Limundo Cafe - Šta želite da izmenite
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime12.08.06
     link
    Pošaljite nam predlog kako da Limundo i dalje unapredimo.
    • CommentAuthorkakadu
    • CommentTime16.08.06 izmenjeno
     link
    Razdvojite casopise od knjiga, kao dve razlicite kategorije.
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime16.08.06
     link
    Naš plan je bio da razdvojimo kategorije "korak po korak" sa ekspanzijom sajta. S obzirom da ova kategorija već sada ima mnogobrojne artikle, bila bi potrebna detaljnija struktura. Ako imate neke predloge što se tiče podkategorizacije bio bi vam zahvalan.
    Hvala na sugestiji

Limundo Team>>Nenardo
    • CommentAuthorMilos
    • CommentTime16.08.06
     link
    Dodati mogucnost sortiranja artikala po ceni/datumu kada su dodati.
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime16.08.06
     link
    Možda ste već primetili da se nažalost artikli izlistuju po vremenu kada su pokrenuti, a ne po njihovom završetku. Ovaj problem će biti rešen do petka.
    Što se tiče vašeg predloga: da li želite da je korisnik u mogućnosti da izlista artikle po ceni ili datumu u oba pravca ( znači n.pr. najniža ili najveća cena je izlistana na početku )?

Limundo Team >> Nenardo
    • CommentAuthorkakadu
    • CommentTime17.08.06
     link
    Jos par primjedbi (e-bay fore):
    - potrebno je izlistati "last minute" aukcije
    - broj online korisnika da bude vidljiv na sajtu
    - sistem ocjenjivanja korisnika treba da bude skalabilan
    - search alat - basic & advance
    - azurnost podataka - od slanja ponude za neku aukciju do pojavljivanja tog podatka u moj limundo treba poprilicno vremena - ista situacija je i sa slanjem ponuda ...
    - dosta za pocetak ...
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime17.08.06
     link
    Cilj Limundo Team-a je da stranica bude pregledna i ne pretrpana sa dugmićima.
    Pokušavamo svaku novu funkciju tako da integrišemo, da ne ometa taj cilj.
    Moji predlozi su sledeći:

-"last-minute" aukcije: od sutra vidljjivo na "broj aukcije" na početnoj stranici.

-broj online korisnika: kad otvorite stranicu broj članova, stoji stavka "trenutno online" u tabeli.
    Tako možete da vidite i ko je trenutno online.

-mislite ocene poput od 1 do 10? Imali smo već jednom tu ideju na dnevnom redu.
    Prvo smo odbacili tu ideju, ali nakon malo daljeg razmatranja možda i nije tako loša ideja.
    Kako zamišljate da se to vidi pored članskog imena? Sada je zbir svih ocena.
    Kod skalabilne bi bilo prikladnije da je onda prosečna ocena navedena.

-search alat: advance je na listi za sledeće veliko unapređenje.
    Planiramo uvođenje kad budemo probili 1.500 aukcija.
    Kakave opcije bi ste očekivali od napredne pretrage?

-Ažurnost podataka: do sada nismo imali taj problem. Upravo sam stavio artikal u listu posmatranja, i trenutno je ubačen. Da li je moguće da Vaš browser uzima samo podatke iz cache-a i tek ih nakon određenog vremena opet upoređuje sa serverom?

Ako imate neku drugu ideju kako to može još elegantnije da se sprovede, javite nam.

Limundo Team >> Nenardo
    • CommentAuthorEmilio
    • CommentTime17.08.06
     link
    Pozdrav!

Imam nekoliko predloga. Voleo bih da se hoverom (ili klikom) na gornji meni dobije pull-down menu sa kategorijama. Takođe, bilo bi lepo da kod izlistanih artikala odmah postoji opcija za praćenje, a ne da se mora otvoriti taj artikal posebno.

Što se dizajna tiče, sajt je u principu fino odrađen. Ipak, deluje mi nekako "mrtvo" (možda se samo tripujem, zbog još uvek malog broja članova). Iako volim jednostavnost, mislim da bi sajt ove prirode morao biti šareniji. Moj predlog je da se doda više artikala sa slikama (i isključivo ovakvi) na naslovnoj strani. Pretpostavljam da će vremenom tu biti i nekih flash reklamica, koje će "oživeti" pozadinu.

Takođe, možda nisam dobro pročesljao sajt, ali nigde nisam video uputstvo za prodavce, kako spremiti paket za slanje na poštu, i koliko staviti za poštanske troškove. Mislim da bi bilo ok da se u help sekciji stavi i link ka http://www.posta.co.yu/kalkulator.asp, kao i neki opsti saveti o pakovanju (u kakve koverte, kutije pakovati itd.)

Toliko za sada!
    Nadam se da će zaživeti ovaj "naš e-bay" :)
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime18.08.06
     link
    Dobro veče svima,
    kao prvo moram da priznam da ste napisali interesantne predloge. Nažalost nemožemo svaki da ispunimo. Najbolje da krenem redosledom: idea za pull-down menu je bila spomenuta pri kreiranju sajta, ali nam po našem mišljenu nije u skladu sa dizajnom. Opcija za posmatranje preko izlistanih artikla je veoma dobra ideja jer tako izazivamo manje nervnih slomova, i ipak nam je to jedan od ciljeva. Naša nada je takođe da članovi vremenom češće koriste beplatno ubacivanje prvih slika. Samim tim imamo uspeti da sajt bude šareniji, jer ako bi mi kontrolisali koja aukcija bude obljavljena na početnom sajtu ne bi bili fer prema članovima koji nisu u mogućnosti da slikaju svoj artikal.
    Postoji mogućnost dodavanja flash animacija na sajt, ali ipak pokušavamo da stranica bude što manja i samim tim brža za korisnika. Animacije bi bile samo osveženje dizanja ali neće biti ikakvih reklama.
    Poslednji predlog poštarine mi se takođe sviđa. Ovu stavku rešićemo do subote.

Ciao

Limundo Team >> Nenardo
    • CommentAuthorkakadu
    • CommentTime18.08.06 izmenjeno
     link
    -Ažurnost podataka: do sada nismo imali taj problem. Upravo sam stavio artikal u listu posmatranja, i trenutno je ubačen. Da li je moguće da Vaš browser uzima samo podatke iz cache-a i tek ih nakon određenog vremena opet upoređuje sa serverom?

Ne, jer sam pokusao i sa Ctrl-R

Kakve opcije bi ste očekivali od napredne pretrage?

Obavezno: trazenje u rasponu cijene od ... do ..., po vremenu isteka: aukcije koje se zavrsavaju dana, za 1 sat, za 10 minuta, po imenu, po kategoriji, po regionu u koji se roba isporucuju, po nacinu placanja, po nacinu isporuke ... pogeldajte na ebay i pola od toga ce biti dosta

Jos jedno bitno pitanje: ako je korak ponude 10 dinara, kako se desava to da neko za 1 dinar daje veci iznos od mog ... namjestaljka ili sta ?
    • CommentAuthorkakadu
    • CommentTime18.08.06
     link
    Jos jedno pitanje, kako je moguce sljedece:

» Nokia 8210 - nekad prekida
    Moja ponuda 200 din (2.42 EUR)
    Aktuelna ponuda 151 din (1.82 EUR)

Da li to znaci da moja ponuda nije prihvacena ?
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime18.08.06
     link
    -Ažurnost podataka: pitaćemo programera baze podataka. Prvi put da čujemo za ovaj problem.

-Napredna pretraga: primljene i prema sadašnjem stanju imamo da ih ugradimo u sledećem velikom unapređenju Limunda.

"Jos jedno bitno pitanje: ako je korak ponude 10 dinara, kako se desava to da neko za 1 dinar daje veci iznos od mog ... namjestaljka ili sta ?"
    -Sistem nuđenja je ovako podešen: Minimalni iznos ponude mora da je za 10din veći od aktuelne ponude.
    Ako sada nudite na primer za jedan artikal na koji je data maksimalna cena od 24din. od drugog člana, a vi ste spremni da nudite 40 din. onda vi u tom momentu imate najveću ponudu. Aktuelna cena aukcije biće onda 25 din. jer "Limundo agent" povećava cenu u koracima od jednog dinara. Sa ovakvim sistemom obezbeđujemo da kupac nemora da nudi veću cenu nego što je njegova "konkurencija" spremna da ponudi.
    Nadam se da nisam mnogo nejasno odgovorio na pitanje. U suštini je bitno da aktuelna cena nemora da bude vaša maksimalna, jer što bi vi da platite za nokiu 200 din. ako ste jedini koji je spreman da nudi 151 din.
    Ako sam ipak glupo objasnio reci te mi.

Ciao
    Limundo >> Nenardo
    • CommentAuthorkakadu
    • CommentTime18.08.06
     link
    Ako sada nudite na primer za jedan artikal na koji je data maksimalna cena od 24din. od drugog člana, a vi ste spremni da nudite 40 din. onda vi u tom momentu imate najveću ponudu. Aktuelna cena aukcije biće onda 25 din. jer "Limundo agent" povećava cenu u koracima od jednog dinara. Sa ovakvim sistemom obezbeđujemo da kupac nemora da nudi veću cenu nego što je njegova "konkurencija" spremna da ponudi.

Mislim da to nije uredu prema prodavcima jer su onda oni osteceni ...

Da li ste razmisljali u uvodjenju "Buy now" opcije ?
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime18.08.06 izmenjeno
     link
    Zdravo,
    Prodavac neće biti oštećen ako prodaje svoj artikal za stvorenu trižišnu cenu. Ipak pokušavamo da realizujemo kroz Limundo najrealnije kretanje cena za bilo koji proizvod ili uslugu.
    Da se vratim na moj primer:
    Član "A" daje maksimalnu ponudu od 24 din.
    Član "B" je spreman da nudi maksimalno 40 din.
    Sada je aktuelna cena 25 din.
    Ako Član "A" ili neki drugi član daje ponudu od 35 din. cena artikla biće 36 din, a član "B" ima da vodi dalje.
    U slučaju da je konkurencija dala ponudu od 45 din., aktuelna cena bi bila 41 din. i konkurencija bi vodila sada aukcijom.
    Naravno sada može član "B" da poveća svoju cenu i tako bude možda krajni kupac.
    Ovaj sistem tako omogućava da upišete vašu najveću cenu koji ste spremni da platite, a nemorate da budete prisutni na internetu i aukciji. Aukcija takođe postaje interesantnija i aktivnija jer niko nezna koliko je drugi član spreman da plati i mora na neki način da se "cenka".
    Što se tiče "Buy now" opcije, razmišljali smo o tome jer ipak i ebay to nudi. Došli smo do zaključka da trenutno za nas to nije interesantno jer pokušavamo da nudimo portal koji ljudima pruža novi naćin kupoprodaje, i možda prvi susret sa (internet-)aukcijom."Buy now" opcija je onda u suštini oglašavanje i samim tim gubimo tu draž aukcije. Naravno da u početku prodavci nisi spremni da ponude vredne predmete za poćetnu cenu od 10 din., ali smo sigurni da u skorije vreme sa rastom Limunda ova stavka ima da se promeni.
    Hvala na angažovanju.

Ciao
    Limundo Team >> Nenardo
  1.  link
    SORTIRANJE, SORTIRANJE i SORTIRANJE aukcija... neophodno je!
  2.  link
    kada pobedite na aukciji, stize e-mail u kome treba da ispravite jednu rec...

"Kako bi ste sto pre uspostavili kontakt sa prodavcem.... "

(BISTE se pise sastavljeno)

i jedno pitanje:
    hocete li reklamirati Limundo u medijima?
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime23.08.06
     link
    Misliš sortiranje, po sistemu: u listi artikla možes da naslove pritisneš i onda se po njemu sortira artikal?
    Ako da, prihvaćeno.

Planiramo Limundo da reklamiramo kad dostignemo nivo od 500+ članova.
    Što očekujemo za nekih 20 dana.

Ako imaš ideje gde da se reklamiramo, slobodno nam piši.
    I ako je naša lista reklamiranja već dugačka, svaka ideja (pogotovo ako je dobra) je dobrodošla.

Ciao
    Limundo Team >> Nenardo
  3.  link
    E primetio sam jednu neispravnost...

Kada se klikne na korisnika cafea, izbaci da je clan od tog i tog datuma, ali od 1970. godine???

http://www.limundo.com/limundocafe/account/50/

poz
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime29.08.06 izmenjeno
     link
    ćao, znamo za to. nažalost još nisu naši programeri stigli da to obave. ali dobro nekim članovima možda i prija što piše da su 70. godište.

ciao
    Limundo Team >> Nenardo
  4.  link
    evo josh nekih:::

- "dugme" Posmatraj je isuvishe malo i na pogreshnom mestu...
    ubijam se dok ga nadjem, a to primecujem i kod ljudi koji po prvi put otvaraju Limundo...

- kako korisnik moze saam da promeni lozinku?
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime19.09.06
     link
    Dugme "posmatraj" smo upravo promenili.
    Pogledaj, mislim da će ti se svideti.

Član trenutno ne može da promeni lozinku.
    Sa obzirom da veliki broj članova traži mogućnost promene lozinke, razmišljamo
    da to promenimo.
    Ako se odlučimo za promenu, opcija će biti moguća u toku sledećih 10 dana.

Hvala na odličnom angažovanju widescreen.

ciao
    Limundo Team >> Nenardo
  5.  link
    promena lozinke MORA da postoji!
    to je nesto sto se ne sme dovoditi u pitanje!

evo ja sam zaboravio lozinku za Limundo, srecom Browser mi pamti...
    i sad kako da se ulogujem sa nekog drugog racunara, ako ne postoji mogucnost promene....
  6.  link
    nema problema, tu smo da uchinimo sajt boljim....

josh nesto:
    kada stavim aukciju na POSMATRANJE, a kasnije pochnem i da bidujem istu,
    onda mi ona stoji i u "POSMATRAM" i u "NUDIM", shto nema smisla....
    treba da se prebaci da stoji samo u "NUDIM".
    •  
      CommentAuthorNenardo
    • CommentTime21.09.06 izmenjeno
     link
    Zvanično najavljujemo: opcija za promenu lozinke dolazi!

Odlučili smo se da je ipak lakše za korišćenje.
    Tačne detalje i kad će početi nov sistem sa lozinkama imamo ovde da objavimo.
    Plan početka: u roku od 10 dana.

----------------

Posmatram:
    Sa jedne strane si u pravu.

Ali prednost ovog sistema je sledeći: ako staviš u posmatranje 3 telefona koja te zanimaju,
    i na jedan nudiš, bolje je da ti kod posmatram i dalje ostanu sva tri telefona, kako bi mogao i dalje lako da uporediš telefone.

widescreen ako ovako nastaviš bićeš proglašen kao najaktivniji Limundovac :-)

Ciao

Nenardo >> Limundo Team
  7.  link
    Mali hint:
    kada je limundo kafe aktivan (link je beli), ne moze se kliknuti na logo limundo za povratak na index stranicu, dok na ostalim mestima to radi.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime24.09.06
     link
    Hvala Hellblaze.

Ubacićemo Logo link u Cafe-u što pre.
  8.  link
    da isti problem se javlja i na stranicama samih aukcija...
    niste ubacili "transparentni.gif" kao na ostalim stranama....
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.09.06
     link
    Kod artikla sve radi kako treba.
    Problem je samo kod Cafe-a
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime17.10.06
     link
    Npr. ne mogu da nadjem dugme za otvaranje nove teme...

Sajt je fin i koncepcija mi se jako dopada, ali treba poliranja. Forum je konfuzan, mozda treba razmisliti o integraciji nekog od poznatijih foruma.

Takodje par uocenih problema.

Tokom registracije, prilikom unosa adrese koja sadrzi 21/54 sam dobio poruku: Morate uneti svoju adresu (slova i brojevi)! - kada sam obrisao broj zgrade i stana, proslo je.

Mozda korigovati text: ČESTITAMO! VI STE SADA ČLAN LIMUNDO AUKCIJSKOG SAJTA - dodati da je korisnik uspesno aktivirao nalog i da se sada moze ulogovati sa sifrom i userom koje je dobio na mail

U naslovu nisam mogao da ubacim [PC Igra] bla bla - ocigledno problem sa unosenjem karaktera.

Takodje me zanima zasto je limitiran naslov na ovako mali broj karaktera? Konkretno nisam mogao da upisem ime igre, koja uopste ne spada u igre sa duzim imenima.

Samo polako i samo napred, treba nam ovako nesto.
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime17.10.06
     link
    Takodje, kad npr udjem u kategoriju PC, a zelim da se vratim na spisak svih kategorija, moram kliknuti na gornji navigacioni meni, sto zna da smeta. Mozda staviti povratak na listu kategorija iznad ili ispod izlistane pc kategorije.