Limundo Cafe - OCENJIVANJE
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthordeyboy
    • CommentTime23.01.08
     link
    Ovde nešto ne štima. Gledam, pojedini prodaju pirate za 10, 20 ili 50 dinara, ljudi to masovno kupuju, a prodavac dobija pozitivne ocene. I sada, umesto da takvi prodavci budu kažnjeni, oni imaju po 20-30 različitih pozitivnih ocena i ispada da su oni dobri Limundovci. To mi nikako nije jasno. A pravi članovi, koji prodaju legalne i skupe stvari, tavore negde na dnu sa po 10 pozitivnih (čast pojedincima, da se ne uvrede).
    OVDE NEŠTO OZBILJNO TREBA URADITI.
    Mada, krivi su i kupci kojima sve to odgovara.
    Šta vi mislite o tome?
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime24.01.08
     link
    Pa, u principu si u pravu ali...
    Nismo mi ovde zbog ocena vec zbog kupovine i prodaje. :)
    Klikom na clana svako moze da vidi koje su mu ocene, ko mu ih je dao
    i sta je sve taj prodavao ili kupovao.
    Na osnovu svega toga ja formiram svoje misljenje.

Sto se tice piratskih programa, igara, filmova... mislim da tome nije mesto ovde ali ljudi
    koriste svakojake nacine...
    Mislim da Limundo tim treba da odreaguje na to, ako zeli.
    Prakticno svaka aukcija koja nema sliku originalnog diska treba da bude tretirana kao piratizacija.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime27.01.08
     link
    Bori mo se protiv pojave piraterije i od ove godine smo dosta rigorozni
    tako da neće više doći do te pojave.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Piraterija je ilegalna, ali ako ja imam kopiju filma na kojoj ne pise (lupam od strane paramounta) da je zabranjeno prodavati ili kopirati, samim tim to nije pirat nego kopija i legalno je da je otudjim u bilo kom smislu, stoga nemozemo svakoga juriti, covek da za pocetnu cenu koliko ga je kostao cd i lepo proda artikal na obostrano (njegovo i kupcevo) zadovoljstvo! Tako da sta smatrate za pirateriju s' obzirom da je to definisano vrlo labilno u nasem zakonu i da je piraterija malte ne dozvoljena iako kazu da je zabranjena!
    Naravno da ljudi koji prodaju kola preko limunda ce imati malo ocena, a oni koji prodaju burago automobile imaju mnogo vise, to je uredu i realno! RAZMISLITE OPET O TOME!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime30.01.08
     link
    Postoji jedan... da kazemo problem. Ako su komentari uz ocenu previse dugacki... ne vide se kompletno. Treba resiti taj problem jer ima komentara (referata:) koji nikako ne mogu celi da se pregledaju a jako su bitni. Ako je komentar presao dozvoljen broj karaktera posle toga treba staviti "..." i tri tacke ce biti link ka pregledu celog komentara. Ako je moguce to bi bilo korisno da se odradi
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime31.01.08
     link
    Upisano u knjigu "sta jos treba da se odradi" :-)
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime31.01.08
     link
    :) Hvala!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime31.01.08
     link
    Rešenje za dugačke komentare je da se uvede brojač znakova, pa da se tačno zna koliko još slova može da se napiše. Može i strelica-link da se pročita ostatak.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime28.02.08
     link
    Ocenjivanje ne radi.Ne mogu da ocenim clana a ne znam sta je u pitanju.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.02.08
     link
    Koja aukcija je u pitanju (broj aukcije)?
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime28.02.08
     link
    1007657 casopis "Uradi sam", limundovac hmisa3107
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime28.02.08
     link
    Javio sam programeru.
    Proveriće šta tu nije u redu.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime28.02.08
     link
    Ok, hvala
    • CommentAuthorivcha
    • CommentTime23.05.08 izmenjeno
     link
    Edit by Supreme:

Dupliranje postova nije dozvoljeno.
    • CommentAuthordragann
    • CommentTime23.05.08
     link
    drgann danas mi se desila njjgluplja stvar odkada sam na limundu. Kupac posalje praznu kovertu za neku bednu sitnu paru. Koverte otvaram u prsisutvu postara, obojica smo se msejali. Pokusacu da izgladim nesporazum. Radi se o deci koja licitiraju i onda nemaju ni sicu da plate. treba uzeti fotokopiju l.k. pd svakog clana i broj fiksnog telefona. Ovo je ozbiljna trgovina, bez obzira na iznos treba postovati svakog kupca. Moja greska je sto saljem bez novca sitne stvari da bih ustedeo ljudima na otkupu. \Normalno uz njihove molbe da ce poslati novac ali prvo da vide robu itd.itd.
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime23.05.08 izmenjeno
     link
    Dodajte opciju da prodavac moze da obelezi sta je poslao postom ili cime vec nesto kao kukicu ili nesto slicno. Primer sad mi se desava da imam otprilike u istom trenutku istog kupca kome sam neke aukcije vec poslao a neke tek treba da posaljem, prvo razmisljam sta sam mu poslao u prvom momentu, drugo sta sada treba da mu posaljem, negde sam zapisao ali ne mogu da nadjem papir. Trece, treba da ostavim ocenu kupcu za vec kupljene stvari, a ja ne znam za koje. Sada imam oko 50 aukcija, sta ce se desiti kada postavim 500 aukcija ?
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime24.05.08
     link
    Lep predlog! Sviđa mi se.
    Dopuna predloga bi bila da kada prodavac checkira da je poslao robu,
    da se kupcu dostavi obaveštenje da je roba poslata.
    • CommentAuthormiki38
    • CommentTime29.05.08
     link
    To o cemu vi pisete je pitanje vase snalazljivosti u poslu kojim se bavite a nije do Limunda i ovako im stalno trazimo nesto novo oni se trude i izlaze nam u susret maksimalno i nevidim zasto bi vam jos i Limundo brinuo o tome kome ste sta poslali.
    Da malo pojednostavimo sve ovo. Kada nesto prodate cekate uplatu kupca kada je dobijete logicno je da ga odmah ocenite i spakujete robu koju je kupio i ujedno to obrisete iz poruka i zavrsenih aukcija tako da necete doci u problem sta ste kome poslali i ako je u pitanju isti clan. Kada nesto kupite je malo veci problem posto vi platite pa cekate da roba stigne i tek onda mozete da vrsite ocenjivanje i brisanje podataka za tog clana iz baze ali i to nije neki problem kada ste dobro organizovani i vodite racuna o svemu.
    Zanimljivi su predlozi ali mislim da to nije trenutno veliki problem dajte prvo da sredimo ostale stvari to moze i da saceka.
    Pozdrav miki38.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime29.05.08
     link
    Naravno miki38 nije ovo hitno, a nije ni bitno kao druge stvari.
    • CommentAuthorbelaja
    • CommentTime29.05.08
     link
    Mozda i nije neki veliki problem i hitna stvar ali je ideja fenomenalna.
    Kad se posalje roba, stiklira se i tako kupac dobije obavestenje o tome i zna da je sve o.k. i da ocekuje posiljku.
    I prodavcu ce biti lakse ako se to uvede jer ce imati direktan uvid i jasno stanje kome je sta poslao i kome sta tek treba da posalje.
    Ovo je odlicno resenje, svaka cast, treba ga svakako sto pre sprovesti u delo ako je ikako moguce.
    Pozdrav svima
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime29.05.08
     link
    @miki38
    Nije hitno kad bude, kazem da bi bilo lakse iz razloga sto ja recimo cekam i vise vremena da kupac plati, i ne ostavljam mu odmah ocenu, vec kad primi i kad dobijem pozitivan odgovor da je stiglo, sto ne znaci da ja ocekujem da mi neko ostavi ocenu po prijemu. Takodje nemam obicaj da brisem prethodne aukcije, iz raznih razloga.
    Pozdrav
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime15.06.08
     link
    Lepa ideja.
    Sta mislite o ideji da stavimo da iza svake zavrsene aukcije mozes da ostavis
    kratke beleske.
    Tako znas sta ti je bitno u vezi sa tom aukcijom.

Recimo:
    -sacekacu jos par dana sa slanjem, na odmoru je
    -dolazi po kameru, u Pancevu je oko 20.06
    -poslao paket
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime13.07.08 izmenjeno
     link
    RemeoLepa ideja.
    Sta mislite o ideji da stavimo da iza svake zavrsene aukcije mozes da ostavis
    kratke beleske.
    Tako znas sta ti je bitno u vezi sa tom aukcijom.

Recimo:
    -sacekacu jos par dana sa slanjem, na odmoru je
    -dolazi po kameru, u Pancevu je oko 20.06
    -poslao paket

Slucajno sam preskocio ideju od sefa :) ali mi se ideja sa beleskom svidja.

Pozdrav,
    deqi
  1.  link
    slazem se
    • CommentAuthorslvrmnd
    • CommentTime21.07.08 izmenjeno
     link
    http://www.limundo.com/aukcija-naocare-armani-28409
    ne mogu da ocenim prodavca za ovu aukciju,znam da je proslo 7-8 dana ali cekao sam da mi dodje roba.
    A malopre sam video da postojji moja ocena data dan posle aukcije ali je ja nisam dao jer znam da sam cekao da mi stigne artikal pa da ga onda ocenim,tako da mi nista nije vise jasno.
    • CommentAuthornjaca
    • CommentTime22.07.08
     link
    Ne mozhesh ponovo da ocenish zato shto stoji da si ga vec ocenio. Ako nisi ti, neko drugi je, ali mi nije jasno kako??? Poshalji email limundu pa pitaj.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime27.07.08
     link
    Da li si možda ostao prijavljen na Limundu pa je neko ko ima pristup
    tvom kompjuteru dao ocenu?
    •  
      CommentAuthordeqi
    • CommentTime31.07.08
     link
    Posto se pojavljuje problem negativnih ocena kako kod prodavaca tako i kod kupaca, predlozio bih da se doda opcija da clan koji je dobio negativnu ocenu moze da da obrazlozenje ili neki razlog zbog cega je dobio tu ocenu, samo obrazlozenje bi stajalo pored ocene.

Pozdrav,
    deqi
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime01.08.08
     link
    Pametna stavka,
    ubacićemo je sigurno.
    • CommentAuthorSupreme
    • CommentTime02.08.08
     link
    Ocena ocene? Hmm... Ne mogu da se slozim sa ovim.

To bi znacajno smanjilo preglednost ocena. Nakon toga bi neko mogao da potrazi da oceni ocenu ocene. A sledeci korak bi mogao da bude chat u polju ocene. Naravno, sada sam namerno malo predimenzionirao, ali jasno je sta zelim da kazem.

Ocene postoje da bi se ljudi ocenili, a ako neko ima primedbu na to, moze da se javi u cafe-u i da, kao milion puta do sada, dobije ispravljanje nepravedno date ocene.

Kao sto se u temi koja govori o kvalitetima Limundo-a, a po oceni hrvatskog sajta, jednostavnost je jedna od glavnih vrlina Limundo-a. Zadrzimo tu jednostavnost.

Pozdrav, Supreme