Ne znam da li je Limundo Team razmisljao o razmeni banera sa drugim sajtovima... sto bi im poboljsalo finansije i marketing Iskreno... ja licno ne bih stavio gomilu sarenih i sljastecih banera na ovakav sajt. www.limundo.com ima tako dobar dizajn da bi ga gomila reklama samo pokvarila... ali ipak treba razmisliti o ovome jer je Limundo vec postao poznat Srbiji i siguran sam da bi neko da kintu da se reklamira na ovom sajtu. Treba se baciti na resavanje sledeceg problema: da na sajtu nadje dobro mesto za reklamne banere a da same reklame ne kvare zigledodredjene stranice. Obicno se baneri postavljaju na pocetnoj stranici ali ne zelimo da Limundo postane sajt sa ovakvom pocetnom stranicom http://www.sdcafe.co.yu/ u sredini nesto malo o sajtu a okolo milion reklama. Ovo je kvalitetan sajt i treba se pametno iskoristiti prostor na njemu.
Na Limundu do daljeg neće biti reklame. Mi drugim stranicama nudimo naš API ili affiliate baner tako da preko toga mogu da zarade plus dobijaju novi sadržaj (ako koriste API).
Dva razloga za tu odluku:
1.Dizajn - preglednost (kao što si lepo naveo)
2.Brzina stranice (trudimo se da Limundo bude što brži, a tu veliki baneri nisu od koristi).
------------------
Jedino o čemu upravo razmišljamo je postavljanje tekstualne reklame u saradnji sa etarget-om. Ideja je da se te reklame postave na svaku aukciju i to kao kontekstualna reklama.
Time želimo da nudimo veću korist posetiocu. Primer: gledaš aukciju sa Fiat Punt, i ispod toga imaš reklamu za auto servis. Reklama time nije napadna a nudi sadržaj koji je od koristi.
Druga stvar je što bi član preko te reklame zarađivao. Znači dobija udeo zarade od reklame koje su postavljene na njegovoj aukciji.
Taj sistem predstavlja nastavak naše kampanje: Limundovci, naše najveće blago.
Znači, nagrađujemo svakog člana koji postavlja dobre aukcije (dobra aukcija = mnogo poseta = mnogo klikova na reklamu) i koji nas reklamira (sekcija Novčanik).
Sve je to extra istvarno ne zelim da gledam reklame na limundu! Takodje zelim da ulozim zalbu na lika koji postavlja aukcije sa skoro kupovnim cenama, artikli su jedva jeftiniji, a taj lik postavlja takodje link na svojim aukcijama kao besplatnu reklamu za market za koji izgleda i radi i daje aukcije! Stvarno tu nema cari pogotovo ako nema cene za koju cu se nadmecem nego cu dodam 500din i kupim odma u radnji!
Bice uskoro izmene na Limundo sistemu. Tacnije uvodimo Shop sistem za radnje, koja ce njima nuditi prednosti ali i obaveze tako da ce se broj aukcija koji nisu zanimljive smanjiti. Uz povecanje broja ukupnih aukcija.