Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Bilbergija-Krajicine suze

338 pregleda
3 želi ovaj predmet

Bilbergija-Krajicine suze

Trenutna ponuda: 299 RSD

299 RSD minimum Dozvoljen je samo unos celih brojeva

6 sati, 20 minuta 29.04.2024. u 08:12 0 ponuda

Cena: 300 RSD

Kupi odmah

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

irena54

(1.274)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.053 pozitivnih ocena

Mali Iđoš, Severnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Bilbergija - biljka prijateljstva
Bilbergija pripada rodu bromelija, čije vrste se gaje kao sobne biljke. Pošto se lako presađuje i često deli prijateljima, poznata je i pod imenom biljka prijateljstva. Vrsta koja se najviše gaji, Billbergia nutans poznata je pod imenom kraljičine suze, zbog toga što iz njenih cvetova kada se dira kapne nektar, a neke njene vrste i kao sobna zob.
Billbergia je rod koji pripada porodici Bromeliaceae. Ime je dobio u čast švedskog botaničara i zoologa Gustafa Johana Bilberga. Ovaj rod sadrži oko 60 vrsta razičitih oblika, veličina i boja.
Bilbergija potiče iz Argentine, Brazila i Urugvaja. Ona je pre svega epifit i ima veoma slabo korenje. Zato često raste pričvršćena za žbunje ili drveće. Može da poraste oko 50 cm, a nekada se razvije u veliki žbun.Vrste bilbergija često imaju manje listove od mnogih drugih vrsta bromelija. Listovi su dugi, uski, a mogu da budu raznih boja i šara ili imaju male bodlje oko ivica. Oni obrazuju rozetu u obliku levka u koji se skladišti voda.
U toku skoro cele godine bilbergija cveta, a najviše u proleće i leti. Njene brakteje su ružičaste boje. Kada cveta uz glavnu rozetu, iz koje izlazi klasasta cvast, se javljaju novi izbojci, nalik na buket. Cvast i cevasti cvetovi, koji su okrenuti na dole, mogu da budu u različitim bojama od crvene i ružičaste do ljubičaste i plave, sa jarkožutim anterama. Oni traju nekoliko nedelja

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

irena54 (1.274)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.053 pozitivnih ocena

Mali Iđoš, Severnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 105539349