Predlažem da se u ovoj temi postavljaju linkovi ka aukcijama za koje se smatra da nisu pravilne iz bilo kog od sledećih razloga:
- korisnik koji je postavio aukciju ima negativnu ukupnu ocenu - aukcija nema opis kakav bi trebalo da ima pa dovodi u zabludu - predmet aukcije je piraterija - aukcija u čijem opisu piše da prodavac odustaje od prodaje ukoliko ne bude zadovoljan cenom - aukcija koja nije aukcija već mali oglas (početna cena 10 din. a u opisu piše prava cena predmeta)
Ako neko ima još neki predlog na kakve bi se aukcije i korisnike trebalo da skrene pažnja, slobodno neka ga doda u ovu listu. Moderatori bi trebalo ovo redovno da proveravaju i da izveštavaju šta je urađeno po pitanju prijavljenih aukcija (da procene da li je prijava na mestu ili je neosnovana). Ovo bi se moglo rešiti još jednostavnije, postavljanjem dugmeta tipa "prijavi aukciju" koje će se videti na svakoj aukciji. Znači, naiđem na aukciju koju bi trebalo da prijavim iz nekog razloga, kliknem na to dugme, otvori se dialog box gde upišem komentar i razlog prijavljivanja i kliknem Send. Mislim da bi sve gore navedeno doprinelo poboljšanju kvaliteta rada sajta.
Ima još par varijanti za po 200 dinara, tamo već nisam siguran da li piraterija ali su sumnjivi. Takođe, od ovih navedenih neke moguće da ne krše pravila, ali bi ih trebalo isproveravati za svaki slučaj.
Što se tiče poslednje "aukcije", to je do sada bilo tolerisano. Do nedavno sam i ja držao jednu sličnu "aukciju" koja je pozivala Limundovce da postave na aukciju Jatove revije. To je ustupak Limunda dok se ne uvede opcija "Želim da kupim - da li imaš to što mi treba?" (ili kako će se već zvati). Naravno, ne bi valjalo da sad svi stavimo sve naše želje. Mislim da ovo ne pravi veliki problem. Pogotovo ako se ovakva "aukcija" pusti na nedelju dana i zatim povuče. Mislim da će se i dotični član složiti sa tim, a naravno i ostali Limundovci.
Ova opcija će očigledno imati veliki odjek među Limundovcima, verovatno će značajno povećati broj aukcija i ljudi će lako pronaći ono što im treba. Do tad, hajde da se ispomažemo, da nadjemo čoveku film i da brzo skloni ovu "aukciju".
Ja samo mogu da iznesem svoje misljenje a to je: Piraterija je majka, piraterija je nauka. Kao sto rekoh ovo je moje licno misljenje a ostali razmislite o tome. Pozdrav
e-posloviJa samo mogu da iznesem svoje misljenje a to je: Piraterija je majka, piraterija je nauka. Kao sto rekoh ovo je moje licno misljenje a ostali razmislite o tome. Pozdrav
Sto skidati pirateriju, mi sada spadamo pod interpolov odsek internet policije, ako oni ne jure pa sta mi onda radimo ovde, DAJTE BRE PUSTITE LJUDE NA MIRU AKO VAM SMETAJU KULIRAJTE IH! Jurite ljude sa negativnim ocenama!
CommentAuthorLuCifeR CommentTime28.01.08 izmeni citirajlink Tako treba to je pravi nacin za suspenziju piraterije, a ne vi da smarate zato sto vam je krivo sto neko valja pirateriju, a vi ne, 90% vas koji se zalite sigurno ima torrent downloader(uTorrent, BitCommet itd..) ili e-mule, e-donkey, lime-wire, lime-turbo, ako ne onda koristite rapid-share ili mega-share, ako ni to onda sigurno you-tubujete serije! Ne mozete mene da farbate, takodje nek se jave limundovci sa originalnim windowsom! Pa budi fer ako ti to koristis dozvoli drugima da ga kupe i koriste ako ih mrzi da skidaju! Pola vas nema licenciran software, borite se protiv sice i napacenog naroda koji bi neki dinar, a sta je sa korporacijama koje nemaju licencirani software, ja znam 4 kompanije u bg-u koje nemaju ni jednu jedinu aplikaciju koja je licencirana, pa vi gledajte, ta firma treba da ulozi 20.000eura za software, a ti mene smaras koji nemam 400eura za nov komp nego koristim crt monitor i grfiku na pci expres slot, ata hard disk i ddr1, pa odakle meni 200eura za licencirani microsoft? Sto ne razmisljas tako? to sto ti imas pare ne znaci da ja imam, pa onda podrzi brata i pustiga da zbog pukog siromastva koristi svoj piratski software! Najvise mi se gadi ljigavost ljudi sa fush softwerom koji se bune protiv piraterije! OSTAVITE PIRATE NA MIRU NISU VASA BRIGA, POGLEDAJTE VASU POLICU SA PIRATIMA PA ONDA PRICAJTE NESTO! CommentAuthorLuCifeR CommentTime28.01.08 izmeni citirajlink POGLEDAJTE OVAJ LINK: http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-I-180-NOVO-7704 PA TE PATIKE SAM UZEO PRE 2 NEDELJE JEDVA SAM IH NASAO, CENA JE 14.000DIN, ZENA IH PRODAJE ZA 5.500, MOJE SU SA GARANCIJOM NA DJON OD 1GODINU DANA, i TEGET BELO PLAVE SU SA SIVIM PRUGAMA I SVETLO PLAVIM NIKE ZNAKOM, DAL VAM OVO LICI NA TO? KO CE TAKVU PIRATERIJU DA SPRECI???????????????????? PUSTITE CD-OVE I GLEDAJTE OZBILJNIJE STVARI! KO ZNA U SPORTSKOJ OPREMI KOLIKO JE NEORIGINALA! CELA SEKCIJA NIKE 180/360 JE FUSHHHHHH!!!!! CommentAuthorLuCifeR CommentTime28.01.08 izmeni citirajlink http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-I-180-NOVO-7705 OVE PATIKE TREBA DA IMAJU NARANDZASTO UNUTAR VAZDUSNOG DJONA! CommentAuthorLuCifeR CommentTime28.01.08 izmeni citirajlink http://www.limundo.com/aukcija-AIR-MAX-360-NOVO-7711 OVE JEDINO MOGU BITI ORIGINAL I TO MOZDA!
Na Limundu je striktno zabranjeno postavljanje piraterije i to mora svako da poštuje ako se prijavi na Limundo.
Nijednog člana nismo zbog toga suspendovali, samo smo njegovu aukciju izbrisali.
U slučaju da želis na taj način da zarađuješ, moraćeš drugu platformu da nađeš.
Sve što krši patente, autorska prava, zaštitni znak, nije dozvoljeno da se postavi na Limundu. Ako za tako nešto saznamo, sledi brisanje takve aukcije.
Upravo se o tome radi, kršenje pravila. Ne verujem da bilo ko ovde ima nešto protiv bilo koga lično, pa samim tim ni protiv ljudi koji se bave piraterijom i od toga žive, svi smo svesni u kakvoj se situaciji još uvek nalazimo. Poenta je u tome da svima nama odgovara da Limundo traje, to je ok? E sad, problem može nastati upravo zbog prodaje piraterije preko Limundo sajta, bez obzira što se Limundo ogradio, jednostavno neko iz BSA ili M$ podnese tužbu i ćao. Ne verujem da bi Limundo u takvoj situaciji mogao da sačuva privatnost svojih članova. S druge strane, mora se tačno znati šta se prodaje, jer ne zna svako da prepozna šta je original a šta ne, u suprotnom to se zove dovođenje u zabludu. Možda kao neki kompromis, trebalo bi bar navesti u opisu kada je nešto original da bi ljudi znali. a ako ne piše ništa onda da se zna da nije original.
Vezano za pirateriju, a nevezano za ovu temu...piraterija donosi veliku zaradu uz veliki rizik, to zna svako ko se time bavi, nije nikakva nauka. I reći kako neko nema 400e za nov kompjuter a posle par redova da taj isti neko kupuje patike od 14000 din. je krajnje licemerno i jedna izjava pobija drugu.
Opšti trend u Srbiji na žalost. Kupiću najskuplji auto ali nemam para za benzin. A možda se samo radi o prioritetima. Neko hoće da da za patike 14000 din ali mu je mnogo da plati 400e za nov kompjuter.
Brate bolje obuvena noga neko gomila elektronike! Inace nakon 5godina sam zasluzio jedne NIKE, do sad sam furao GLOBE pa ti gledaj! :) Pola detinjstva sam nosio wink! Patike sam se castio jer sam odradio sajt za jednu gimnaziju, tako da smo 600eura podelili nas 4 i taman sam dodao 400din sto je bilo za nove globe! Ostalo trosim na limundu! :) Nisam onkretno govorio o sebi kao o siromasku, ja nikada necu imati 400eura na keca, al cu mozda u jednoj nedelji potrositi 400eura, al da se kladimo da sam govorio u ime pola ljudi! Najcrnje je sto ja koristim licencirane softwere ko sto je office 2000 i to sam dobio od pukovika u vojsci, on mi dao, a vojska platila! Ko naznaci da prodaje pirat samim tim gubi aukciju, lepo neka prosire tearms of use i ko proda pirata ako je kupac ostecen nek zove policiju ima podatke prodavca! Ja nisam zainteresovan za valjanje pirata ja sam to radio pre 4-5godina i to sa onim prodavcem (Bojanom K.) koji je tada otprilike bio optuzen greskom za ubistvo plovke na brdu u pozeskoj, a plovka (bio) i ostali su mi ortaci kafanski! Ucinimo nesto protiv prodae patika za koje garantujem da su lazne, pogledajte nike sajt i videcete da nijednih sa slika nema nigde! Takodje ima suptilnijih prevara koje primecujem, ali necu da me zamrze ko dezurnu tuzibabu!
Lucifere moj nick je pirat.w i logično ćeš ti da kažeš evo ga ovaj valja pirateriju. Kažeš nemaš 400 e za novi komp a moj komp vredi oko 5000 e. Mislim sam računar vredi nekih 300 e ne više, ostalo je legalan i licenciran software. Ali to ne znači da ja nemam i piratskog softwera na kompu imam i to dosta. Ja ga ne preprodajem koristim ga za sebe. Ali ovo je sajt koji može da izgubi svoj domen ako se nekome ćefne zato što se preko istog prodaje nelegalan software. Jesi li razmišljao o tome? Ako Limundo ne obriše aukciju sa nelegalnim softwareom pa i tim patikama koje ti spominješ, saučesnici su u krivičnom delu. I verovao ti ili ne, mogu da zaglave zatvor. Možda zvuči glupo u zemlji Srbiji, ali moj prijatelj koji je sudija u palati pravde je imao već 10-ak predmeta vezanih za pirateriju i neke je poslao u zatvor. Ako se tebi ide tvoja stvar, siguran sam da se vlasniku Limunda ne ide. Dakle nemoj da govoriš za druge već gledaj sebe.
Ja prosto ne mogu a da se ne umesam ponovo. Kao sto sam pre nekoliko postova izneo svoje LICNO misljene sada cu malo da ga objasnim. Licifer kuka kako ne da pare za licenciran softver. A radio je sajt za gimnaziju, e ta ista gimnazija kao institucija ima pravo i obavezu da od njega trazi licencu za softwer kojim je radio taj sajt .?. Ja nemam ni jedan licencirani softver na svom racunaru, sem naravno onih koje sam licno izradio. Naravno piratskom verzijom msvb 6.0 Da se vratim na temu PIRATERIJA JE NAUKA Ja napravim program a Licifer uzme taj program i krekuje ga. To govori da moja zastita nije dobra Ja sednem i UCIM pa napravim bolju zastitu Onda Petrovic iz Pozarevca sedne i krekuje ga jer Lucifer nije mogao. Ja jos vise ucim i u verziji 2.0 napravim zastitu koja opstaje citavih godinu dana Lucifer i Petrovic su se u medjuvremenu upoznali i udruzili svoja znanja i opet mi krekovali program Licifer i Petrovic su u ovoj prici max pozitivci. Ucinili su dobro sebi a i meni Cinjenica je da Limundo moze da strada zbog prodaje pirata ali Limundo nigde nije naveo da ce iskljucivati clanove koji postavljaju pirate pa bih zamolio da se izjasni konkretno po tom pitanju. Inace na limundu ima i SPAM-era to se do sada valjda primetilo? A jel se neko zapitao zasto Microsoft nema bolju zastitu svog softwer-a? kao na primer da trazi online registraciju? Koliko nas sa piratskim verzijama Win-a smo online 24/7? A cika Bili nista. Mislite malo i o tome. A ja odoh da spavam Ovim postom nisam zeleo nikoga da uvredim ali ako nekoga jesam uvredio molim da primi moje izvinjenje!
@e-poslovi U pravilima stoji da možemo da isključimo članove ako se ne ponašaju po pravilima Limunda. A po pravilima Limunda piraterija nije dozvoljena. Do sada nismo nijednog člana zbog toga suspendovali, ali smo te aukcije izbrisali. Naravno, ako bi član i pored nekoliko brisanja i dalje postavljao pirateriju, sledelo bi suspendovanje.