Limundo Cafe - STA SA LAZNIM KUPCIMA-AUTSAJDERIMA?!!!!!!!!!!!!
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

•  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime22.01.08
     link
    POSTOVANI PRIJATELJI,sobzirom da sam relativno novi clan od novembra 2007.godine,razlog tek sam pronasao sajt LIMUNDO i ukljucio se u prodaju i kupovinu preko ovog sajta u koga mnogo verujem jer momci koji rade stvarno se trude i zelim im mnogo uspeha.ELEM u pocetku sam studirao sajt, pa kupce, pa prodavace i tek onda se odlucio za postavljanje ozbiljnijih aukcija na ovom sajtu i mislim da sam u tome uspeo.JA kao ozbiljan clan a svaka cast i drugim ozbiljnim clanovima ja sam nesto uspeo i da kupim i da prodam no MEDJUTIM kod ozbiljnih mojih AUKCIJA gde su izlicitirani predmeti a do sada ih je DVA kupci su jednostavno AUTSAJDERI nisu se javljali a ja sam u minusu za proviziju LIMUNDA.I STA DALJE?DA li i dalje da postavljam predmete ili da odustanem LIMUNDO je uzeo svoj deo a JA?LIMUNDO JE SUSPENDOVAO TE CLANOVE ALI GDE SAM JA TU......minus za proviziju je 423.09 dinara,pa zato dajem sledeci predlog...
    -da ....LIMUNDO iznadje resenje i resi problem reg.clanova....
    -uvede registraciju proverenih clanova...
    -da ne registruje iskljucene clanove.....
    -za slucaj PONOVNE REGISTRACIJE TIH CLANOVA UVEDE RIGOROZNIJE KAZNE RECIMO 1000.00 DINARA +
    IZNOS ZA KOJI SU DRUGI CLANOVI OSTECENI I....
    -VRATITI U RACUN IZNOS OSTECENIM CLANOVA
    Eto od mene toliko a vi postovani prijatelji nastavite sa sugestijama.ZELIM SVAKO DOBRO SVIM DOBRONAMERNIM LIMUNDOVCIMA.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime22.01.08
     link
    Nemoj da brineš za proviziju, jer se ona refundira za ovakve slučajeve kakve si naveo.
    Trebalo je da proradi sistem automatske refundacije kada prodavac kupcu da negativnu ocenu,
    ali to izgleda nešto ne funkcioniše. Za sada se to obavlja tako što pošalješ email poruku Limundo Team-u.

Potrebno je da pošalješ:

- naziv aukcije za koju tražiš refundiranje
    - broj artikla koji si prodavao (nalazi se u web adresi aukcije - 4 cifre)
    - user name člana koji je odustao od kupovine

Izvinjavam se što nekom pravim dodatni posao :)
    • CommentAuthortaska
    • CommentTime22.01.08
     link
    Poštovani,
    Pošto sam i ja skorašnji član, nisam puno razmišljao o problemu koji navodi boban61, ali ovo jeste ozbiljan problem kojim treba da se pozabave organizatori i povedu računa o poštenim aukcionarima. Ja trenutno imam u ponudi 28 aukcija, dve licitiram, medjutim pre dva dana sam poslao poruku kupcu koji je izlicitirao moj proizvod, a on ne odgovara. Ukoliko bude ovakvih primera još ja se skidam sa Limunda, jer u celoj priči jedinu korist ima Limundo. Na kraju bi da dodam da podržavam sve predloge boban61 i nadam se vrlo brzom reagovanju administratora.
    POZDRAVLJAM SVE "KOREKTNE" LIMUNDOVCE, A POSEBNO ČLANA boban61 !!!

P.S.
    POZDRAV LIMUNDO.COM
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime22.01.08
     link
    Taska, nemoj da dozvoliš da te jedan zanemarljivi deo članova Limunda otera sa ovog sajta. I ja sam imao istih problema, ali se to rešava na lak način. Daj negativnu ocenu, obrati se Limundu za refundaciju provizije i gotovo. Ako svi budemo počeli negativno da razmišljamo, od ovog sajta neće biti ništa.
    Moj predlog je da se iznos za proviziju refundira sa računa člana koji je dobio negativnu ocenu i to u dvostrukom, trostrukom ili nekom većem iznosu. Smatram da je to poštenije jer Limundo ipak ima samo mali deo odgovornosti za takve stvari.
    Veliki pozdrav za BOBAN61 kao i za Limundo!
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime22.01.08
     link
    Meni je Limundo odmah vratio proviziju kada sam ih obavestila da se clanovi koji su kupili predmet nisu javljali.
    Potrebno je da samo posaljete na email sve ono sto je vec axy naveo.Pozz
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime22.01.08
     link
    ZAHVALJUJEM SE POZDRAVIMA TASKE I DEYBOY-A STO me podrzavaju i ja njih podrzavam u svim predlozima,mi ozboljni LIMUNDOVCI moramo da se pozabavimo ovom temom i sve probleme resavati sa ekipom LIMUNDA,ja licno nisam naseo na ovakvim provokacijama i bilo mi je za takvo nesto ocekivati.EKIPA LIMUNDA mi Je odgovorila da se novac vraca i to je u redu i tako treba da bude.MI zajedno moramo se zaloziti i iznaci modus prilikom registracije,ovo je nekom zabava na LIMUNDU sto nije u redu.JA prvi saljem kopiju licne karte LIMUNDU i trazim da me stave za proverenog i pouzdanog clana.KAZNE treba uvesti sto rigoroznije.U POTPUNOSTI se slazem sa deyboyom oko refundacije na teret clana koji je dobio negativnu ocenu...........ISTRAJMO PRIJATELJI........POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime27.01.08
     link
    I ako je sve već rečeno, da se i mi javimo:
    Na Limundu je naravno provizija refundira ako aukcija nije uspešna.
    trenutno je to povezano sa malo truda, kao što je axz već naveo.

Radimo na tome da sve bude automatizovano:
    -oceniš člana negativno
    -on se suspenduje
    -automatsko refundiranje provizije
    -možeš aukciju ponovo da pokreneš pritiskom na jedno dugme

Hvala svima na podršci, i očekujte od sada mnogo brži razvoj Limunda.
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime28.01.08
     link
    Obracam se limundo operaterima, mogli bi da kontaktirate na 12sati (ako nije pristojno vreme onda malo ranije ili kasnije) do isteka aukcije i prodavca i kupca i da ih pitate da li su ozbiljni u svojim namerama, ako nisu onda da usledi momentalno banovanje i resetovanje aukcije (u slucaju neozbiljnog kupca), u slucaju neozbiljnog prodavca skidanje aukcije i obavestenje kupcu da je zamalo bio prevaren!
    Inace ja trenutno licitiram stvar od prodavca koji je suspendovan (1 negativan, 0 pozitivnih i neutralnih) al ipak ima aukciju i cekam da vidim kako ce to ispasti!
    • CommentAuthorsremac
    • CommentTime01.02.08
     link
    Zdravo , ja sam nov ovde. imam jedan predlog koji me muci cim sam usao. a usao sam veoma lako. Znaci treba da budu samo provereni clanovi. tako sam ja dao sliku licne karte odma da se zna da sam ozbiljan.Treba odma licna karta i da ima kao neki ugovor ili tako nesto . Ono kao dali se slazete sa ovim ili ne itd. I da se malo neki ,ne uplase nego da svate da je ovo ozbiljno.PS>Nista lose nisam mislio samo da pomognem sebi i drugima ovde koji su ozbiljni. pozdrav
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime01.02.08
     link
    Pa u registraciji si imao skroz dole da stikliras "Da li se slazes sa uslovima..." a to sa licnom kartom ipak nece da moze :) Vecina ljudi je naplasena i ne zeli da "obelodani" svoje licne podatke na internetu. Proci ce dosta vremena kada ce to biti moguce i nece pretsavljati problem. Razmisli sa ovse strane... vecina clanova na Limundu su ozbiljni prodavci/kupci. Kada bi se svima trazile licne karte mnogi bi odustali jer ne zele da im iko zna podatke sem potencijalnog kupca/prodavca. Cak i podaci koji se unose tokom registracije su cesto lazni i milion puta mi se desavalo da kupac tek posle dogovora posalje porukom svoje prave podatke. Za sada ipak neka ostane ovako... ko hoce da posalje kopiju licne karte bi trebalo da bude ozbiljan clan a ostale cemo proveravati po pozitivnim, neutralnim i negativnim ocenama.
    • CommentAuthorjomaker
    • CommentTime03.02.08
     link
    Pozdrav svima, kao kupcu, koji je vec imao vise uspesnih kupovina, a i poneku sa odustajanjem prodavca, smatram se obaveznim da prijavim jednu upravo uocenu pojavu. Na licitaciji koje pratim, a slucajno na dve kod istog prodavca, pojavljuje se u "neko gluvo doba noci" konkretno 1:30, kupac koji je se upravo registrovao! Nije casio casa vec je izlicitirao do nekih 1500. Narvno, to su sve karakteristike novog kupca, da ali kada je na samo jednoj aukciji, a ne da svima dize cene, zar ne? Pa povodom ovoga imam jedan predlog, a to je da se puste novi clanovi samo da posmatraju prvih npr nedelju dana, da malo osete kako se licitira!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime03.02.08
     link
    @jomaker

Iskren da budem ja nisam najasnije razumeo šta si ti ovim hteo konkretno da kažeš. Jel problem što novi Limundovci mogu da licitiraju na više aukcija ili šta? Ne može niko da oseti kako se licitira ako ne proba. Mada ti predlog za posmatranje nije loš, moram priznati. Možda bi trebalo da se razmisli o tome da recimo nov Limundovac stvarno ne može da licitira prvih par dana! Možda čak i 7, ima smisla.

1. Smanjio bi se broj lažnih kupaca ili bi im se bar otežao posao
    2. Novi Limundovac bi za tih par dana mogao da se bolje upozna sa sajtom, da čita Cafe, da gleda nove aukcije, da postavi neku svoju aukciju, da se zainteresuje za Limundo, da nestrpljivo očekuje momenat kada će moći da nudi na aukcijama, da shvati, da treba da zasluži tu mogućnost da nudi na aukcijama svojim strpljenjem od 7 dana.
    3. 100 din koje dobija kao poklon od Limunda treba da plati svojim strpljenjem od 7 dana - korektno.
    4. Jednostavno, treba se nešto uvesti da novi korisnici zasluše poverenje Limunda i drugih Limundovaca. Možda je to upravo ovo.

@jomaker
    Ako si na ovo mislio, kad si napisao ovo gore, onda nek se ovaj predlog pripiše tebi!
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime03.02.08 izmenjeno
     link
    Uveli smo da je, dok si nov član (ili bolje rečeno dok imaš 0 pozitivnih ocena),
    broj aukcija na kojima možeš da učestvuješ limitiran na 10.

Stavićemo dodatno da ako imaš 0 pozivitnih svaki put kad nudiš moraš da potvrdiš
    da si svestan da posle pobede moraš da preuzmeš predmet ili sledi suspendovanje u suprotnom.

Rešenje da ne mogu da učestvuju prvih 7 dana ima veliku manu:
    -veliki broj novih članova dolazi jer je "naleteo" na jednu zanimljivu aukciju
    i njemu je u interesu odmah da nudi.
    Ako čeka 7 dana izgubiće volju da dalje prati dešavanje.
    • CommentAuthorjomaker
    • CommentTime03.02.08
     link
    Znate ono "oće pošta jednom da pogreši, ali dva puta...", sve aukcije traju preko sedam dana, tako da će svakako čekati, znači nema potrebe za žurbom, ako je pravi limundovac lepo će posmatrati kako teku ponude, a ne da odmah srljaju, dižući više nego što je realno potrebno, pa posle da odustaju od kupovine stvarajući svima probleme!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime04.02.08
     link
    Nadam se da nam nisu potrebni članovi koji su naleteli na jednu aukciju koja ih interesuje, pa ako na njoj ne pobede neće ubuduće da koriste Limundo. Ako će neko da izgubi volju posle 7 dana, onda nam takav Limundovac nije potreban. Ovo može samo da motiviše ljude da posećuju češće Limundo da im se ponovo ne desi da im neka interesantna aukcija promakne. Mnogo je učinjeno za nove članove. Prvo je poklon bonus bio 500 din pa onda 100. Registracija je jednostavna i poklon kredit je dobra stvar, ali poverenje Limundovaca treba da se zasluži pa bi bilo dobro odraditi ovako nešto. Onaj ko hoće stvarno da učestvuje na aukcijama, njemu nije problem da sačeka 7 dana, a onima koji bi samo da se igraju i bezveze licitiraju, njima se ne isplati da čekaju toliko, tako da se verovatno neće ni registrovati. Kvalitet umesto kvantiteta...
    •  
      CommentAuthorSupreme
    • CommentTime04.02.08
     link
    Prvo:

Ja mislim da je potrebno da se izbaci poklon kredit. Mislim da bi idealno resenje bilo da se pri uclanjenju dozovoli JEDNA aukcija (prodaja ili kupovina) bez provizije, kolika god ona bila. To ce biti sasvim dovoljno da se udje u sistem i isproba kako sve radi i eventualno kupi predmet zbog koga se osoba uclanila. Za svaku sledecu treba da se uplati. Mislim da je ovo dobro, zato sto onima koji planiraju da ozbiljno rade i prodaju na Limundo-u 100 dinara ne znaci nista, a onima koji su dosli ovde da se zaje****ju ne treba dati 100 dinara, a oni koji su naleteli na nesto interesantno ncece biti uskraceni kupovine. Dakle, dati pravo na postavljanje jedne aukcije na koju se nece platiti provizija, a ako ti se svidi sistem, izvoli pa uplati. Ovako, teoretski, nov clan moze da postavi 100 (!) aukcija (po 10 dinara - recimo da na aukciju stavi list papira A4) za tih 100 dinara provizije , cime samo gusi sistem i iritira one koji su ovde da bi nasli nesto korisno. Dalje, mislim da bi uplata od 300 dinara za skidanje zabrane trebala da se smanji na 150, ali da ide Limundo-u, a ne na nalog zabranjenog clana. Malo je rigoroznije, ali ce smanjiti broj neodgovornih "clanova".

Drugo:

Mislim da bi trebalo da se uvede neka tezina ocena. Konkretno - ja se uclanim na limundo i kupim predmet koji kosta 10 ili 50 dinara (a ima ih koliko hocete) i dobijem pozitivnu ocenu. Onda odem na neku aukciju gde je vrednost prodaje 20.000 dinara, pobedim i ne uzmem predmet koji sam kupio. Tada dobijam negativnu ocenu i brojac mi se vraca na nulu, tako da mogu ponovo da zajebavam nekog. Meni se to licno desilo - lik je imao pozitivnu ocenu na nekom jeftinom predmetu, a mene je zavrnuo tako da sam ga ocenio negativno i on je sada na nuli. Ja sam izgubio 10 dana, a sta njega sprecava da mi ponovo upropasti aukciju? Iz tog razloga, mislim da je potrebno smisliti neki sistem tezine ocena. Nisam siguran kako ovo izvesti, ali sam siguran da neko od clanova ima da doda nesto na ovaj predlog...
    •  
      CommentAuthorLuCifeR
    • CommentTime04.02.08
     link
    treba stvarno da neko predlozi nesto dobro!

Ja sam prve nedelje licitirao, a hteo sam da poludim sto mogu samo 10 predmeta jer sam se zarazio, ali ja imam odgovornosti pa bi ih kupio!
    Sad imam jednu ocenu na jeftinom i nudio sam na 20 predmeta dok me nisu stigli sa cenama da ne zelim da idem preko, a sinoc sam se nadmetao do zadnjeg trenutka za jedan predmet koji sam licitirao za poklon burazeru, sad mi je ostala jedna aukcija i to je bas kod tebe Supreme ako ja ostanem kupac veruj ja cu ispostovati dogovor, (mada za mene znas jer sam te kontaktirao van aukcije oko kupovine istog) ja sam od prvog trenutka ozbiljan i aktivan kupac, nadam se uskoro i ozbiljan prodavac!

Trebalo bi da uspostavite slanje licne karte i putem faxa jer ljudi znaju da je to sigurnije i da cete dobiti to i cuvati kao i telefonske kompanije! Ja nemam mogucnost skeniranja, a ni jak fotoaparat pa bi takodje i zbog toga bilo lepo da ima fax da vam posaljem licnu kartu jer sam ja kupac koji zeli da mu pise da je proveren!

ostavite kredit na 100minimum jer to privlaci ljude na pravljenje aukcija! treba da dozvoljavate samo kupcima sa pozitivnom ocenom da prave aukcije i to 1 ocena max 5 aukcija, to bi takodje bilo ok!

ako se setim jos necega predlozicu, ako smatrate da gresim oko necega slobodno javite!
    Najvise se nadam predlozima koji su bolji od mog!
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime04.02.08
     link
    @ Supreme
    @ LuCifeR

Jedna poklon aukcija je malo, možda bar tri. Međutim, poklon kredit je fenomenalan marketinški potez, tako da ja tu ne bih ništa dirao sto bi rekao Čola :-) Sećam se kad sam se učlanjivao da me je oduševio taj poklon kredit (doduše tad je bio čak 500 din) Možda ne bi bilo loše da se ove dve opcije spoje. Dobiješ 100 din kredit, ali možeš da pokreneš samo jednu aukciju dok ne uplatiš sledeći novac na račun. Ovo je tema o kupcima autsajderima a ne prodavcima, ali i ovo je u cilju bezbednosti pa nek stoji.

Lepo je to što hoćete da postanete provereni članovi ali to trenutno ne donosi mnogo pogodnosti. Zapravo nikakve, moram da naglasim! A evo i zašto:
    1.Trenutno, da je neko proveren član možete videti samo u listi korisnika gde je to jasno pokazano određenim simbolom. Koliko često gledate listu korisnika? Koliko je zamajno tražiti proverene članove na preko 100 strana?
    2. To bi imalo efekta da pored nicka stoji UVEK ovaj znak, ali to do danas nije zaživelo. Radilo je jedno vreme tako što je pored svake aukcije proverenog člana bilo istaknuto da je taj član proveren, ali ne dugo i ne kod svih proverenih članova! Ja sam proveren član oko godina dana po mojim proračunima, ali nisam siguran koliko mi je to pomoglo do sad. Niko neće imati koristi, dok to ne bude JASNO istaknuto UVEK pored imena člana. Ako je nešto uticalo da Limundovci imaju veće poverenja u mene i time nude više na mojim aukcijama, onda su to moje ocene.
    3. Ovim vas ne odgovaram da pošaljete svoje podatke, naprotiv, samo hoću da skrenem pažnju na to da treba da se uradi nešto po tom pitanju. Dakle, potrudite se da postanete provereni članovi i lobirajte da to bude svima vidljivo, a ne samo onima koji gledaju listu članova.

Ne bih ograničavao to 1 pozitivna 5 aukcija i slično.

Ne znam kako bi se realizovalo ta težina ocena!? Malo je glupo da recimo moja pozitivna ocena vredi više od tvoje pozitivne ili obrnuto. Predložio sam da korisnici mogu da "zamene" svoje pozitivne ocene za neke napredne funkcije ili za mogućnost da pokrenu neku specijalnu aukciju ali još se čeka na to.
    Na Limundu ti je najbitnije strpljenje. Pa tako i to što kaže Supreme da je izgubio 10 dana da proda robu. Treba pokušati (kada kupac odustane od kupovine) da se roba proda drugoj najvećoj ponudi. Ako ne, opet strpljenje 10 dana. Dakle, strpljenje, dok neozbiljni ne dobiju ukupno -1.
    -1 po -1 = sigurniji Limundo za sve!
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime04.02.08
     link
    1. Ne bih se slozio za jednom aukcijom bez provizije za nove clanove jer tu ne mogu da "vide" i isprobaju sistem.
    2. Ja bih cak i smanjio pocetni kredit od 100din jer je sada uveden nov "cenovnik" tj. provizija. Dok je bilo 1% + 50din za aukcije sa pocetnom cenom preko 10din kredit se jako brze trosio i noviji clanovi su brze "osetili po dzepu". Posto je sada provizija promenjena trebalo bi da se smanji pocetni kredit jer stvarno dosta aukcija moze da se postavi sa tih 100din ako se uzima 1% ili 3%.
    3. Za registraciju novih clanova: kao sto sam vec u nekoj temi naveo... ma koliko da je kupac/prodavac ozbiljan ne zeli svako da odaje svoje licne podatke "internetu". Ljudi su se mnogo naplasili "americkih filmova" i "hackera" i bar 30% ili 40% clanova je dalo lazne podatke prilikom registracije. A podaci mogu da se menjaju kad god pozelis tako da im to ne predsstavlja problem. Ako dodje do promene adrese, telefona i tome sl. trebalo bi kontaktirati Limundo Team i njima dati nove podatke, a ne da clanovi menjaju kad god pozele. Dakle... trazenje licne karte clanovima nije opcija i odbijalo bi dosta ljudi.
    4. Ima dosta clanova koji nisu "aktivni" tj. registrovali su se... nije im se svideo ili nisu razumeli sistem i ti nalozi stoje tako i samo prave guzvu i daju lazan broj "registrovanih" clanova. Trebalo bi odraditi da se nalog iskljucuje posle mesec dana... naravno uz obavestenje mailom ili SMS porukom. Ako je neki clan odsutan (nema net, na odmoru i sl.) treba da lepo obavesti Limundo Team i to bi smanjilo broj neaktivnih clanova.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime05.02.08
     link
    Pitanja za sve pozitivne limundovce: Koliko dugo cekate kupca da vam se javi?
    Sta ako vam se ni posle dve,tri vase poruke i dalje ne javlja?
    Da li je ispravno dati mu negativnu ocenu?
    Meni se obicno ne javljaju kupci koji nemaju ni jednu ocenu a pobedili su na aukciji.
    Ne bih htela da ocenim nekog negativno a da se ispostavi da je zaista iz bilo kojeg razloga bio sprecen da posalje poruku.Obicno cekam oko 10 dana ali nikako ne mogu da shvatim da neko moze biti toliko neodgovoran.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime05.02.08
     link
    Verujte može. 10-15 dana je više nego dovoljno. Posle toga imate puno pravo da ga ocenite.
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime05.02.08
     link
    Pa sacekaj 2 - 3 dana na poruke. Posle toga probaj preko mob-a koji si dobila nakon zavrsetka aukcije i ako je non - stop nedostupan ili se ne javlja onda lepo zakucas negativnu ocenu i gotovo. ako i on tebi da negativnu ocenu... obavestis Limundo Team i oni ce resiti problem jer on nema povoda da tebi da negativnu.
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime07.02.08
     link
    POSTOVANI PROFI LIMUNDOVCI,JA sam na ovom sajtu nastupio PROFI od samog ukljucenja a tako zelim da se i drugi tako ponasaju......cekam za uplatu najvise 5 dana i gotovo ukoliko se ne dogovorimo drugacije,ja imam tri slucaja da sam dao negativnu ocenu ali sam iscrpeo sve mogucnost za dogovor.KO zeli tako u redu ko ne opet u redu.Jednom sam odstupio od pravila i GRESKA puko sam 200 dinara za post expres i vise ne,ko nece da izvrsi uplatu na moj racun za pet dana nemora da trguje samnom i pozdrav.JA licno nemam nikakvih zlih namera jer nastupam profesionalno....NE stizem da postavim odjednom 100 ozbiljnih mojih aukcija pa
    nek kupuju pravi....iskreno ima i pravih i dobronamernih LIMUNDOVACA.....svako dobro svima koji misle dobro i sebi i drugima.........
    •  
      CommentAuthorTjewap
    • CommentTime07.02.08
     link
    Potpuno se slazem s tobom! Mislim da bi moglo da se odradi da svaki clan moze da napise nesto o sebi vezano za aukciju. I tako kada kliknes na clana lepo pogledas i kakve su njegove namere i uslovi kupovine/prodaje. Tako ce samo limundovci koji su prihvatili njegove uslove nuditi na njegovim aukcijama. Naravno to nece potpuno iskoreniti "neozbiljne" clanove ali ce bar koliko toliko smanjiti broj i uozbiljiti.
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime07.02.08
     link
    Tjewap, ideja ti je odlična.
    Tako ćemo i odraditi.
    •  
      CommentAuthortiverada
    • CommentTime07.02.08
     link
    TjewapPa sacekaj 2 - 3 dana na poruke. Posle toga probaj preko mob-a koji si dobila nakon zavrsetka aukcije i ako je non - stop nedostupan ili se ne javlja onda lepo zakucas negativnu ocenu i gotovo. ako i on tebi da negativnu ocenu... obavestis Limundo Team i oni ce resiti problem jer on nema povoda da tebi da negativnu.

Cekam ja i vise od 2-3 dana,ali mi zaista ne pada napamet da zovem tel.one koji mi se uopste nisu ni javili a pobedili su na aukciji.To mi se obicno desava sa neocenjenim clanovima.Ja sam uvek spremna za bilo kakav dogovor i trudim se da svakog ispostujem ali isto to ocekujem i za sebe.
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime07.02.08
     link
    Ja sam malo fleksibilniji od vas. Čekam 15-20 dana, pa čak i mesec dana. U tom periodu pošaljem 3 poruke. Ako se ne javi ni posle treće dajem negativnu ocenu. Razlog tome je jer mi se među prvim aukcijama desilo da mi se kupac javio posle nekih 15-tak dana uz izvinjenje i obrazloženje da je bio van svoga grada i da nije imao pristup internetu. Mada, slažem se da bi neki rok od 5-7 dana bio optimalan.
  1.  link
    pozz svima!
    ja sam bas nov clan,par dana,ali shvatam ovo kao ozbiljnu stvar koja moze doneti dobro svima ako su ljudi ozbiljni ali posto smo ljudi naravno da uvek ima problema...
    imam samo jedno pitanje za sad,posto tek ulazim u celu pricu,a vec se javljaju glupe stvari,npr:covek koji je dao na aukciju predmet dan ili dva pre aukcije napise da je taj predmet prodat,jednostavno,samo to,a ljudi su dali ponude.....
    sta raditi?da li samo jendostavno dati ocenu ili..? evo- mladjaatlanta (0) http://www.limundo.com/aukcija-stolica-za-komp-13410
    •  
      CommentAuthorSupreme
    • CommentTime26.03.08
     link
    Jednostavno - odes u kategoriju "Tuzakanje", napises svoj problem i ljudi iz Limundo-a u najkracem roku brisu aukciju i daju negativnu ocenu clanu (osim ako ti nisi pobednik i das je sam), a ponekad i suspenduju zbog grubog krsenja pravila Limundo-a.

Pozdrav, Supreme
  2.  link
    ok,hvala,bice jos problema ,siguran sam,ali dobro je sto ima ljudi koji hoce da podele znanje i iskustvo
    pozz