Ја сам до сада ко зна колико пута директно контактирао Лимундо тим и сваки пут су те неправилности отклоњене. Питање је само времена, нешто је одрађено експресно а нешто после неколико дана. Приметио сам да ствари запињу када се на неправилности укаже на кафеу. Ја избегавам да сваки час шаљем пријаве и тужбе " вишој инстанци" преко порука јер се осећам као цинкарош а мислим да ми то и није у опису посла. Колико год сам у могућности ствари решавам у оквиру постојећег система. Максималан опрез према свима који имау сумњив или никакв рејтинг и негативно оцењивање. До сада је сигурно 10-так аутсајдера суспендовано због мојих негативних оцена, а показало се да је само једном то заиста имало ефекта и да је човек одмах по суспензији звао и преузео излицитиране ствари. Ја потуно разумем заузетост Лимундо тима али изгледа да нема друге него директно слање порука њима са указаним неправилностима. Вероватно то њих смара и одузима пуно времена али ако укажете на нешто у рубрици тужакање једино што ће се сигурно десити да вас онај ко је прозван заспе идиотским порукама и претњама а да таква аукција остане да се врти. За сада се морамо помирити са чињеницом да је стање на Лимунду само слика стања у Србији и да се у земљи у којој се подиже параноја око увођења личних карти не може пуно очекивати ни у пољу трговине преко интернета. Кретенизам је неизлечива болест а глупост је неуништива тако да ко зна колико дуго ће свако ко жели поуздано и ефикасно да тргује преко Лимунда да трпи којекаве идиотлуке. Потпуно сам свестан чињенице да се то никада неће искоренити али се надам да ће власници Лимунда подржати све оне идеје и предлоге за измене које ће увести ред и поредак и потпуно поштовање свих правила. Да би се заштитили и купци и продавци а Лимундо Тим смањио своје обавезе мислим да коначно треба овластити модераторе да раде на рашчичћавању у оквиру својих области. Неко је предложио да се једна негативна оцена вреднује као неколико позитивних што потпуно подржавам. Тако ће се убрзати процес рашчишћавања и омогућити заштита од смутљиваца и превараната. Пример ,горе сам навео податке чална који иако је већ издандарисао другог члана од њега има позитивну оцену. Ја сам му послао поруку, одговор претпоставњам да нећу добити, јер ко се овако неозбиљно понесе при регистрацији од њега се нема шта пуно очекивати. И ако добије негативну од мене опет ће бити на нули и моћи ће друге да зеза. У случају да једна негативна вреди као нпр 5 позитивних очас посла би био суспендован. Још једна ствар која је давно обећана од стране Лимундо тима а никако да заживи је аутоматско рефундирање и поновно покретање аукције при негативној оцени. Не знам за остале, али мени би бар ублажило цимање због неодговорних купаца. Мој савет свима је да робу не шаљете поузећем ником ко има низак или сумњив рејтинг осим ако вам купац то на неки начин не гарнтује. Ја у својим оценама има етикету да сам неповерљив због таквог става али нажалост тако стоје ствари. Моје оцене за мене гарантују да нисам преварант, као и за продавце чије аукције чине 95 % понуде на Лимунду. Онај ко се сам не јави у првих неколико дана по окончању аукције, кога ја јурим месец дана и на крају очекује поверење за слање поузећем мора да има добар разлог или да то покаже кроз коретно понашање и комуникацију. Можда јесте неправедно али онај ко има рејтинг нула или рецимо 3 позитивне и 2 негативне оцене нема право да се љути ако продавац не жели да ризикује губитак. Пошта постоји у сваком месту у Србији и новац се може уплатити на рачун или послати пост нетом. Наравно не ризикујте куповину ако и продавац има низак или сумњив рејтинг.
Ne znam kako da se ovo ne protumaci kao zlonamernost. Da znas koliko ljudi imaju problema i koliko su se puta zalili i koliko se svakog dana zale na ovakve stvari, i da si procitao celu temu od pocetka, znao bi da je bilo potrebno da neko lepo sroci sve detalje vezane za datu problematiku u jedan ovakav tekst, tako da ne bude potrebe da svaki clan kome se ovako nesto desi, pojedinacno postavlja iznova i iznova ista pitanja. U potpunosti podrzavam 'marija015', i stvarno ne vidim zasto je bilo potrebe da ga nazoves dokonim. On je svoj posao shvatio ozbiljno i posvetio vreme ulozi moderatora i potrudio se da clanovima objasni neke stvari, najbolje sto je umeo. Sa druge strane, ti, umesto da kazes nesto konstruktivno, jedino sto imas da kazes je prozivka. Kome se ne svidja - ne mora ni da cita. A mogu da se kladim da je tekst procitalo bar 50 clanova kojima nije smetala duzina teksta i koji se apsolutno ne bi slozili sa tvojom konstatacijom - 'ubi brate mili'. Bez ljutnje, ali komentare ne treba postavljati radi samih komentara, vec da bi se u diskusiju unelo nesto novo. Pozdrav, Supreme
Laki 12 nisi u pravu ili nisi procitao predjasnje postove ili nisi hteo nego si samo dao komentar na tekst Marije015 tu je clan (moderator) Supreme potpuno u pravu ali ja imam primedbu na Supremu sto se uvek nadje tu da nekoga kritikuje ili brani a nije prozvan direktno i to sto je moderator neznaci da uvek mora da da svoj komentar a nadam se da Marija015 ume sama (sam) da se brani i ako smatra za potrebno to ce i uraditi.
A sada jedan predlog: Ajde da otvorimo lepo temu pod nazivom SVADJAONICA i tamo se lepo isprepucamo medju sobom i iskritikujemo do mile volje ( normalno bez vrdjanaja i psovki ali onako otvoreno do maksimuma) a ne ovako da svaku temu koju zapocnemo iz dobre namere zavrsimo kako netreba i odvedemo je u pogresnom smeru da oni koji dodju na nju a nisu je procitali od pocetka daju svoje komentare bez obzira dali su oni uopste povezani sa prethodnim tekstovima, to vazi i za mene ovo uopste nema veze sa temom ali i nekoliko prethodnih postova. Pozdrav.
Slazem se sa tobom miki38 u vezi otvaranja 'svadjaonice'. I sam sam razmisljao danas o tome, ali nisam hteo da se izlicem.
Sto se tice tvoje primedbe na moj rad, postujem tvoje misljenje. Medjutim, kada sam postao moderator, stigao mi je mail/poruka od Limuno tima u kojoj je pisalo sta treba da radim ovde na cafe-u. ne bih ovde da stavljam taj mail, ali ja samo radim ono sto se od mene trazi od vlasnika Limundo-a. To sto drugi moderatori ne komentarisu ovoliko koliko i ja, ne znaci da to ne sme da se radi. Moj komentar je bio vezan za komentar u drugoj temi i hteo sam samo da kazem da clan 'laki12' samo napamet prica, bez da prvo proveri o cemu se radi. Naravno da je marija015 apsolutno sposoban da se sam brani ako oseti potrebu. Nisam se stavljao u ulogu njegovog advokata, vec sam samo dao svoje misljenje.
A to sto volim da komentarisem nema veze sa tim sto sam moderator. To ima veze sa tim sto sam clan cafe-a kao i svi ostali i smatram da imam pravo da pisem sta god hocu, sve dok to nekoga ne vredja i dok postujem pravila. Isto kao i svi ostali clanovi cafe-a. I sam postavljas puno postova u cafe-u i podrzavam te u tome. Da je vise takvih clanova, ovaj cafe bi imao vecu vrednost i bio zanimljiviji i vise posecen. Ali, isto kao i ti, i ja volim da iznosim svoje misljenje. Nadam se da to nikome ne smeta, ali ako ipak smeta, unapred se izvinjavam.
Проблем код једног дела људи је што уопште не читају ништа на Лимунду па онда долази до неспоразума. Када би пре лицитирања и постављања аукција обратили пажњу на правила или погледали по кафе-у шта се дешава и савете искуснијих учесника и модератора сигурно не би било оволико примедби и препуцавања и негативних оцена. Ко не жели или не може да чита нико га на то не тера.
Potpuno ste u pravu i Supreme i Marija015 ali treba bit malo fleksibilniji prema svima i mi prema vama i vi prema nama, po meni je trebalo jednostavno clanu reci da se potrudi da procita napisano i da ponovo da svoj komentar ili da nekomantarise ono sto nije procitao i sve bi bilo ok ovako se mi svi pomalo uzjogunimo i krene lavina komentara bez potrebe a zaboravimo smisao pokrenute teme kao sada gde se mi prepisujemo.
Opet jedno razmisljanje sto nebismo za ovakve prepiske otvorili SVSTARU pa neka pise ko sta hoce a vi Moderatori cim uocite da nesto nije u vezi sa temom to prebacite tamo pa ko voli nek izvoli.Ja sam dosta puta a i danas pisao van teme pa cak i imam prpisku sa Supreme ali se ne bih ljutio nimalo da sam prebacen na drugo mesto i da tamo nastavim sa svojim prepiskama ili komentarima.
Dobra ti je ideja. I sam sam razmisljao o tome, ali... Problem je druze u tome sto ne mogu pojedinacni postovi da se prebacuju u novu temu. Od opcija koje su nama na raspolaganju nema neceg takvog ili bar ja nisam primetio. Jedino sto mozemo je da prebacimo kompletnu temu u neku drugu kategoriju, ali pojedinacan post ne. Moze samo da se izbrise i otvori nova tema sa istim tekstom, ali tada bi se izgubilo ime onoga ko je zapoceo tu temu, pa to vise ne bi bilo to i ne bi imalo smisla. Dakle, postovi u okviru postojece teme ne mogu da se 'cupaju' i stavljaju na drugo mesto...
Mislim da ce se i taj nedostatak otkloniti prelaskom na nov sistem.
Pa stvarno te ne razumem suprime!!!Zbog cega druge moderatore branis ti koji si isto tako moderator i nista vise? Ako sam uvredio,a izgleda jesam, marija015 svojom ishitrenom porukom(komentarom), ja joj(mu) se javno izvinjavam. Zbog cega ti meni govoris da "pricam napamet" i da nisam procitao tekst? Kako ti to mozes znati ? Da nije to vredjanje mene sa tvoje strane? Ko ce sada da obrise tvoje uvrede nanete meni kada ti izgleda jedini bukvalno na svim temama odredjujes sta da se brise, a sta ne, ne dajuci nikome drugom to da radi. Ako sam pogresio neka se javi onaj prema kome sam gresku napravio, i mi cemo to prokomentarisati. Zasto glumis nekakvog advokata limunda kada to nisi?! Necu da se sa tobom na svim temama raspravljam, jer vidim da si se nakacio na mene ko pijan na tarabu. I tamo si me uvredio(znas koja tema) ali ti nisam nista rekao.Drugi ljudi su ti sve rekli i hvala im na tome. Nemoguce da 10 ljudi gresi, a da si samo ti u pravu. Sto se mene tice cim ovo procitas ti brisi, ja se necu nikom zaliti, svejadno mi je.Samo cu da cekam kada ces i vlasnicima limunda poceti da brises komentare. Evo i ja sada napisah "gorski vijenac" pa ako to nekome bude smetalo ja se necu vredjati kao devojcica.Pozdrav i idem da nesto kupim-prodam da ne bih bio bez ocena (nov).
Лаки12 далеко је од тога да сам се увредио због твог коментара. Пошто тренутно у понуди имам 300 аукција и честе проблеме са аутсајдерима за мене је ово веома озбиљна тема. Зато је и текст дугачак. Само ако се води дискусија о нечему што треба да помогне свим учесницима сајта онда се коментарише садржај текста а не његов обим. Видим да немаш никаквих оцена на Лимунду па би било коректно да ако већ немаш искуства или конкретних предлога и идеја онда и не одмажеш и не скрећеш дискусију са теме. Мени уопште није циљ свађа нити вређање било кога и зато се надам да Лаки12 неђе овај одговор схватити као увреду. Још једном апелујем на све који се учлањују на Лимундо, да пре него што почну да купују или продају добро прочитају правила, да обавезно у кафеу процуњају по темама о куповни и продаји, прегледају постове у категоријама у којим желе да учествују и ОБАВЕЗНО добро погледају и размисле о коментарима и оценама људи са којим желе да тргују.
Uvredio sam te? Time sto sam rekao da si ishitren? To nije uvreda. Ali, ako ti to smatras uvredom, izvinjavam ti se na tome. Samo ne znam kako onda ja da protumacim sve ono sto si ti napisao za mene? Oholost, bahatost i slicno? A sve si to rekao, bez da imas pojma o cemu pricas. Ovo ti kazem ozbiljno, a ti se ljuti koliko hoces. I niko tebe nije uzeo na zub, a pogotovo ne ja. Nema razloga za to.
Nije stvar u tome sto si novi clan. Kao sto sam rekao, ja nikoga ne izdvajam. Svaki clan je podjednako bitan Limundo-u, bez obzira na staz i broj ocena, sve dok je pravi i iskren Limundovac. Ali ne mozes na osnovu jednog mog komentara koji si procitao da me procenjujes i vredjas me. Ja u cafe-u imam vise komentara nego ti slova u svim svojim postovima. Mozda je jedan ili dva bio los ili na neki nacin nije bio neutralan, ali ne mozes na osnovu ta dva komentara da me ocenjujes, a da zanemraujes ostalih 150. I to je sve sto zelim da kazem. Ne mozes da vadis stvari iz konteksta. Ne mozes da se pojavis ovde i, ne znajuci ko je koliko aktivan, ko koliko pomaze opstalim clanovima i slicno, dajes svoje komentare i uvrede. A da uopste nisi pozvan na to. I to je ono sto meni smeta.
I ne vidim zasto se u svakom postu zalis i pominjes brisanje posta, kad ti NIJEDAN post do sada nije obrisan. I odakle tebi ideja da ja brisem komentare? Kome sam ja to obrisao komentare? Navedi mi jedan slucaj za koji znas. Ne mozes da se setis? Reci cu ti ja zasto - zato sto pricas napamet. Ocigledno je da ne znas o cemu pricas, a clanovi koji su te podrzali su isto novi clanovi kao i ti, sto znaci da nisu upoznati sa radom cafe-a, tako da i oni pricaju napamet. Meni u opisu posla stoji da brisem SVAKI komentar koji nema veze sa temom o kojoj se prica, a ja to ne radim. Cisto da bi svi clanovi mogli da cuju obe strane. I da ti ne bi imao argumenata da kazes da ja brisem svaki post koji mi se ne svidja.
Ti nemas pravo da me ocenjujes ako ne poznajes sve cinjenice. Uclanio si se i istog trenutka si vec imao sta da kazes na moj rad. Ne znam cime si to mogao da budes dotaknut mojim radom, a da nijedan post nisi postavio, niti si pomenut u mojim postovima. Ne ide to tako. Nadam se da ces postati veran Limundovac, pa ces isto tako davati svoj doprinos ovom cafe-u, pa ces usput videti da ja nisam takvim kakvim me ti ocenjujes, vec da sam skroz ok. Kako god, daj malo vremena i sebi i meni i videces da stvari nisu onakve kavim ti se cine na prvi pogled.
I jos jednom, pozivam te da prekinemo sa ovim besmislenim prepucavanjem i nastavimo da caskamo opusteno i razgovaramo o onome sto ima veze sa temom, kao sto bi radili da smo se videli negde uzivo. Ukoliko si nesto shvatio kao uvredu, iskreno ti se izvinjavam zbog toga. Voleo bih da ubuduce ne vodimo ovakve besmislene, vec samo konstruktivne razgovore.
Supreme mora i ovakvih razgovora da bude ja nikoga niti hocu sa ovim da branim niti da kudim jedino mi smeta sto smo svi zajedno pokvarili temu i sada je ona izgubila smisao koji je imala i zbog cega je pokrenuta ali dobro verovatno ce vremenom biti vecih mogucnosti na kafeu pa cemo i moci da se prepucavamo na drugom mestu a ne da uvek do toga dodje tamo gde netreba.
Zelim vam svima da uzivate u aukcijama i da budete zadovoljni sa kupovinama i prodajom.
Naravno da treba dati svakom korisniku mogucnost da kaze sta misli i oseca. Naravno da treba da postoje ovakvi razgovori s vremena na vreme, jer koliko god da izgledaju ruzno, ipak doprinose cafe-u na neki nacin. Medjutim, stvarno se kvari postojeci tok razgovora u temi koja je uzurpirana, cime ona gubi smisao.
Vec sam se slozio sa tvojom sugestijom da se za ovakve stvari otvori nova tema, kao sto sam i sam razmisljao. Ako pogledas na vrhu cafe-a, videces novu temu. Ona ce biti potpuno liberalna, a svako kvarenje ostalih tema stvarima kojima je mesto tamo ce biti sankcionisamo brisanjem. Dakle, nece biti potrebe za uzurpiranjem drugih tema. Za sve ovo o cemu ovde pricamo i cime kvarimo temu postoji bolje mesto.
A sada je vreme da ovoj temi vratimo njen izvorni smisao.
komentar na post "marija015" sa prethodne strane: U pravu si niko ti ne garantuje da ce kupac da podigne "otkupnu" posiljku ali nema sanse da je dobije na posti a da ne plati znaci nema sanse.Ja najvise volim taj nacin i zbog loseg iskustva ne volim da dajem pare unapred osim ako druga strana nema neki veci rejting ovde.Autsajdera cemo se najlakse resiti ako im na pocetku zalepimo negativnu i limuhdo ih suspenduje,jeste oni ce da se da se ponovo prijave i tako u krug ali dosadice im i naci ce drugu zabavu a ovde ce ostati samo ozbiljni. Pitanje za mod-ove zasto se suspendovanim clanovima i dalje "vrte" aukcije i otvaraju nove???
Moguce je da je ponudjac (ili u nekim slucajevima onaj ko je pobedio) u medjuvremenu dobio negativnu ocenu zbog neke druge aukcije. Da je imao nagativnu pre ndujenja, ne bi imao dozvolu da nudi.
Neke od tih negativnih ocena mogu da budu i neopravdane, tako da treba dati sansu da se te transakcije realizuju, pa da se vidi o cemu se radi. Ako onaj ko je pobedio nastavi 'tradiciju' negativnih ocena, bice izbacen sa Limundo-a i to je to.
veliki su propusti zna Vojkan. U skriptama primer zna on i clan Branislava u istoj minuti je zavrsena aukcija i prema njemu i prema njoj ali lako smo izgladili to possto, moja je greska nisam Javio da je ploca otisla njoj jer je vec uzela HDD+Napajanje+CPU. veliki promak stigla poruka Vojaknu i Branislavi da au pobedili na AUKCIJAMA,
Druze, nemoj da shvatis ovo pogresno ili kao uvredu, vec kao krajnje dobronamernu primedbu, ali ja stvarno ne kapiram sta si hteo da kazes. :) Mnogo si brate konfuzan. :)
Trebalo bi da neko pregledava podatke i da brise lazne clanove ili da se napravi kao yahoo ili facebook dok kucas nudi ti odgovore pa ne mozes bar da lupas gluposti, a ako ne kliknes na ponudjeni odgovor da ne prihvata kao da je nepostojeca adresa, elem to bi bio ogroman posao!
kao ucesnik aukcije koju je opisao "Stanislav" da pojasnim. zavrsena je malte ne u istoj sekundi (MB+Napajanje) ali je nesto stiglo "Branislavi" a nesto meni (obavestenje o pobedi na aukciji) ali kao sto rece nas narod "Kad deca nisu besna i kuca nije tesna" tako smo se sve lepo dogovorili i izgladili nesporazum za koji nismo krivi i to je to i vuk sit i ovce na broju Zato ponevljam po stoti put (necu vise) LJUDI budite STRPLJIVI i KOOPERATIVNI i sve ce biti OK Pozz
Marija015 je dobrim delom u pravu, da je nekad kontraproduktivno da se problemi iznesu ovde u Cafe-u. Tako se pre stvara svadja i otezava se resavanje.
Mozete moderatore ili nas direktno da kontaktirate ako imate konkretan problem.
Za sve ostale primedbe, probleme sa laznim podacima, spora stranica, los rad, nedostaje odredjena funkcija... Cafe je idealan.
Hvala svima na kritikama, potrudicemo se da se poboljsamo. Limundo je lepo zamisljen, svaki dan rastemo i imamo fantasticne Limundovce. Sad moramo kroz pametan rad to poverenje da opravdamo.