Limundo Cafe - SPASIMO LIMUNDO
Ulaz

Kategorije

» Aukcije
» - Auto i Moto
» - Filatelija
» - Knjige i Časopisi
» - Kolekcionarstvo
» - Numizmatika
» - Tehnika
» - Tražim
» - PC
» - Ostale
» Marketing
» Sugestije
» Uputstvo & nove funkcije
» Ostalo

Pretraga

• CommentAuthorSinobadS
    • CommentTime02.01.08
     link
    Posto je nas Srpski mentalitet dabogda komsiji crknula krava i posto ovde vecina clanova daje ponude, a totalno su nezainteresovani, a dosta njih su maloletni, jedini nacin da Limundo postane bezbedan jeste da postane obavezno da:

SVAKI CLAN KOJI SE REGISTRUJE MORA DA POSALJE KOPIJU SVOJE LICNE KARTE.

OVO JE JEDINI NACIN DA PRESTANU DA SE DAJU NEOZBILJNE PONUDE I DA SE POSTAVLJAJU NEOZBILJNE AUKCIJE.
    TAKODJE OVO JE JEDINI NACIN DA CLANOVI PRESTANU DA PRAVE 'DUPLE NALOGE'.

Kako bi ubedili clanove ovo da urade predlazem sledece mere:

-Clanovima koji ne posalju kopiju licne karte se naplacuje duplo veca provizija nego ova sadasnja (to vazi i za nove i za stare clanove).
    -Novi clanovi koji ne posalju kopiju licne karte ne dobijaju 100dinara kao kredit za proviziju.
    -Clanovi koji ne posalju kopiju licne karte; njima ce VELIKIM krupnim, i upadljivim slovima pisati pored imena (ili negde drugde gde je jako vidno), da taj clan nije proveren.

AKO VAM JE STALO DO LIMUNDA, SVI CETE SE SLOZITI DA JE OVO JEDINI NACIN DA SREDIMO OVAJ VELIKI PROBLEM.
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime02.01.08
     link
    POSTOVANI.KAO PRVO DA VAM CESTITAM NOVU 2008.GOD KAO I PREDSTOJECI BOZICNI PRAZNICI I POZELM VAM MNOGO USPEHA NA AUKCIJAM LIMUNDA.KAO DRUGO da se nadovezem na tvoj predlog potpuno se slazem za ovaj predlog jer ovde je prava svastarija neozbiljnih prodavaca i kupaca ima puno treba ga registrovati samo jednom putem licne karte gde u sistemu LIMUNDA treba ubaciti maticni broj tako da prilikom ponovne registracije taj clan nemoxe da se registruje ponovo ako je bio vec jednom registrovan normalno ako je vec bio jednom suspendovan.IMATE MOJU PODRSKU......
    • CommentAuthorSinobadS
    • CommentTime02.01.08
     link
    Hvala na podrsci Bobane! Srecna Vam nova godina, sve najbolje!
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime02.01.08
     link
    SREĆNA NOVA GODINA I PREDSTOJEĆI BOŽIĆNI PRAZNICI.

Ja sam još pre više od mesec dana predložio da se prilikom registracije ukucava i matični broj, kao i da se osobama mlađim od 16 godina onemogući registrovanje.
    Ne znam koliko je izvodljivo slanje kopije Lične karte jer to su poverljivi podaci i nisam siguran da Limundo ima ovlašćenje za to. A da treba zavesti red, treba. Samo treba pronaći način kako. Negativne ocene nisu dale očekivani rezultat, jer suspendovan član otvara novi nalog na novo ime i sve u krug.

PROBLEM JE STVARNO VELIKI.
    • CommentAuthorSinobadS
    • CommentTime02.01.08
     link
    Limundo i danas ima opciju da se posalje licna karta i da se postane proveren clan.
    Ja nisam za to da se ukucava maticni broj jel uvek mozes da uzmes od nekoga licnu i da ukucas broj (prijatelja, rodjaka, roditelje).
    Treba cela licna karta de se posalje.
    Pozz.
    •  
      CommentAuthorboban61
    • CommentTime02.01.08
     link
    OK,ALI licnu kartu moze iskopirati jednom i kad se ti podaci ubace jednom u sistem drugi puta nemogu i tu je kraj,tacno je to da su to poverljivi podaci ali zar nas LIMUNDO u tome ne stiti LIMUNDO je garant za DISKRECIJU samo je mbroj prava stvar i tu se resavaju sve stvari a ovako svako moze registrovat po nekoliko email-a i zezati se do mile volje.JA LICNO SAM OZBILJAN i zelim da svako bude ozbiljan na ovom sajtu.JA sam sa jednim email-om i kao takav ostajem.A TAKO zelim i drugi da budu.POZZZZZZZZ..........
    • CommentAuthorfreedom
    • CommentTime03.01.08
     link
    A sta je sa anonimnoscu? Zasto bih ja davao nekome svoju licnu kartu na uvid?!? Sto se tice duplih naloga, sajt moze da belezi IP adrese odakle se ko registrovao i da odbije registraciju.
    Svaka vrsta zastite moze da se zaobidje ali ni teranje ljudi da kopiraju svoje licne karte i salju postom ili da skeniraju i salju mailom nije bas resenje. Ja prvi NECU da saljem svoju licnu kartu iako imam +9 rezultat i nisam nikoga zaj'bo. (zasad) ;)
    Uostalom zasto mislite da neko ko nema licnu kartu je neozboljan i neodgovoran a neko ko je ima nije i kako bi to slanje kopije licne karte sprecilo nekoga da daje neozbiljne ponude ili postavlja neozbiljne aukcije?
    • CommentAuthordeyboy
    • CommentTime03.01.08
     link
    Znam za neke sajtove gde je nemoguće prijaviti se dva puta sa jednog kompjutera. Kako su to izveli neznam, ali je to najbolji način za Limundo.
    • CommentAuthoraxy
    • CommentTime04.01.08
     link
    Ideja je teško ostvariva. A i ne bi garantovala rezultate.

1. Bio bi jako mali odziv, to znam jer malo ko je poslao kopiju LK da bi postao proveren član. Po mojoj proceni nema nas više od 20.
    2. Koliko Limundovaca ima skener?! Dakle mali broj bi i bio u toj mogućnosti.
    3. I da se to odradi što je dugotrajan i mukotrpan posao, ne znam šta on u stvari rešava. Opet ne možeš nekog da nateraš da nešto proda ili kupi ako znaš njegove tačne podatke iz LK.

Dakle,

pošto su i drugi Limundovci (pored mene) primetili da ima onih koji se registruju po drugi put nakon suspendovanja sa Limunda, predlažem da se dotični suspenduju konačno ili neka plate naknadu za ponovno uključenje. Naknada ide Limundu a mi dobijamo korisnike koji će svojom uplatom garantovati da im je stalo do Limunda i drugih Limundovaca čije su poverenje već načeli.

Pošto je ovo VEOMA BITNO, predlog neka se usvoji pod hitno dok ne bude kasno jer mi se čini da su neki na ivici živaca (što se na mene još ne odnosi).

1. Ne sme se dozvoliti ponovno otvaranje naloga već suspendovanim korisnicima;
    rešenje: provera IP adrese (a u nekim slučajevima je to očigledno i bez provere IP adrese)
    ili nešto od gore navedenih predloga drugih Limundovaca
    2. Ako ovo ne može da se izvede iz bilo kojih razloga, u šta iskreno sumljam, imam predlog i za to samo neće biti popularan: Ukidanje poklona dobrodošlice od 100 din i obaveza plaćanja za učlanjenje.

Jasno je da ako se ne uvede jedan od ova dva predloga, uvek će biti onih koji Limundo samo crpe i ne plaćaju ni dinar za ono što preko njega prodaju. O razočarenju stalnih Limundovaca da i ne govorimo...
    •  
      CommentAuthorRemeo
    • CommentTime07.01.08
     link
    Kao prvo:
    hvala svima na podršci da se Limundo izbori sa lošim primerima.

Trenutno imamo preko 30 proverenih članova, što pokazuje
    da je ovaj sistem dosta limitiran.
    Ima mnogo ljudi koji su iskreni i pošteni ali nisu spremni
    da pošačlu kopiju lične karte.

Sistem preko SMS verifikacije donekle ublažava ovu pojavu,
    kao i automatsku suspendovanje ako član ima ukupnu ocenu od -1.

Međutim opet je moguće preko novog mobilnog broja i nove e-mail adrese da se registruje.

IP adrese isto nije garant, jer retko ko ima fiksnu IP adresu.
    Znači tebi se dinamična IP adresa dodeljuje, svaki put nova kad se prijaviš.

PREDLOZI:

1.Detaljnija provera novih članova (znači uporediti u bazi da li ima sličnih ili istih imena)

2.Limitiranje ponuda novih članova.
    Znači ako još nemaš pozitivne ocene
    možeš na jednoj aukciji da učestvuješ i to samo do limitirane sume.

3.Ukidanje poklona od 100 dinara za proviziju (ako je to povod novih naloga).

4.Sistem:
    -daš negativnu ocenu člana
    -on se automatski suspenduje ako ima -1 (već radi uz slanje obaveštenja da je suspendovan i koji je postupak
    za reaktivaciju
    -prodavcu se aut. refundira provizija
    -biraš:
    A. Pokreni aukciju ponovo.
    Pritiskom na jedno dugme opet pokrećeš aukciju.

B.pošalji upit da li želi drugoplasirani da kupi predmet.
    Ako potvrdi, dobijaš njegove podatke i on tvoje.
    Možete nakon toga da se ocenite međusobno.
    U slučaju da je njegov odgovor ne, dobijaš opciju
    A (pokreni aukciju ponovo)
  1.  link
    ja se nebi slozio sa SinobadS jer bi se onda smanjio broj limundovca ja bi isto voleo da imam sigurnog kupca ili sigurnog prodavca ali ovo sto je naveo dotcna osoba nebi valjalo po limundo..