Limundo Cafe - Obezbedjenje prodavca
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorzoranp007
    • CommentTime28.02.08 izmenjeno
     link
    Cesto se desava da prodavac mora da plati proviziju jer se aukcija uspesno zavrsila. A onda kupac odustane od kupovine dobije negativan poen i kupi drugu karticu i ponovo pod drugim imenom nastavlja svoju akciju. E zbog toga pokrecem ovu temu da podnesemo elektronski zahtev Limundu da uvedu meru obezbedjenja prodavca. Moj predlog je da se uvedu sledece mere:
    1. Kupac moze da ucestvuje u aukciji ako polozi depozit u visini od 10 % od trzisne vrednosti artikla koji licitira, tako sto ce uplatiti taj iznos na svoj racun i onda ce se taj iznos deponovati na racun Limunda. .
    2. Kupac koji pobedi tih 10 % mu se uracunavaju u cenu koju treba da plati prodavcu.
    3. Od tih 10% Limundo naplacuje svoju proviziju a ostatak se prebacuje na racun prodavca.
    4. Ukoliko kupac koji je pobedio na aukciji odustane od kupovine ,depozit mu se ne vraca, a Limundo iz tog depozita naplacuje svoju proviziju i ostatak se prebacuje na racun prodavca.
    5. Kupac koji nije pobedio na aukciji vraca mu se depozit na racun.
    6. Prodavac moze da raspolaze sredstvima sa svog racuna tako sto ce da ucestvuje na aukcijama ili da zahteva od Limunda isplatu na dinarski racun, pod uslovom da iznos nije manji od 1000,00 dinara.

To bi bio moj predlog Vi sad recite.
    Netreba stalno kupce stititi a prodavci da placaju provizije i za artikle koje nisu prodali.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime29.02.08
     link
    Interesantna tema, mnogo ti hvala na postavljanju.

Provizija se refundira ako nije doslo do prodaje.
    Sada jos rucno, uskoro i automatski cim kupac dobije negaitvnu ocenu.

Zanimaju nas i ostala misljenja,
    jer smo planirali u ovom pravcu da razvijemo Limundo.
    Ne bas kao sto si naveo, ali slican sistem.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.02.08
     link
    Pa slazem se, sto da ne:)
    Ali sada cela ona prica da kupac nema nikakvih "obaveza" (troskova) prema Limundu pada u vodu i treba ce vremena da se sve to stabilizuje. Ali zamislite da covek hoce da kupi auto kome je pocetna cena 1000e i on treba da se izuje 100e samo da bi imao sanse da nudi a mozda pobedi. To ne bi funkcionisalo za aukcije sa velikom pocetnom cenom. A tih 10% bi moglo da se smanji np. na 5% ili na 3% kakva je trenutna provizija. Moze i 5% ali da to bude konacna promena provizije i gotovo, da se ne zezamo stalno sa tim. Dakle, takav sistem bi funkcionisao na aukcije sa pocetnom max. 1000din. Ipak mislim da bi vecinu kupaca to odbacilo a pogotovo nove clanove.
    Ovo je ipak samo moje misljenje i bilo bi pozeljno da se i ostale "cafedzije" izjasne

By The Way odlicna tema :)
    • CommentAuthorzoranp007
    • CommentTime29.02.08 izmenjeno
     link
    Ne slazem se sa Tjewapom jer ocigledno covek nije shvatio sustinu cele price. Taj predlog je i dat da bi se sprecila neodgovornost kupaca. Svako ko hoce da kupi auto odluci dali moze da plati za taj auto. Recimo da je trzisna vrednost tog automobila 1000 evra i uslov je da kupac ima 1000 evra, a ko ima 1000 evra ima i 100 evra i neka polozi depozit od 10 %. Uostalom sve aukcije zahteveju polaganje depozita, zamislite nasu provatizaciju kada nebi niko polagao depozit pa pobedi i onda odustane, nebi ni se do 2100 zavrsila. To da bi vecina kupaca to odbacilo nije istina i nevidim cemu negativan stav nekoga ko ima preko 60 pozitivnih ocena, bas takvi clanovi treba da prihvate ovakav predlog . Ukoliko bi vecina kupaca odbacilo taj predlog bio bi savrsen pokazatelj neozbiljnosti tih kupaca. Ovaj sajt je napravljen za trgovinu , a ne za zabavu.

Nemoze depozit biti manji od 10 % kao sto je clan predlozio jer bi u slucaju da kupac nakon pobede odustane od kupovine Limundo naplatio svoju proviziju, a prodavac nebi dobio nista i bio bi ostecen za ulozen trud i vreme. 10 % je realno i svugde se pokazalo kao uspesno. Delom bi se sprecila i vestacka naduvavanja cena jer bi i clan koji do sada naduvava cenu morao da polozi depozit i da rizikuje svojim naduvavanjem da bas on pobedi i ukoliko nekupi artikal depozit mu se ne vraca.

Nije tacno da prica o tome da kupac nema obaveza prema limundu pada u vodu jer i dalje prodavac placa proviziju i to od depozita koji ulazi u cenu. Ali ce kupac platiti ako pobedi i nepravdano odustane od kupovine, naravno ukoliko nije odustao zbog neke tehnicke ili druge neispravnosti artikla. To se proverava ocenjivanjem. Ukoliko bi se utvrdilo da artikal nije kvalitativno i kvantitativno u skladu sa onim sto prodavac naveo i kupac odustane od kupovine, prodavac snosi proviziju a kupcu se vraca depozit.

Verujem u ovu ideju i znam da ce zaziveti jer je dobra,postena i pravedna prema svim stranama.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.02.08
     link
    1. Potpuno sam shvatio tvoj predlog.

2. Ja ipak mislim da novi clanovi nece u potpunosti shvatiti ceo sistem i bice ih manje.

3. Ovo je Srbija u kojoj Internet Banking nije mnogo zaziveo i ljudi tesko prihvataju da se (u ovom predlogu) 100e vrte tamo i ovamo po nekom tamo "internetu".

4. Opet da navedem... Kod aukcija vecih vrednosti bi tih 10% bilo poveca suma i to ce ljude odbaciti jer nece biti spremni da izdvoje toliki novac a da ne budu sigurni da ce kupiti odredjeni predmet.

5. Hoces da kazes da ako je pocetna cena np. automobila 1000e prvi clan koji hoce da ponudi da 100e. Drugi clan vidi cenu od 1000e i ponudi 1200e i plati 120e. Treci clan Vidi cenu od 1200e i ponudi 1500e i plati 150e. E sada prvi clan bi hteo da kupoi auto za 1600e i tu cifru ponudi i plati jos 160e. Tu te jedino nisam bas razumeo.

6. Limundo je jos uvek "mali" i nije mnogo poznat i bas ovi trenutni uslovi mogu da privuku clanove a kasnije kada "poraste" i ima mnogo vise clanova moze da se razmisli o ovakvom resenju. Preveliki je to skok u izmeni celog sistema.
    • CommentAuthorzoranp007
    • CommentTime29.02.08 izmenjeno
     link
    Odgovor na:

2. Nema razloga da neshvate, to je jednostavno.

4. Pa ako nisu sigurni u svoje mogucnosti neka ne licitiraju, neces se upustati u aukciju za neki auto a da u dzepu imas 2000 dinara. Mislim da bi se iskristalizovala trgovina.

5. Ne nisi razumeo, recimo NN lice prodaje automobil pocetna cena 10 dinara, stavio je rezervnu cenu koju mi ne znamo. Automobil je marke audi 100 1985 godiste... Limundo utvrdjuje da je neka realna trzisna vrednost tog automobila recimo 1500 evra i odredjuje da je depozit 150 evra, bez obzira koliko nudis, znaci kad kreces na aukciju placas 10 % od realne trzisne vrednosti auta bez obzira za koliko ces ga kupiti, moze da se desi da platis 10 % 150 evra , a da ga izlicitiras za 1000 evra. a moze biti i suprotno da ga izlicitiras na 2000 evra. Neplacas depozit na svaku ponudu vec samo na ucesce, mozes da platis 10 % i da ostanes na 20 dinara ponude. u tom slucaju verovatno neces pobediti i Limundo snosi odgovornost da ti vrati novac. Naravno pod pretpostavkom da su Limundo posteni.

HAJDE DA PUSTIMO DRUGE DA KAZU STA MISLE.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.02.08
     link
    5. Sada sam potpuno razumeo.

U principu meni to odgovara jer ja 90% prodajem 10% kupujem. Posmatrao sam sa gledista kupca.

Niko druge ne "drzi" da kazu sta misle. Vec sam u prvom postu pozvao ljude da izjasne svoje misljenje.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime03.03.08
     link
    Ja smatram da je to dobra ideja, ja sam samo kupac i tako gledam na to, ali treba da se provereni i kupci sa mnogo pozitivnih ograde od takvih smaranja, ja realno nemam vremena da se cimam da uplacujem za svaku aukciju 10% jos jedna stvar, npr. koja je polovina trzisne vrednosti motorole stare 10godina, kako to racunati? Ona vredi 500din, a meni mozda vise i sta onda? Jos sto polako skupljam pozitivne ocene i ako nadjem skener bicu proveren i ne zelim da se cimam da uplacujem na te nacine, do sad niko nije imao problema samnom! To stavljajte za nove kupce i pocetnike, mada to ce ih i malo odbijati od koriscenja Limunda!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime03.03.08
     link
    Slazem se sa LuCifeR-om
    A postoji i nesto kao sentimentalna vrednost koju niko drugi ne moze da odredi vec samo prodavac.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime04.03.08
     link
    Možda je bolje rešenje fiksna suma koja se uvek zamrzne.

Recimo 200 dinara, čisto kao depozit.
    Time nema rasprave / procene koliko predmet na aukciji vredi.
  1.  link
    LuCifeRJa smatram da je to dobra ideja, ja sam samo kupac i tako gledam na to, ali treba da se provereni i kupci sa mnogo pozitivnih ograde od takvih smaranja, ja realno nemam vremena da se cimam da uplacujem za svaku aukciju 10% jos jedna stvar, npr. koja je polovina trzisne vrednosti motorole stare 10godina, kako to racunati? Ona vredi 500din, a meni mozda vise i sta onda? Jos sto polako skupljam pozitivne ocene i ako nadjem skener bicu proveren i ne zelim da se cimam da uplacujem na te nacine, do sad niko nije imao problema samnom! To stavljajte za nove kupce i pocetnike, mada to ce ih i malo odbijati od koriscenja Limunda!

Naravno veoma dobra i inteligentna dopuna predloga da se kupci sa recimo vise od 10 pozitivnih i ni jednom negativnom izuzmu od takvih depozita jer se smatraju sigurnim kupcima.
    Sto se Motorole tice koju si spomenuo nisam najbolje razumeo zasto si naveo polovina trzisne vrednosi? Ja sam predlozio 10 % od trzisne vrednosti, znaci ako ona vredi 500 na trzistu ucesce je 50,00 dinara bez obzira za koliko ce biti prodata.
    Zasto bi to odbilo nekoga ko je nov, jer onaj ko je nov nezna da je nekad bilo drugacije i spontano prihvata pravila igre koja vaze. Uostalom to nije nikakav trosak ako je kupac ozbiljan i ne odustane nakon pobede od kupovine.
  2.  link
    RemeoMožda je bolje rešenje fiksna suma koja se uvek zamrzne.

Recimo 200 dinara, čisto kao depozit.
    Time nema rasprave / procene koliko predmet na aukciji vredi.

Moze i 200,00 dinara pausalno , ali tu se pojavljuje problem ukoliko kupac odustane od kupovine , koliko vama koliko prodavcu??? 100 vama , 100 prodavcu???
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime04.03.08
     link
    Moglo bi:

150 din prodavac
    50 din Limundo
  3.  link
    Sto a ne , ali bi trebalo odrediti da to bude depozit recimo za artikle cija je realna vrednost preko 1000 dinara jer nema smisla dati 200 dinara da bi recimo kupio dvd za 100 , a za manje od 1000 recimo 100 dinara. ili ako neka bolja ideja ima ok.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.03.08
     link
    Slažem se da nešto treba preduzeti po ovom pitanju, ali se ne slažem sa predlogom o depozitu.
    Meni se dešava da istovremeno licitiram po 5 i više aukcija, što bi značilo da bih morao da imam preko 1000 dinara na svom računu samo na ime depozita. Većina nas su ovde ozbiljni kupci kojima bi depozit bio samo teret.
    Predlažem sledeće:
    - u slučaju neuspele prodaje, pored vraćanja provizije da se neodgovornom kupcu skine sa računa određeni iznos (recimo 100 dinara) i da se uplati prodavcu kao obeštećenje;
    - opcija: da se određeni iznos prebaci i na račun Limunda kao obeštećenje za maltretiranje oko vraćanja provizije;

Ukoliko baš rešite da uvedete proviziju, osloboditi članove sa određenim brojem pozitivnih ocena plaćanja jer su se oni dokazali kao provereni kupci.
    Takođe, razdvojiti ocene za kupce i prodavce, da bi se odmah videlo ko je kakav kupac a kakav prodavac.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.03.08
     link
    Povodom mog predloga, zaboravio sam ovo da dodam.

Uvesti neko određeno vreme za izvršenje transakcije (recimo 7 ili 10 dana) u okviru koje mora da se izvrši uplata, da bi se na taj način sprečila zloupotreba da neko daje negativnu ocenu posle 1 dana da bi dobio tih 100 dinara kao obeštećenje.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime05.03.08
     link
    Odlican predlog!
    Ne 100din vec neki procenat od izlicitirane cene
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.03.08
     link
    Kasno sam se uklučio u temu ali ajde.

Koliko sam shvatio, svima je frka ako kupac odustane od prodaje...

Ne sviđa mi se predlog za depozit jer bi u tom slučaju bilo manje ponuda i gubio bi se draž aukcije.
    Drugo, naš narod je navikao na kreditiranje:
    "Nemam danas para ali za 7 dana (kad se završava aukcija) ću skupiti pare i tada da ću moći da kupim."

Sviđa mi se ideja da se sa računa kupca skine suma ukoliko je odustao od kupovine. Podela "plena" u iznosu 150din-50 din meni odgovara :)
    Drugo, meni se desilo da sam liku uplatio kredit 150 din pre nego što mi je poslao robu, pa ta roba nije nikad stigla. Može u takvim slučajevima da se sa računa prodavca nešto refundira naivnom kupcu :)
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime05.03.08
     link
    deyboy, slažem se sa Tjewap-om:
    odličan predlog.
    Možda je procenat bolje rešenje od fiksne odštete.
    Recimo 0,5% - maksimum: 1.000 din
    Da vidimo kako bi to izgledalo:
    Aukcija završena sa cenom od 10.000 din
    Ako se kupac ne javi, prodavac (pored refundacije provizije)
    dobija obeštećenje u visni od 50din.

Dodatno si pametno razmišljao da je potreban jedan period
    da se i kupac javi kako ne bi došlo do zloupotrebe od strane prodavca.
  4.  link
    deyboySlažem se da nešto treba preduzeti po ovom pitanju, ali se ne slažem sa predlogom o depozitu.
    Meni se dešava da istovremeno licitiram po 5 i više aukcija, što bi značilo da bih morao da imam preko 1000 dinara na svom računu samo na ime depozita. Većina nas su ovde ozbiljni kupci kojima bi depozit bio samo teret.
    Predlažem sledeće:
    - u slučaju neuspele prodaje, pored vraćanja provizije da se neodgovornom kupcu skine sa računa određeni iznos (recimo 100 dinara) i da se uplati prodavcu kao obeštećenje;
    - opcija: da se određeni iznos prebaci i na račun Limunda kao obeštećenje za maltretiranje oko vraćanja provizije;

Ukoliko baš rešite da uvedete proviziju, osloboditi članove sa određenim brojem pozitivnih ocena plaćanja jer su se oni dokazali kao provereni kupci.
    Takođe, razdvojiti ocene za kupce i prodavce, da bi se odmah videlo ko je kakav kupac a kakav prodavac.

Ako ti projatelju istovremeno licitiras 5 i vise aukcija predpostavljam da imas dovoljno novca da platis za sve ukoliko pobedis, a samim tim imas i 10 % za depozit.Nadam se da nelicitiras eto samo da bi ucestvovao da se i tvoje ime vidi jer u tom slucaju dizanjem cene ostecujes kupca koji bi taj artikal mozda kupio za manje da nije bilo tvojih ponuda, kazem recimo.
    Sta ces da skines ako neodgovorni kupac nema na racunu nista??? Depozit je garancija.

Ja sam u potpunosti sa prvim predlogom za depozit i ako sam se kasnije ukljucila.
  5.  link
    Svakako ce se jos dugo polemisati oko ovog pitanja, jer za kvalitet treba vremena.

Remeodeyboy, slažem se sa Tjewap-om:
    odličan predlog.
    Možda je procenat bolje rešenje od fiksne odštete.
    Recimo 0,5% - maksimum: 1.000 din
    Da vidimo kako bi to izgledalo:
    Aukcija završena sa cenom od 10.000 din
    Ako se kupac ne javi, prodavac (pored refundacije provizije)
    dobija obeštećenje u visni od 50din.

Dodatno si pametno razmišljao da je potreban jedan period
    da se i kupac javi kako ne bi došlo do zloupotrebe od strane prodavca.

Ja se neslazem da mi za artikal koji je izlicitirano 10000, a kupac odustao ili se nije javljao isplatis 50 dinara. Znaci da bi za 1000 dobila 5 dinara. To je kao ovo sad. A koliko ces mi platiti ako izlicitirana suma bude 100 dinara, 50 para??

Smesan predlog i neozbiljan.
    Opet isticem da je najbolje proznali ili ne da depozit bude 10 % od neke trzisne vrednosti ili da se prilikom pokretanja aukcije prodavac izjasni sa kojom bi sumom bio zadovoljan i da se od te sume odredi 10% , a ako suma bude nerealna onda limundo zadrzava pravo da sam odredi koliko je depozit.

Ovo je konkretno i sasvim zadovoljavajuce kako za prodavca tako i za Limundo.
    Primer:
    Aukcija je zavrsena sa iznosom od 10000 dinara. Kupac se nejavlja ili odustaje od kupovine. Limundo naplacuje svoju proviziju 1 % (100,00 dinara) a prodavac dobija 9% (400,00 dinara ) .
    E sad kako da izbegnemo situaciju u kojoj je kupac uplatio prodavcu iznos, a prodavac nije poslao artikal. Lako , sve transakcije da idu preko Limunda. Znaci Kupac uplacuje 10 % depozita i pobedjuje na aukciji, zatim uplacuje na svoj racun preostali iznos do pune izlicitirane cene. Limundo obavestava prodavca da je ceo iznos deponovan kod Limunda i nalaze prodavcu da artikal salje kupcu. Kada se kupac oglasi da je isti primio Limudno se dogovara sa prodavcem na koji nacin da mu isplati novac. Naravno vo je komplikovanije ali ako trazimo garancije to je najrealnije i najpostenije i verujem da ce tako i biti.
  6.  link
    Samo jos da dodam da ce sigurno ukoliko prihvatite predlogh koji je clan zoran007 dao i sa kojim sam i ja saglasna ,mnogi odustati od kupovine na
    Limundu i to oni neozbiljni,ali nezaboravite da ce to bas privuci mnogo nove kojima do sada recimo nije odgovarao ovaj sistem i kojima ce bas taj novi predlog vise odgovarati. Ko nam vise treba neozbiljni ili ozbiljni???.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.03.08
     link
    @ MuricAleksandra

O mojoj ozbiljnosti prilikom licitacije govore moje ocene koje sam sakupio u relativno kratkom vremenu i s` obzirom na predmet mojih interesovanja. NIKADA ne učestvujem na licitaciji samo da bi podizao cenu, već licitiram samo predmete koji me STVARNO interesuju. Sebe smatram ozbiljnim numizmatičarem, sa malo većim znanjem iz te oblasti, tako da licitiram samo do cene koja odgovara stvarnoj tržišnoj ceni za taj predmet i za taj kvalitet. Preko Limunda sam pomogao pojedinim numizmatičarima početnicima, pa čak sam i pojedine predmete slao bez ikakve nadoknade. Meni je cilj da preko ovog sajta nabavim nešto što nemam a ne da zajebavam druge. Zbog toga sam aktivan i na Cafe-u, pokušavajući da svojim predlozima pomognem da ovaj sajt što bolje izgleda. Nikoga do sada nisam uvredio i neću dozvoliti da me neko vređa samo zato što nema isto mišljenje kao ja. Da li ja imam da platim proviziju ili ne, to je moja stvar. A da li treba uvesti proviziju ili ne to je stvar svih nas.

A evo VELIKOG razloga protiv provizije:
    Kako će članovi iz inostranstva (a takvih već ima) plaćati tu proviziju? Kako će oni to shvatiti? Da li će Limundo otvarati svoja predstavništva u pojedinim zemljama da bi ti članovi plaćali proviziju?

DA LI MI ŽELIMO DA BUDEMO BALKANSKI (a što da ne i evropski) SAJT ILI ĆE MO OSTATI U OKVIRU NAŠIH GRANICA?

RAZMISLITE!!!!!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime05.03.08
     link
    Od pocetka se slazem sa dayboy-om.
    Trebalo bi da se odradi sledece. Da se cena od 10din ukine tj. prednosti te cene. Odlucite koje ce aukcije biti TOP ili SUPER po samim aukcijama (zanimljiva, retka itd.) bez uticaja pocetne cene. Odredite fiksnu proviziju od 3% za svaku pocetnu cenu. Tada ne bi bilo problema sa onim aukcijama koje imaju samo jednu ponudu od 10din i obicno prodavac odustaje od kupovine. Dakle, svaki prodavac ce postavljati relnu pocetnu cenu svog proizvoda koji ce biti prihvatljiv i njemu a i kupcima.

Ako vec odlucujemo da ce kupci imati obavezu placanja nekog procenta pre nego sto nude treba odraditi i sledece:
    Ako slucajno prodavac odustane od prodaje da se kupcu vrati iznos koji je uplatio i taj odredjeni procenat koji bi on platio prodavcu da je odustao.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.03.08
     link
    Meni sve ovo zvuči komplikovano i počinje da me smara...
  7.  link
    deyboy@ MuricAleksandra

O mojoj ozbiljnosti prilikom licitacije govore moje ocene koje sam sakupio u relativno kratkom vremenu i s` obzirom na predmet mojih interesovanja. NIKADA ne učestvujem na licitaciji samo da bi podizao cenu, već licitiram samo predmete koji me STVARNO interesuju. Sebe smatram ozbiljnim numizmatičarem, sa malo većim znanjem iz te oblasti, tako da licitiram samo do cene koja odgovara stvarnoj tržišnoj ceni za taj predmet i za taj kvalitet. Preko Limunda sam pomogao pojedinim numizmatičarima početnicima, pa čak sam i pojedine predmete slao bez ikakve nadoknade. Meni je cilj da preko ovog sajta nabavim nešto što nemam a ne da zajebavam druge. Zbog toga sam aktivan i na Cafe-u, pokušavajući da svojim predlozima pomognem da ovaj sajt što bolje izgleda. Nikoga do sada nisam uvredio i neću dozvoliti da me neko vređa samo zato što nema isto mišljenje kao ja. Da li ja imam da platim proviziju ili ne, to je moja stvar. A da li treba uvesti proviziju ili ne to je stvar svih nas.

A evo VELIKOG razloga protiv provizije:
    Kako će članovi iz inostranstva (a takvih već ima) plaćati tu proviziju? Kako će oni to shvatiti? Da li će Limundo otvarati svoja predstavništva u pojedinim zemljama da bi ti članovi plaćali proviziju?

DA LI MI ŽELIMO DA BUDEMO BALKANSKI (a što da ne i evropski) SAJT ILI ĆE MO OSTATI U OKVIRU NAŠIH GRANICA?

RAZMISLITE!!!!!

Sve sam pazljivo procitao i s obzirom da sam ja predlagac duzan sam ga braniti. Neznam o kakvoj proviziji pricas koja do sada nije postojala?
    Niko nije za povecanje provizije ja sam samo predlozio da se uvede taj depozit samo radi obezbedjenja prodavca .
    Ni meni nije lakse da idem da uplacujem kredit da bih licitirao, ali smatram da svako ko misli da je ozbiljan i cest kupac ovde,kao sto se i sami nazivate treba da imate na racunu barem 1000 dinara.

Nista nije komplikovano, braca Nikolic ce na kraju odluciti jer ovo nije udruzenje gradjana nego privatna firma.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.03.08 izmenjeno
     link
    Slažem se sa poslednjom konstatacijom, osim što je Cafe ipak udruženje građana, a odluka je naravno na njima.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime05.03.08
     link
    Ma naravno, ne radi se o proviziji nego o depozitu. Moja greška.

A što se tiče tih 1000 dinara, i ja bi voleo da ih imam. Nažalost, moja plata je 13000 dinara (nije greška) i ja ni u snu ne bih mogao da odvojim tih 1000 dinara. Naravno, Limundo nije socijalna ustanova da brine o ovakvim stvarima, ali treba misliti i o ovakvim stvarima. Ima nas mnogo po Srbiji sa ovakvim platama. Naravno, sada bi sledilo ono pitanje "Pa kako onda licitiraš po 5 aukcija odjednom?" Sve su to aukcije do maksimalno 200-250 dinara i u većini slučajeva budem nadlicitiran. A ponešto i prodam na ovom sajtu pa se pokrijem.

Uvođenje depozita, za mene znači kraj učešća na ovom sajtu.

Čudi me samo kako niko nije pokrenuo temu kako zaštiti kupca od prodavca koji neće da proda po izlicitiranoj ceni.

Toliko od mene, neću više nikoga da zamaram. Ja sam svoj predlog izneo, sada čekam odluku "privatne firme" da li ostajem ili odlazim.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime05.03.08
     link
    Pa ja sam u svom prethodnom postu naveo da prodavac plati kupcu ako ne zeli da proda. Istu sumu koju bi platio i kupac da je odustao od kupovine.

Ja sam prvobitno naveo sta sve nece valjati kod ovog sistema iako sam ja u 90% slucajeva prodavac. Retko kada nesto licitiram, obicno prodajem. Ovaj predlog bi mi donosio samo korist (zaradu) i nista vise ali ipak gledam sa strane kupca i kako bi se to odrazilo na njega.
  8.  link
    Nisam mislila da se u grupu neozbiljnih svrstavaju osobe koje kupuju jeftine artikle nego one koji neozbiljno licitiraju, pa ako im prodje prodje. Naravno svako ima pravo na licitaciju ali mora se nesto uvesti kao depozit ne zbog onih koji su korektni kupci, nego zbog onih koji nesto izlicitiraju pa odustanu a prodavac plati proviziju. Sta Del boy mislis o tome, ili da pitam Rodnija, (sala naravno), kako drugacije zastititi prodavca da plati proviziju ako je kupac odustao od kupovine, a da to nije iz depozita koji bi bio polozen?