Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ČUBAR - ZAČINSKO BILJE ZA SAKSIJE seme

38 pregleda
2 želi ovaj predmet

ČUBAR - ZAČINSKO BILJE ZA SAKSIJE seme

Završena

Datum završetka: 28.03.2024. u 19:27

Početna cena: 40 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

batajnica

(2.278)

96,88% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7.144 pozitivnih ocena

Kikinda, Severnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

LICITIRATE 20 SEMENA

Kako se seje čubar?

Setva semena se obavlja u zatvorenom ili na otvorenom prostoru posle poslednjeg mraza. Zaštitite ga u fazi klijanja i nicanja. Čubar ili vrisak je veoma zahvalna lekovita i začinska vrsta. Biljka je razgranata, a dostiže visinu od 25 do 70 centimetara. Prepoznaje se po izduženim, kopljastim listovima dugim oko tri centimetra. Cveta od juna do kraja avgusta, a cvetovi su sitni i beli do ružičasti. Semenke su crne, male i zadržavaju klijavost do sedam godina.

Po ukusu je sličan majčinoj dušici, ali je nešto pikantniji i blago ljut. Upotrebljava se u gastronomiji u receptima raznih variva, umaka, za zimske salate. Odlično se slaže sa mesom živine, graškom i pasuljem.Voli sunčane lokacije

Uzgaja se na otvorenom ili u posudama. Odgovaraju mu sunčane lokacije zaštićene od vetra. Letnji će najbolje rasti ako mu obezbedite 12 sati osvetljenja u toku dana, a zimskom je dovoljno samo šest sati. Dobro podnosi različite tipove zemljišta, ali plodna daju veći prinos. Optimalna su dobro drenirana, peskovita ili ilovasta.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

batajnica (2.278)

96,88% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7.144 pozitivnih ocena

Kikinda, Severnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132180189