U kategoriji KOLEKCIONARSTVO, otvorena je nova podkategorija ANTIKVITETI.
Ovde mozete objaviti Vasa iskustva, savete, najinteresantnije aukcije antikvitetima i sve ono sto kupoprodaju na aukcijama moze uciniti zanimljivom i privlacnom.
Imam jednu sliku, ulje na platnu 110x50cm. bez imena autora, koja je dugo u mojoj porodici i nikad nije bila na nekoj proceni, pa me interesuje gde mogu da dobijem neko mišljenje o njoj i koliko bi to koštalo ?
Snimak nije najbolji, ali će biti ako je budem prodavao. :)
Kusovac je zvanicno otisao u penziju i ne moze se naci u Narodnom muzeju. Njegova zena i dalje tmo radi, dok Kusovac zajedno sa sinom vrsi procene slika u svojoj galeriji koja se nalazi u Etnografskom muzeju. Postoji tacno odredjeno vreme kada vrsi procene, ali ja ne znam tacno kada je to. Najbolje je pitati portira na glavnom ulazu u Etnografski muzej, koji je iz pravca Studetnskog trga.
Imam Sesir koji ne zelim vise da cuvam zgadilo mi se sve to oko njegovog vlasnika. Sesir je dobila moja sestra na koncertu Eltona Dzona u Londonu osamdesetih godina, on ga jelicno bacio u masu i srecom je doletjeo do nje. Valjda su i godine donijele promjene a i desavanja oko Eltona Dzona koja mi vise nisu ni malo simpaticna. ostala je samo muzika kojoj se priznajem i dalje cesto prepustam. Sesir imam jos od puberteta i nekad sam ga cuvala kao najvece blago ali ga sada ne zelim vise. Kako da licitiram ovo i koliko bih mogla da stavim cijenu. Ja mogu da garantujem i usmeno i pismeno odakle je i ciji je bio ovaj sesir. Druge papire nemam posto ga je ona na koncertu dobila "srecom" i slucajno. Sesir je naravno kao nov i ima i onaj japanski fabricki zig na njemu kao i svi njegovi sesiri iz te kolekcije koju je tada nosio.