Limundo Cafe - Ponuda za nelicitirani artikal
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorfreedom
    • CommentTime13.03.08
     link
    Ovo sam vec predlagao na nekoj od tema i mnogima se dopalo pa bi mozda bilo lepo da se ubaci u Limundo sistem.
    Gledam neke predmete i aukcije koje se vrte i vrte i recimo da bih nesto kupio kada bi bilo malo jeftinije.
    Zato predlazem da se uvede opcija "Nudim ispod" gde cu moci da ponudim prodavcu cenu koju bih platio i da se prodavac po zavrsetku aukcije na kojoj nije bilo ponuda obavesti da je korisnik "taj i taj" ponudio odredjenu cifru (ili vise korisnika. Tako bi se otarasili aukcija koje se vrte beskonacno jer je kupac nerealno procenio vrednost.
    Naravno ponude bi trebalo ograniciti da ne smeju da budu manje od npr. 20-30% od pocetne.

Primer:
    Prodaje se memoriju 512Mb za 1200 din, kupio bih je ali mi nije neophodna. Ponudim prodavcu 1000 i na kraju, ukoliko nema ponuda, on bude obavesten o mojoj ponudi.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime13.03.08
     link
    Meni se ideja svidja.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime14.03.08
     link
    Jos samo da se svidi i "rukovodstvu" :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime17.03.08
     link
    Sviđa se i nama.
    Stavljeno na listu.
    Uklapa se u listu za Limundo Shop veoma dobro.
    • CommentAuthormemento
    • CommentTime19.03.08
     link
    meni se ideja ne svidja. Ti ako bas hoces nesto da kupis ispod cene poslaces jednostavno poruku prodavcu sa svojom ponudom.
    Ne treba komplikovati sajt jer razmislite malo, lako je vama iskusnim limundovcima da trazite sve vise i vise opcija, ali kako ce se neki novi pocetnik limundovac snaci u tom haosu? nudi, nudi ispod cene... .bezveze
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime19.03.08
     link
    Potpuno se slažem sa memento-m. Bespotrebno komplikovanje stvari i ubijanje draži aukcije. Postoje ljudi koji rade i ljudi koji su non stop na Limundu. Tako da ovi prvi se stavljaju u nepravedan položaj, jer ako neko izbaci aukciju dok su oni na svojim radnim mestima, ovaj drugi može odmah da ponudi svoju cenu i tako uskrati ove prve da uopšte licitiraju. Prilično nepravedno, razmislite.

Pojedini se žestoko protive uvođenju rezervne cene i opcije KUPI ODMAH uz obrazloženje da to ubija čar aukcije, a sa druge strane predlažu nešto što se opet svodi na to isto.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime19.03.08
     link
    Mislim da je bolje da se uvede opcija jer bi se onda prodaja izvrsila direktno preko aukcije a ne po dogovoru izmedju clanova ne vezano za Limundo. Sa druge strane slazem se da ce to zakomplikovati rad novim clanovima tako da to moze da se odlozi u stranu (da skuplja prasinu) a da se sada resavaju "problemi" a ne da se uvode nove opcije.
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime21.03.08
     link
    @deyboy
    predlog nije da se ponudi cena i da prodavac odmah proda predmet za ponudjenu cifru... citaj malo :)
    ponudjena cena "ispod" bi bila javljena prodavcu TEK NAKON zavrsetka aukcije na kojoj nije bilo ponuda (mozda bas zbog previsoke cene)
    Memento je u pravu, cak je to i meni palo na pamet, ali onda bi se kao stop rece Tjewap sve zavrsavalo mimo Limunda, bez provizije i ocenjivanja. Uostalom da li si se ikada setio toga i kontaktirao prodavca sa NIZOM ponudom?... A ovako se na stranici aukcije nudi ta opcija
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime21.03.08
     link
    Uvođenjem te opcije više niko ne bi licitirao, svi bi koristili tu opciju. Jer, zašto da licitiram ako mogu da kupim ispod postavljene cene. Ovo što se predlaže je klasičan TENDER (dostavljanje ponuda u zatvorenoj koverti i otvaranje po završetku roka). Uvođenjem te opcije Limundo bi slobodno mogao da promeni slogan u LIMUNDO, TENDER BROJ 1 NA BALKANU.
  1.  link
    Mozda je bolje da se aukcija vrsi samo za artikle sa pocetnom cenom od 10 dinara, a tender da bude umesto ostalih aukcija sa vecom pocetnom cenom. Znaci ukoliko prodavac stavlja pocetnu cenu 10 dinara automatski artikal ide na aukciju, a ukoliko stavi pocetnu cenu vise od 10 dinara ide na tender. mozda bi se ovako resio problem rezervne cene