Postovani clanovi aukcije Limundo. Pre par dana se pojavila jedna aukcija na Limundu u karegoriji kolekcionarstvo podkategorija militerije. Clan koji je postavio aukciju je napravio gresku i stavio je tu a ne gde joj je mestu u podkatgoriju kolecionarstvo moram da napomenem da je ista u tom trenutku vec imala i jednu ponudu. Pokusacu da vam objasnim ceo tok te aukcije. Posle izvesnog vremena ta aukcija je nestala sa podkategorije i pojavila se na podkategoriji gde joj je i mesto ali sa mnogo drugacijim kriterijumima, na prvom mestu je bila pocetna cena 10 dinara a sada je 1000 dinara i sto je jos zanimljivije doticni clan je dopisao da nece dati novcanice ispod 380E to je uradio nakon par dana. svi mozete da pogledate na kolekcionarstvu i da sami presudite o tacnosti mojih tvrdnji. Aukcija nosi naslov dinari iz R.S.K i nosi id. broj 1010603 od clana "pidja". Veoma sam zaprepascen sa postupkom Limunda a i njhovm odgovorom na moju primedbu da ce opomenuti clana da to nije dozvoljeno i da ce se na tome zavrsiti. Licno sam misljenja da takvog clana treba odmah izkljuciti jer on steti svima ovde pa i samom Limundu. Nadam se da ce i ostali clanovi imati neki svoj komentar a pogotovo oni koji redovno posecuju podkategoriju kolekcionarstvo i koji su uvideli isto ovo sto sam i ja. Mogu da vam postavim i moj e prepisivanje sa clanovima ako zelite pa cete se i uverit u sve ovo. Veliki pozdrav za sve korisnike Limunda Miki38.
Da, to sam i ja primetio. MIslim da smo se dogovorili da se takve aukcije odmah brišu. A razlog svemu tome je što dotični član već ima jednu ponudu od 100 evra na drugom sajtu za aukcije. Nije fer.
Prvo da kazem da mi je ovo prvo obracanje na ovaj nacin, razlog je da se smatram amaterom, dosta neiskusnim pa se nisam smatrao dostojnim da dam kakavu sugestiju ili savet. Bio bi krajnje bezobrazan prema Limundu, koji mi je omogucio mnogo lepe transakcije a i lepa poznanstava, ako bi cutao u ovom slucaju, predhodno napisanom od strane clana miki38.
Apsolutno se slazem sa clanom miki38, samo sa razlogom vise jer sam ja bio taj koji sam licitirao artikal R.S.K i nosi id. broj 1010603 od clana "pidja". Prvo sam licitirao pocetnu cenu od 10 dinara, vrlo brzo dobijam obavestenje od Limunda da je artikal premesten na drugu lokaciju, sa drugom pocetnom cenom od 1000 dinara, no sve je OK, dobro licitiram ja to sa 1001 dinara, kako je red... Ne lezi vraze slucajno pogledam na sajtu www.kolekcionar.com, pogadjate, isti artikal R.S.K od clana "pidja", pocetna cena 100 eura (8500 dinara), no nije bitno, pomislim covek ima vise takvih artikla, ali verovatno nije, jer isti "pidja" na sajtu Limundo objavljuje da se predomislio i da je sada cena artikla 380 eura !!!!!!!!!!!!!!!!! Da li je pocetna cena od 100eura na sajtu www.kolekcionar.com bila zadovoljavajuca za njega, a ima samo jedan artikal pa da bi odbio clanove sa limunda podigao cenu na MNOGO BEZOBRAZNIH 380EURA, nisam siguran, ali sam 100% siguran da ovakvi slucaji jednostavno MORAJU BITI SANKCIONISANI!
Ne dozvolimo ovakve situacije jer Limundo.com je nase jedino pravo mesto pre svega za druzenje i kupovinu sto potrebnih stvarcica sto kolekcionarskih primeraka. Uzmimo u obzir da svaka buduca licitacija je rizicna jer oslanjamo se na ponudu mozda ne licitiramo isti takav jer smo se odlucili na jednom mestu, a ono ... covek se predomislio pa stavio cenu koju ni Bily Gates ne bi mogao da plati...
Razumem ja, ljudi smo, gresimo, meni licno se desilo to nekoliko puta, ali i drugima se desilo pa sam naravno to iskoristio... no to je sve toliko sitno, naspram toliko lepote i iskustva koje smo dobili.
Timu Limundo, svaka cast lepo je zamisljeno, sve lepo funkcionise, ljudi se druze, trguju, razmenjuju savete... ali odvojite bar malo paznje na ovakve slucajeve jer ako se ne kazni (zao mi je ovakvog izraza) pojavice se jos ko zna kakvih samo ispada.
Veliki pozdrav za sve iskrene korisnike LIMUNDA od mvejnovic
Neznam dali ce ovo uspeti ali cu da probam ipak posle reci gospodina mvejnovica i deyboya imam potrebu da stavim orginalnu prepisku izmedju mene i Limunda cisto da to ne repriciram jer postoji mogucnost greske. Evo kako je proteklo moje prepisivanje sa Limundo timom.
POZRAV. POSTOVANA GOSPODO IZ LIMUNDO TIMA. PRATIM JEDNU AUKCIJU I IMA JEDAN VEOMA VELIKI PROBLEM OKO SAME AUKCIJE. AUKCIJA SE PRVO POJAVILA NA KOLEKCIONARSTVU U PODKATEGORIJI MILITERIJE SA POCETNOM CENOM OD 10 DINARA A UBRZO ZATIM NA KOLEKCIONARSTVU U PODGATEGORIJI NUMIZMATIKA SA POCETNOM CENOM OD 1000 DINARA GDE SE I SADA NALAZI. ONA PRVA JE NESTALA SA MILITERIJA I AKO JE IMALA JEDNU PONUDU I VREME AUKCIJE NIJE CESTITO NI POCELO I MENI JE POTPUNO JASNO DA SE RADI O JEDNOJ ISTOJ AUKCIJI ALI MI NIJE JASNO KO JE IZBRISAO ONU PRVU ( JEDINO JE MOGUCE DA STE TO VI URADILI ) I TO BIH SVE MOGAO DA SHVATIM DONEKLE ALI NE U POTPUNOSTI. SADA JE TAJ CLAN POD PSEUDONIMOM PIDJA ( AUKCIJA 1010603 ) URADIO JEDNU NOVU STVAR DOPISAO JE U DODATKU DA TRAZI ZA TAJ NOVAC 380 E I TO BIH SVE MOGAO DA SHVATIM NIJE ZNAO VREDNOST PREDMETA KOJI PRODAJE ILI NESTO SLICNO ALI IPAK SAM MISLJENJA DA TO NIJE U REDU I DA BI VI TREBALI DA INTERVENISETE POVODOM TOGA I PO MENI NABLAZE RECENO ON BI TREBAO DA BUDE ISKLJUCEN SA SAJTA. MOZDA VI NEDELITE MOJE MISLJENJE ALI MISLIM DA TAKVI CLANOVI STETE I VAMA I NAMA. I JA SAM PAR PUTA NAPRAVIO GRESKU OKO CENE ZA PREDMET PA SAM PRODAO ZA ONU ZUMU KOJA JE IZLICITIRANA JER KAKO SE KAZE NA GRESKAMA SE COVEK UCI. SA DUZNIM POSTOVANJEM MILAN SAVIC
Zdravo Milane,
jeste secam se aukcije. Mi smo je izbrisali jer je prodavac slucajno nju ubacio u pokgresnu kategoriju. Kao sto se secam, poslao sam ti i poruku o tome da je ta aukcija izbrisana.
Hvala na obavestenju o novoj aukciji gde je clan naveo cenu. To je protiv pravila Limunda. Ovog puta sam ga samo opomenuo. Ako se to ponovi sledi brisanje aukcije.
Hvala na trudu i pomoci da od Limunda napravimo bolji servis.
Srdacno Vladimir Nikolic Limundo Team
PS: Zamolio bih te da ne pises VELIKIM slovima. Veoma je tesko za citanje i jos se to tretira na internetu kao VIKANJE. Hvala
Pa vi sada kao clanovi ovoga sajta odlucite sta nam je ciniti da se takve stvari nebi vise ponovile ja sam pokusao a uspeh se vidi i dalje smatram da Limundo nije korektno postupio prema clanovima koji su veoma odgovorni i trude se da ovo sve funkcionise. Jos mi je jedna stvar zapala onako za oko kako se narodski kaze. Kad god sam kontaktirao Limundo tim njima je trebalo dosta vremena da mi posalju odgovor na moju primedbu ili nesto slicno u vezi cega sam im pisao. Predpostavljam da je njih malo a nas mnogo pa prepiska dugo traje a samim tim i adekvatna reakcija na nase primedbe. Iskoristio bih ovu priliku da dam jedan predlog koji bih zeleo da clanovi koji ovo procitaju daju svoje misljenje a mislim da predlog nije glup i da bi mogao da zazivi. Dosta nas provodi dobar deo vrmena uz aukcije i prati sta se desava na kojoj i samim tim ima dobar uvid u sve sto se desava malte ne u svakom trenutku na odredjenoj podkategoriji. Moj predlog bi se sastojao u tome da pojedini clanovi koji su provereni pomognu samom timu Limunda s tim sto bi im Limundo obezbedio nacin brze komunikacije sa svojim timom samim ti imali bi svaku informaciju o nepostovanju pravila veoma brzo dobijali i mogli bi da reaguju blagovremeno a ne da se pola dana prepisujemo. Normalno ti koji bi dobili takvu vrstu ovlascenja radili bi volonterski i bili pod kontrolom Limunda. Zahvaljujem se svima koji su posvetili vreme citajuci moj monolog. Sa duznim postovanjem prema svim clanovima i Limundo timu. Svim clanovima zelim srece na licitacijama. Veliki pozdrav.
Nemogu da izdrzim a da nestavim i moju sledecu poruku koju sam prosledio Limondu a razlog tome je sto sam im poslao jos u 19.23 a sada je 23.40 i jos nisam dobio nikakav odgovor i to samim tim jos vise podkrepljuje moju tezu da je nas mnogo a njih malo i to traje a po primedbama se neradi nista.
Hvala na brzom odgovoru. Ali neslazem se u potpinosti sa vasom konstatacijom u vezi te aukcije cak mislim i da je niste do kraja procitali jer ste naveli detalje koji se odnose na zamenu mesta i promenu cene a ja sam vam naveo da je i posle te promene (jos jednom izvrsio korekciju) i ako mislim da ni to bas nije po nekim pravilima pa to bi u prevodu znacilo: " Ako neko nije zadovoljan sa svojom cenom ili je u medjuvremenu negde pronasao neki podatak da to moze da vredi vise ili nesto slicno jednostavno dopise cena nije vise ta nego ova pa vi sada izvolite ako hocete ja sam se sa tim zastitio i necu poslati artikal ako nedostigne tu cenu, i ja sam par puta napravio gresku ali nisam se nekorektno ponasao i prodao sam artikal po toj ceni koju sam napisao nisam ni pokusao da kontaktiram ni vas ni kupca moja greska i ja sam snosio posledice". Ima jos jedan detalj koji je uticao da taj clan tako postupi jer je iste novcanice stavio i na drugi sajt i tamo trazio 100E i ima ponude pa ga je to povelo da izvrsi korekciju i ovde. I dalje sam misljenja da je opomena veoma blaga sankcija i potrudicu se da kontaktiram sve clanove sa kojima ja imam odlicnu saradnju da pokusamo zajednickim snagama da uticemo na vas da to sto pre i ostrije sankcionisete. I dalje stojim iza toga da takvom clanu nije mesto ovde da on samo steti vama i nama koji se trudimo da sve bude maksimalno korektno. Izvinjavam se zbog velikih slova ali ja malo slabije vidim i zbog toga koristim velika slova i znam sta ona znace u komunikaciji preko racunara.
S postovanjem Milan Savic.
Toliko od mene da nedrzim vise monologe. Jos jednom svim kupcima i prodavcima puno srece na aukcijama. S postovanjem . Sada je 01.07 ali odgovora jos nema. Verovatno je mirna noc uspavala nadlezna na Limundu pa ce ranom zorom orni za rad pozuriti da obave ono sto nisu stigli tokom noci. Prijatno spavanje gospodo Limundo tima.
Osecam se povredjenim od strane Limunda pa mi je palo na pamet jos nesto mislim da je zanimljivo. Sta naprimer ako taj prodavac i proda te novcanice za 380E koliko sada trazi a prilikom uclanjenja je dobio na racun 100 dinara na koji nacin ce Limundo da uzme svoju provizeju on ocito taj novac nema na racunu da pokrije troskove aukcije. Ma bas sam preteao izvinjavam se svima ali morate da me shvatite nisam zlonameran mozda sam naporan, molim vas da primite moje iskreno izvinjenje. S postovanjem. Izgleda da nasa administracija ima slobodan vikend pa sada barem mozemo preko vikenda da radimo sta nam volja postavis aukciju u peta rok tri dana vikendom nema kontrole pa radi sa njom sta ti volja, kontrola 0% a vi dobro gledajte sta u tom periodu licitirate.
Ne mogu a da se ne ukljucim. Nisam licno prozvan i nemam nikakve veze sa datom aukcijom, niti poznajem licno bilo koga iz Limundo-a, ali moram da kazem nesto.
Prvo: Morate da znate da i ljudi iz Limundo tima imaju privatni zivot. Morate da znate da i oni imaju obaveze van Limundo-a i verovatno neki posao kojim moraju da finansiraju Limundo projekat, obzirom da on za sada ne moze da donese nikakvu korist. Svako ko i malo zna koliko kosta hosting i cimanje grupe ljudi, a sa druge strane izbroji uspesen aukcije i provizije na njima, zna da za sada Limundo pravi samo minus. Takodje, i oni kao i svi imaju hitne slucajeve koji mogu da ih odvuku od kompjutera.
Druga stvar: Mali milion puta sam pisao Limundo-u, sto mailom, sto preko sajta i UVEK sam dobio odgovor. Ne samo zadovoljavajuci, nego detaljan i krajnje ljubazan. Mozda nije stigao u roku od 5 minuta, ali Boze moj - ne znam da li je iko od vas probao da se mailom obrati bilo kojoj firmi, a da mu odgovor stigne odmah. Rok za odgovor na svim drugim mestima je 24 casa. U Limundo-u ne radi 50 ljiudi. A ovi momci moraju i da ispravljaju greske na sajtu, da uvode funkcije koji mnogi od nas traze, da odgovaraju na nase (ponekad i besmislene) poruke, a i da zive. A i par puta u hitnim situacijama su mi dopunili racun BEZ ikakvog dokaza o uplati. Jednostavno, bili su fer i imali poverenja. Naravno, ja sam novac uplatio odmah sutradan.
Dakle, nemojte kriviti Limundo zbog toga.
Sa druge strane, Limundo ne moze da ima veze sa promenom pocetne cene. Limundo tim je samo izbrisao aukciju zato sto je bila postavljena na pogresnom mestu i obavestio o tome onog ko je postavio i, pretpostavljam, sve koji su dali ponude. Obzirom da je izbrisana, takva aukcija se vodi kao da ne postoji. Ono sto se desilo je da je taj clan postavio NOVU aukciju, sa NOVOM pocetnom cenom. Odatle i razlika u vremenu postavljanja. Limundo ne zeli i ne sme da odredjuje pocetnu cenu. Dakle, nije pocetna cena promenjena u toku prebacivanja u odgovarajucu kategoriju.
Jedino u cemu se slazem da treba izbrisati tu aukciju zbog postavljanja cene od 380 evra u tekstu. kao sto se cini i sa svim ostalim aukcijama u kojima se to javi. I mozda ne bi bilo lose da se ubuduce, kada aukcija nije potavljena na pravom mestu, ne brise, vec da se sa kompletnim podacima i ponudama, kao i vremenom pocetka i zavrsetka samo premesti u odgovarajucu kategoriju.
1.Aukcija je prekinuta 2.Svi ponuđači su obavešeteni 3.Prodavac je obavešten
Mi smo takve aukcije brisali u dogovoru sa ostalim Limundovcima. U ovom slučaju nisam to odradio odmah. To je bila greška i izvinjavam se svima koji su se zbog tog ponašanja iznenadili i razočarali.
Na poruke pokušavamo što pre da odgovorimo. Nekad nismo najbrži ali se trudimo. miki38, kada je počela komunikacija uhvatio si nas u vremenu gde smo hteli da imamo malo privatnog života. Mnogo radimo, i to kao što je supreme lepo primetio (i ako nas ne zna lično) na više strana.
Radimo na više strana kako bi mogli da finansiramo Limundo, jer su troškovi daleko iznad prihoda.
Želja nam je da od Limunda napravimo jednu od najuspešnijih stranica na Balkanu. To je samo moguće uz pomoć svih Limundovca. Srećom je veliki broj spreman (uključujući tu sve učesnike ove teme) da nam na tom putu pomogne.
miki38, tvoj predlog da se proverenim Limundovcima da određen status kako bi mogli da dodatnu utiču i pomognu Limundu je veoma dobar.
Zamolio bih te da pokreneš, ako ti nije problem, jednu odvojenu temu na taj predlog (u sekciji sugestije) da vidimo predloge ostalih članova i ko bi bio spreman za takvu pomoć.
Zahvaljujem se na opseznom odgovoru i izvinjavam se Limundo timu i svim clanovima Limunda na mojim recima koje maozda i nisu bas u svokom pogledu bile primerene i izrecene na pravi nacin. S postovanjem.