cu odrediti ja na osnovu efekta koji postize.

Za svaku aukciju oko koje se potrudite i napisete je lepo, dobicete 5 dinara na racunu. Za svaku desetu aukciju oko koje se potrudite i napisete je lepo, dobicete 10 dinara na svom racunu.

Sve sto treba da uradite je da tekst aukcije pre postavljanja posaljete meni na PP i ukoliko ja odlucim da zadovoljava standarde kvaliteta Limundo-a, dobicete novac na svom racunu nakon sto postavite aukciju.

Ono na sta treba da obratite paznju:

-Gramatika i stil pisanja
    -Kvalitet slika
    -Preciznost opisa predmeta
    -Originalnost

Ukoliko imate neke nedoumice ili pitanja, obratite se slobodno meni i ja cu vam pomoci da aukciju napravite kvalitetnom. U svakom slucaju - vredi se potruditi. Ne kosta vas nista, a puno vam znaci, kako direktno, tako i indirektno.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime16.03.08
     link
    Evo par stavki, šta čini uspešnu aukciju:

1.Dobar naslov aukcije:
    neki stavljaju kao naslov "Prodajem PC" sto nije privlacno.
    A mogao je da stavi "Pentium IV 3,2Ghz - 2GB Ram - 250GB hard i 19" Samasung LCD"
    Jasno je gde ce biti vise ponuda.
    2.Detaljan opis:
    ako prodajes mobilni telefon, stavi
    kad je kupljen, koliko je nov kostao, gde si ga kupio, sta ide uz njega
    (uputstvo, USB kabl, punjac, original kutija, garancija...),
    da li ima neke ogrebotine, funkcije telefona...
    3.Kvalitetne slike
    Po potrebi nekoliko slika predmeta.
    4.Postarina:
    Uvek nuditi jer time povecavas krug zainteresovanih i potencijalnih ponudjaca
    5.Trajanje:
    7-10 dana je dobro jer tako imaju svi vremena da primete aukciju

-------------

Ako je aukcija dobra i dobra pocetna cena mi je promovisemo
    na pocetnoj strani kao TOP AUKCIJU (po rotirajucem sistemu sa ostalim Top aukcijama)
    ili ako je veoma zanimljiva onda kao SUPER AUKCIJU (non stop na prvom mestu na pocetnoj strani).

--------------

Pored toga, ako imas vise pozitivnih ocena,
    automatski clanovi imaju vece poverenje u tebe i time i tvoje
    aukcije dostizu vecu krajnju cenu.
    Najbolji nacin da steknes reputaciju i osecaj za aukcije jeste kroz kupovinu
    i postepenu prodaju manje vrednih predmeta.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime17.03.08
     link
    Ljudi, ja vas jos jednom pozivam da se ukljucite. Ne treba vam puno vremena, a jedino sto mozete da postignete je da bolje prodate svoj artikal i da plus dobijete novac od Limundo-a.

Ukljucite se...

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime28.03.08
     link
    Prvi clanovi su vec dobili novac na racunu. Ukljucite se i svi ostali...

Pozdrav, Supreme
  1.  link
    posetio sam par ponuda na aukciji i primetio sam da ima dosta interesantnih ponuda ali nedovoljno obrazlozenih , ne dopada mi se i licno preuzimanje na adresi prodavca , takodje ima i bezveznih ponuda koje nisu dostojne Limundo aukcije jer smatram da je aukcija poput ove veoma ozbiljna
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime29.03.08
     link
    @ sasavko70
    Ne mozemo sve da pratimo, imas cosak tuzbe, pa tu izbaci linkove aukcija koje su nepravilne pa cemo ih obrisati, ostalo je stvar ukusa...

Meni su licno 50 puta objasnjavali da pojedine stvari moraju da se istrpe dok limundo ne dobije vise clanova i ne postane jaci sajt!

Strpljenja mladi moji padavani! :D
  2.  link
    Vidi ovako smesno nekome menjati izgovor/gramatiku i ja sam LALa nekapise kako ko oce zar ne ...
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime17.05.08
     link
    Da. Postoje razlike izmedju pojedinih regiona. Ali, moraju se postovati odredjena pravila srpskog jezika, koja su univerzalna - bez obzira na izgovor. Na kraju krajeva, niko nije ni pominjao izgovor, vec gramatiku i pravopis.

Dakle, treba znati da se recca 'ne' pise odvojeno od glagola, a sastavljeno uz prideve. Dakle - 'ne znam', a ne 'neznam', 'neotpakovano', a ne 'ne otpakovano'. Greske u kucanju - nekada jedno slovo moze da promeni kompletno znacenje reci. I tako dalje i tako dalje. Moram da navedem i tvoj primer - 'nekapise'. Zasto je bio problem da se razdvoji i lepo napise 'neka pise'? To su sitnice koje ne oduzimaju puno vremena, a puno povecavaju preglednost teksta.

Naravno, niko vam nece menjati tekst aukcije. Svako moze da pise kako god zeli i sta god zeli. Ali morate biti svesni cinjenice da kada se pogleda aukcija u kojoj su ispostovana sva pravila gore navedena i aukcija u kojoj nijedno pravilo nije ispostovano, covek moze da se zapita koliko je prodavac ozbiljan, ako vec ne zeli ni najmanje da se potrudi oko teksta aukcije.

Svima se potkradaju greske. Daleko od toga da treba naci lektora koji ce procittati aukciju i ispraviti greske pre postavljanja, ali trebalo bi bar da lepo izgleda.

Na kraju, niko od clanova ne mora da postuje takva pravila. Niko vam nece menjati aukcije. Ali, ako zelite da dobijete nagradu, moracete da ispunite gore navedene uslove.

Primer -
    http://www.limundo.com/aukcija-nokia-6630-20405
    http://www.limundo.com/aukcija-----19380
    Sta mislite, zasto ima samo jednu ili nijednu ponudu? Ko moze iz ovakve aukcije da zakljuci da je prodavac ozbiljan?

To su stvari o kojima sam pricao. A to da li ce neko napisati 'belo' ili 'bijelo', 'kompjuter' ili 'racunar', stvarno je nebitno.

Pozdrav, Supreme
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime17.05.08
     link
    @supreme

Sve si to lepo objasnio, ali potkradaju se greske i kada se aukcija vec postavi.
    Ne znam zasto nije moguce izmeniti tekst aukcije ako je vec pocela, koliko sam video moze se samo dodati tekst. Da li je bilo nekih razgovora na ovu temu ?
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime17.05.08
     link
    @deqi

Bilo je druze. Vec nekoliko puta je pricano na tu temu. Zakljucak koji su dali vlasnici Limundo-a je bio da je potrebno sacekati prelazak na novi sistem, jer je na ovom sistemu prekomplikovano za realizaciju. Najavili su ga za sredinu/kraj maja, pa se nadamo da ce se to i ostvariti. Do tada - ostaje nam samo da se strpimo ili da prihvatimo stvari ovakvima kakve su.

Pozdrav, Supreme
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime24.05.08
     link
    Akcija je zavrsena. Ukoliko bude bilo interesovanja, bice ponovo pokrenuta.

Pozdrav, Supreme