Sva pitanja iz ove oblasti možeš njemu da postaviš. Takođe će pokrenuti interesantne teme i doprineti da ova kategorija u Cafe-u dobije sve više na značaju.
Hvala Miki na cestitkama...no ima tu posla dosta..sobzirom da su momci sa LIMUNDA vrlo ambiciozni u radu sajta na kome rade...sajt poprima ozbiljne dimenzije ali samo uz nasu nesebicnu pomoc moze da postane jos veci...sto se tice numizmatike stojim na raspolaganju svim clanovima LIMUNDA da postavljaju pitanja,sugestije,predloge i teme...imace od mene maximalnu pomoc iz oblasti numizmatike...kako sam ja kao i drugi clanovi poput dejboya,tjewapa i ostalih bili pokrenuli temu za preuredjenje kategorije NUMIZMATIKA...sa timom LIMUNDA smo delimicno obavili posao ali tu predstoji jos dosta posla da prvo sredimo kategoriju Numizmatika pa tek onda da krenemo dalje...Zelim puno uspeha LIMUNDU TIMA,i zahvaljujem se ukazanom mi poverenju nadam se da cu biti od koristi......Srdacan pozdrav svim dobronamernim LIMUNDOVCIMA....
Da MIKI u pravu si i ja imam taj problem licno,vec duze vreme nemogu da sproveden transakciju sa kupcem iz Bosne...moj predlog je da svako stavi da li hoce da salje u inostranstvo ili nece...ili pak trebamo se modernizovati i da bude internet bankarstvo...ja konkretno sam prodao jedan predmet za HR I TAMO MI NIJE PROBLEM ALI ZA BOSNU da...ipak treba svako naglasiti da li salje za inostranstvo ili ne....POZDRAV LJUDI...
ups! :D sta ces ionako ce ti bilo koja posta naplatiti vise od tih 5 KM - 200 din, ja sam platio da preuzmem DVD sharceva, po ceni od 850din, iz Kupusine (ne znam gde je) do BGD-a 230 din pa ti vidi, gramaza i nije neka, toliko bi bilo verovatno i da posaljes postom za Rep SR!
Upozorio bih sve Limundovce da izbegavaju kupovinu tzv. rimskih ili vizantijskih novčića koji su sve prisutniji na Limundo aukcijama jer je u 99% slučajeva u pitanju lažni primerak novca. To su jako vešto izradjene kopije koje su nekada u Bugarskoj bile jako popularne a vidim sada i kod nas.
Ovom uopstenom izjavom DZIDZE u svom komentaru O potrebi da se izbegavaju kupovine odredjenog novca smatram sebe pogodjenim jer sa svojih stotinak aukcija Rimskih i vizantiskih novcica za koje tvrdim da su originali i sa nasih terena gosp. DJIDJA i mene svrstava u prevarante jer ja sigurno nisam samo onih preostalih 1 % !A ko nezna sta je original a sta fals/za poznavaoca tog novca nema te dileme/neka se kloni prevaranata ili neka ne kupuje ono u sta se ne razume.Ja stojim iza svojih ponuda !!! KOLEX
DZIDZE brate ako si vec poznavalac u numizmatici onda valjda znas da izrada bronzanih falseva i prodaja po ovim cenama nema veze sa mozgom , falsifikuju se skuplji komadi koji mogu da namaknu cenu od bar 100 evra inace se sav posao ne isplati , a ovde ne videh ni jednog Germanikusa ili nedaj boze Kaligulu:))))). Sto se tice KOLEXA zamolio bih da blokeje na koima se ne vidi cak ni kontura glave ne imenuje sa npr. "DOMITIAN" jer to sto imenuje mora i da dokaze. Necitljive novcice nije pametno nazivati ni jednim imenom osim "Bronzani rimski novac ". Kolex izvini ali mi bas bode oci to sto takvih komada ima vise i to uglavnom sa denominacijom AS i SESTERCIUS.
POZDRAV LJUDI, Ne bi trebalo da se prepucavamo ili nedaj Boze vredjamo oko falsifikata i originala..u potpunosti se slazem sa Kolexom jer na neki nacin sam i ja pogodjen OD dzidze.Ja prodajem originale,prodajem i kopije neke ali to naglasavam,mada nije moja antika i rimski novac jer se upravo bavim 99% Srbijom i EX-YU ALI PONEKI PUT IMAM U PONUDI I PO KOJI Rimski novcic koji je male vrednosti i koji hocu da prodam a ovo javno pozivanje dzidze da se ne kupuje rimski novac zbog falsifikata ne odobravam..Svaki poznavalac originala moze prepoznati falsifikat a mimo toga moze kontaktirati prodavca...Budimo malo ozbiljni zarad nasih interesa i zarad interesa drugih clanova Limunda....
To Bobane samo ostro i vreme je da se zna ko je ovde moderator. Malo sale!!!! Ima u svemu tome istine ko nezna sta je orhginal neka nekupuje a ko kupi pa ustanovi da je falsifikat i to moze da dokaze treba da javno iznese ovde od koga je kupio pa da svi zajedno bojkotujemo tog clana. Ovako je malo ruzno ispascemo jos svi prodavci falsifikata. Bez dokaza netreba nikoga prozivati.
HVALA na cestitkama MIKI i SALE...no mora da se radi i da ovaj sajt bude ozbiljan,mi moramo doprineti svojim ponasanjem i ozbiljnoscu da on bude a ne da se prepucavamo ili mozda vredjamo.Svako ima pravo da prodaje sta zeli,nek kupi ko hoce,svaki poznavalac numizmatike se nemoze preci jer normalno ako poznaje tu materiju,ako pak ne poznaje nek pita prodavca.Ja sam prvi protiv prevara,a uostalom svaka nepravilnost da se prijavi administratoru i da se sprece svi pokusaji prevara i tome sl.mada opet naglasavam svako ima pravo da prodaje sve sto zeli nasuprot tome svaki kupac ima pravo da kupi ono sto zeli i ono sto mu odgovara samo bez prevara....POZDRAV.
Post ti je izbrisan jer je vredjanje na bilo kakvoj osnovi zabranjeno. Sve se moze postici finim i smirenim razgovorom. Ako si vec hteo da koristis eksplicitne reci, to si mogao da ucinis preko PP. Ovo je prva opomena.
boban61HVALA na cestitkama MIKI i SALE...no mora da se radi i da ovaj sajt bude ozbiljan,mi moramo doprineti svojim ponasanjem i ozbiljnoscu
Upravo tako. Pošto si moderator za numizmatiku predložio bih ti da obrišeš ili edituješ onaj oglas u kome se prodaje novčić iz doba MAJKE TEREZIJE. Zna se ko je Marija Terezija a ko Majka Tereza, hibrid još nije izmišljen.
Bez uvrede, ipak je od moderatora za numizmatiku logično očekivati i neko znanje o toj tematici.
Slazem se sa ddragon.Stvarno bi trebalo uvesti nekakav test(interni iz opste kulture,i oblasti za koju je moderator zaduzen).Stvarno nema smisla kakve poruke i objasnjenja ispisuju pojedini moderatori.To je za prvi razred.Ne znanje i fond reci izrazavanja pojedinih moderatora je za kobaja grande.
Na primer, za numizmatiku je nedopostiv opis "očuvanost - vidi sliku". Davnih dana je ustanovljena međunarodna klasifikacija. Ovako, imamo oglase (čak štaviše, i moderator numizmatike ih postavlja??!!) u kojima očuvanost možemo videti sa slike a na slici je samo avers kovanice???? Složio bih se sa limundovcem koji na ovom forumu najčešće poziva na ozbiljnost (ako se ne varam, to je boban61), neozbiljnim aukcijama i aukcionarima bi trebalo već jednom doakati
Takodje se i ja slazem sa ovom dvojicom limundovaca da se mora odvojiti zito od kukolja.Ne znanje, moze biti dopusteno obicnim limundovcima, ali moderatorima NIKAKO. Za to je kriva uprava limunda jer bez ikakve provere angazuje ljude za moderatore.
Obratite paznju na ostale moderatore.Primeticete veliku oholost u ispisivanju tekstova,kao da su oni neprikosloveni gospodari sajta (cast izuzecima). Bez ljutnje na javno prozivanje, ali najvise se istice SUPRIME u oholosti.
Oholost? Molim te, navedi iz kog mog posta si to zakljucio. Ne ljutim se, niti te napadam - imas pravo na svoje misljenje, ali samo zelim da znam kada, kako i cime sam uvredio i jednog jedinog clana ili uradio nesto sto je protivno pravilima. Ja sam samo moj posao shvatio ozbiljno i ne dozvoljavam da na cafe-u radi i pise ko sta hoce. Pravila moraju da se postuju. Nista vise od toga. Osim toga, ja sam jedini moderator koji se u svakom postu koji je editovao, potpisao i naveo razlog editovanja ili brisanja. Mogao sam da se pravim blesav i brisem ih a da niko ne zna ko je to uradio, pa da ljudi ne mogu da me nazovu oholim, ali ja zelim da postujem pravila i trudim se da ih uvek postujem. A isto trazim i od drugih ucesnika cafe-a.
Da sam ohol, sada bih ti izbrisao post i pozvao bih se na cinjenicu da si se na Limundo ukljucio pre 3 dana, a da vec, bez ikakvog iskustva u funkcionisanju cafe-a i samog Limundo-a , imas veoma ostre primedbe na sve i svasta, a pogotovo na moderatore - na mene i na 'marija015', a da te niti on niti ja nicim nismo prozvali, niti opomenuli. Ja to necu uciniti, vec te samo pozivam da mi ukazes na greske koje si uspeo da primetis za ova 3 dana.
Ne zelim da se iz bilo kog razloga mesam u vasu svadju, jer stvarno ni jednog od vas ne poznajem(sto mozete i potvrditi ako ste stvarno iskreni limundovci) ali moram reci par reci. laki12 ima puno pravo da bude kritican.To sto je on od juce, a mi pre njega clanovi moze da mu bude plus.Za tri dana je mozda,nepristrasno,video nesto sto mi ne zapazamo.Nije bitno od kada je ko clan, vec sta je za to vreme primetio u cilju poboljsanja limunda. Ne moze se novajliji izokola davati signal "pisi sta mi odgovara, jer ubuduce ja cu ti brisati postove". To ne ide tako. Svaka primedba,naravno, bez uvreda, je uvek dobra.Ako nema oholosti,i ako on gresi, moras mu kao moderator to objasniti na lep nacin. Ovakvim postom samo opravdavas laki12 prozivke. PRAVILA SE SVUDA I UVEK MORAJU POSTOVATI, i ja se slazem, ali ne znaci da je krsenje pravila ukazivanje na necije nadobudno ponasanje odnosno oholost(lakijeve reci). Pogresio si sto si se javno, na ovakav nacin obratio novajliji. Ne zelim da se svadjam sa bilo kim od vas, ali sam morao reci ono sta mislim ne vredjajuci pri tom nikoga. POZDRAV.
Potpuno se slazem sa sasa7,jer i ja sam od skora na limundu.Nije moja greska sto sam kasno saznao za njega, jer bi se sigurno prijavio od osnivanja limunda da sam znao.Ovakvom izjavom SUPRIME daje los primer nama novima. Da li je vredjanje iznosenje svog misljenja koje nekom ne odgovara? Ni ja ne poznajem nikoga od njih, ali je sasa7 potpuno u pravu, i moj je predlog da ovakav covek bude moderator umesto suprime. Mozda se ovaj post izbrise jer ne odgovara suprime, ali ni ja nikoga nisam vredjao. Pa ako treba brisite, sta da se radi. SASA7 SVAKA CAST, da ima neko ko rezume i nas nove. Poruka za laki12: nemoj da te zaplase ovakvim oholim izjavama o mogucnosti brisanja postova, ili cega sve vec, vec se javi na privatnu postu da to prijavimo zajedno organizatorima limunda.Pozdrav svima i NOVIM i STARIM limundovcima!!!