Limundo Cafe - Prodao predmet drugde, a obaveštenja nigde...
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorpcigre
    • CommentTime29.01.08
     link
    Danas mi se desila nova neprijatnost koja me koštala i vremena i novca...

Naime videh na limundu aukciju za telefon koji mi se dopada. Reko super, sačekaću par dana i uzeti. Za to vreme nađem još par povoljnih ponuda ali računam na onu na limundu. Izlicitiram i dobijem na aukciji...

Kontaktiram prodavca, i šta se desilo? Mi smo se samo šalili... kaže: "u medjuvremena jedan clan ponudio da odmah plati 14000 dinara... Tako da je prodat. "

Mislim wtf? Čekao sam par dana, za to vreme propustio jednu stvarno dobru ponudu da bi ispao fer i dočeka me ispala.

Pre svega ako je dao aukciju onda treba da sačeka. Ako to već nije uradio, onda je mogao da obavesti da je telefon prodat.

Ja sma prodao svoj telefon da bi imao taj telefon da iskeširam danas kad se završi aukcija. Sad sam i bez telefona i bez povoljnih prilika za nabavku.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.01.08
     link
    Meni to uopste nije logicno. Kao prodavac cu pre da cekam da se aukcija zavrsi jer ponuda moze biti samo veca od pocetne cene. Ti coveku lepo daj negativnu ocenu i gotova stvar
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime29.01.08
     link
    Negativna ocena mu je data, ali mi to neće vratiti ni izbuljeno vreme/živce ili priliku da kupim telefone koji su mi za vreme čekanja aukcije izmakli.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime29.01.08
     link
    To znam... ali mozes da krivis samo neodgovornog prodavca. Niko nikom ne moze da garantuje da ce prodavac sigurno ispostovati svoje obaveze. Jednostavno svako preuzima takav rizik. Ubuduce obavezno kontaktiraj prodavca pa cak i pre ponude i raspistaj se kompletno o onome sta hoces da kupis i ako trenutno nemas novac gomila ljudi bi razumelo i bilo spremno i da te saceka i li da prihvati neku kompezaciju. Sada jednostvano obavesti Limundo Team do kakvog je problema doslo. Oni su i meni jednom pomogli da resim problem oko jedne neuspele aukcije. Naravno... ti ne mozes da povratis izgubljeno vreme i novac ali bar ce biti jednog neodgovornog prodavca manje.
    Na greskama se uci :)

Pozdrav!
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime29.01.08
     link
    Naravno, jedino je prodavac kriv. Celu poruku pokrenuh sa idejom da se mora znati ko su pouzdani prodavci... a i kupci.

Prodavca sam kontaktirao i pre licitacije... no njegov odgovor je kasnio.

Takođe stvar koja se jasno treba naznačiti je da se ne sme prodavati u tuđe ime... Ovako se dobija odgovor prodavao sam za druga a on je našao kupca....
    • CommentAuthormdark
    • CommentTime29.01.08
     link
    i meni se to isto desilo.pobedio sam na aukciji za mreznu karticu,prodavac mi kaze da ce mi poslati,da bi mi sutradan poslao poruku da je karticu prodao clanu koji mu je preko poruke ponudio vecu cenu,a iz njegovog je mesta.negativnu ocenu sam mu dao i clan je suspendovan.zanimljivo sto se ovakve stvari dogadjaju samo sa novim clanovima,ali ubrzo budu suspendovani zbog neodgovornosti.
    • CommentAuthorsloba
    • CommentTime30.01.08
     link
    To je zato što ljudi sve vide kroz novac.
    Kada sam prodavao kablovski modem, išao mi je u isto vreme i oglas na jednom sajtu (ovde sam stavio početnu cenu 10 din. a na tom sajtu mi je stajala cena 2400 din. Negde na pola aukcije mi se javio lik koji je hteo da kupi za 2400 din, ja ga poslao da dođe ovde i da se učlani pa možda kupi modem i po nižoj ceni (a možda i po višoj). Ne znam da li se učlanio, ali bih rekao da je pratio aukciju jer mi je odmah nakon završetka aukcije (koja se završila sa 1700 din. koliko se sećam) poslao poruku da hoće da ga kupi za 2400. Skoro 10e (oko 30%) razlike i nije tako malo ali...reč je reč.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.01.08
     link
    Negativna ocena je za sada najbolji način da se to spreči.

Ako dođe do promene bilo bi fer od prodavca da na aukciji obavesti.
    Kao što se desilo kod jednog prodavca:
    prodavao je Commodore C64 i saznao da su njegovi roditelji,
    dok je bio na fakultetu, prodali komšiji računar.
    On je odmah nas obavestio, i još bitnije, odmah stavio da više ne nude
    jer je predmet nažalost prodat.

Time se barem ublažava posledica koje je pcigre doživeo.

Nekoliko članova je predložilo da se uvede chat opcija,
    čisto da može malo da se ćaska.
    Pored svakog imena bi stajala oznaka ako je online.
    U slučaju da je prodavac online možeš tako brzo da dobiješ
    odgovor na pitanja.
    Možda je to rešenje.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    To je bio predlog cisto da se malo ljudi raspricaju... ne mora sve biti vezano za aukcije. I naravno tako se moze resiti da u buducnosti nema ovakvih problema i mnogo brze kontaktirati prodavca/kupca.
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime30.01.08
     link
    Pa nezgodno je malo otkrivati ko je online ko ne...

Ni na jednom velikom aukciskom sajtu se ne vidi da li je neki potencijalni kupac online... Ovo je naročito bitno kada je aukcija pri kraju.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    Ne vidim u cemu bi bio problem?
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime30.01.08
     link
    Da ideja je bila zbog ćaskanja i pričanja što ne mora biti vezano za aukciju.
    Ali, kao što si primetio, može da bude i u ovom problemu od pomoći.

Pcigre, zbog čega vidiš problem u tome?
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime30.01.08
     link
    Vidi se problem jer ako znam da neko ko nudi vise od mene za nesto sto hocu da uzmem nije tu, ja mogu da podignem ponudu i da preuzmam vodjstvo i aukciju sto nebi bilo fer i nebi vise bilo te cari aukcije, a taj problem moze nastati jer kao sto je receno neki ljudi vide sve kroz novac!
    Takodje pola prodavaca ce biti u boljoj prilici da se dogovori sa kupcem koji odma nudi neku cifru sto opet dovodi do problema, tako da komunikaciju bi trebalo da zadrzimo na maximalno ovom nivou!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    Pa na "pravim" fizickim aukcijama... kupci imaju obicaj da se kriju jedan od drugog :)
    Ne shvatam o kojim "carima" govoris. Podrazumeva se da svaki potencijalni kupac koji je dao ponudu za nesto sacekati kraj te aukcije tj. cekati poslednji sek. da bi dao svoju ponudu u slucaju da ga neko prestigne. U ovom slucaju daleko od toga da ce predstavljati problem... cak ce biti i zanimljivije i osetice se prava "car" aukcije jer ce te biti u mogucnosti da "vidite protivnika" i u poslednjim trenucima (dok Limundo Team ne cukne cekicem :) dati svoju konacnu ponudu. Mislim da bi chat bila odlicna ideja!
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime30.01.08
     link
    Ne verujem, ja volim da se krijem! :))) Jesi upravu da ce cekati, a sta ako je na poslu, prodaje belu tehniku musterijama i nema pristup kompu? ima mnogo situacija, treba napraviti glasanje pa da se vidi kako ide to sa chatom! Sine govorim o carima da sam za nedelju dana potrosio oko 1700din i da to nikako nebi potrosio da nije bilo preko aukcije! meni bas zanimljivo! :)))
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    Izvini me na recniku... Pa ko ga **** sto prodaje belu tehniku i nema pristup kompu... o tome treba da razmislja pre nego sto da ponudu jer u svakoj aukciji pise kada se tacno zavrsava... sve je to na sopstveni rizik. Ali hajde da glasamo ko je za da se uvede chat. Da otvorimo novu temu ili cemo ovde? :)
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime30.01.08
     link
    Takodje reci da prodajes stvar, lupam tvoj komp za 10 din i ponuda pici i dosize do 24.000din i neko preko chata obavesti ove koji nude da mogu u radnji toj i toj da ga uzmu za lupam 24.500din, samim tim moze da ti propadne aukcija a oni bi semozda nadmetali do cifre od 30-40.000din!
    • CommentAuthorpcigre
    • CommentTime30.01.08
     link
    Da stvar sa početka bude interesantnija... od prodavca sam još i jegativnu ocenu dobio a kao razlog je navedeno da nisam pročitao nešto što nigde nije napisao...

Ja sam kao kupac svoje ok odradio, izlicitirao, javio se da se dogovorimo oko preumizanja, kada se ispostavilo da prodavac ne poštuje osnovna pravila, dao sam negativnu ocenu.

A ja sam negativnu dobio očigledno zato što sam negativnu i dao...

again, mislim wtf....?
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    1. Nikada ne bih dao nerealnu cenu onoga sto prodajem. Imao sam loseg iskustva sa pocetnim cenama od 10din za neke ozbiljne stvari tako da nekada nisam zaradio ni dinar pa sam cak i bio na gubitku ali sam ispostovao kupca. Zbog moje greske ne treba drugi da ispastaju.

2. Ako si ti zainteresovan da kupis moj komp ti se ili odlicno razumes u racunare i samim tim u njihove cene ili ako ne znas... raspitaces se kod iskusnijih ljudi u drustvu ili u bilo kojoj prodavnici racunara. Tako da svako daje onoliku cenu koliko je u mogucnosti i naravno koliko smatra da sam predmet vredi. Tako i ja odredjujem pocetnu cenu i mislim da ne bi bilo problema.

3. Kakve koristi ima lik koji kaze da taj isti komp mozes da kupis i u prodavnici za malo vece pare? Osim ako on ima prodavnicu ili ima isti racunar na aukciji... inace nikakve koristi nema. Mislim da je vecina limundovca koji imaju aukcije u koji daju ponude (kupuju) su ozbiljni ljudi sa ozbiljnim namerama i ne vidim da bi se tu ista promenilo uvodjenjem chata.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime30.01.08
     link
    Brate realno znam da mi se burazer lozi na novcice i evo u sekciji za to mu uzimam par lepih primeraka, picim do cena za koje ne znam dal vredi dati, al kupujem jer mi je lepo! Ima i takvih kupaca, ja pola toga ovde kupujem jer je aukciski i meni je zanimljivo, ne jer mi treba ili tako nesto! Zato nista ne kupujem u racunarskoj sekciji jer mi je sve skupo i precenjeno!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    pcigreDa stvar sa početka bude interesantnija... od prodavca sam još i jegativnu ocenu dobio a kao razlog je navedeno da nisam pročitao nešto što nigde nije napisao...

Ja sam kao kupac svoje ok odradio, izlicitirao, javio se da se dogovorimo oko preumizanja, kada se ispostavilo da prodavac ne poštuje osnovna pravila, dao sam negativnu ocenu.

A ja sam negativnu dobio očigledno zato što sam negativnu i dao...

again, mislim wtf....?

Ma pusti ti njega. Obavezno kontaktiraj Vladu i objasni o cemu se radi i izbrisace ti negativnu ocenu. Zasto neki neodgovorni clan da ti kvari "ugled". Dao ti je negativnu ocenu jer si ti dao njemu iako nema osnove za to.