Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Perunika,iris,raznobojni u ponudi 3 korena

144 pregleda
7 želi ovaj predmet

Perunika,iris,raznobojni u ponudi 3 korena

Cena: 200 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

irena54

(1.274)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.053 pozitivnih ocena

Mali Iđoš, Severnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Bašte i balkoni u maju se pretvaraju u pravu oazu cvijeća, a jedan od najmirisnijih među njima svakako je perunika. U našem području nazvana prema Perunu, bogu groma, a u svjetskoj botanici prema Iris, starogrčkoj božici duge, nekoliko stotina vrsta perunike širom svijeta poznato je još od vremena starog Egipta, gdje je bila kraljevski i božanski simbol.
Perunika se pojavljivala i kasnije tokom vijeka na grbovima mnogih kraljevskih i plemićkih porodica. Osim što u sebi nose predivne legende i izgledaju kao prave ponosne boginje bašte, perunike ujedno i predivno mirišu. Što je njihova boja tamnija, miris je intenzivniji pa se često mogu vidjeti okružene leptirima i pčelama. Zbog posebnog mirisa, često se koriste kao sastojak u stvaranju mirisnih nota parfema.
Dovoljna količina svjetla i vazduha
Perunike više od svega vole sunce i protok vazduha. Kako dio rizoma perunike viri iz zemlje, mora biti izložen strujanju vazduha jer će u suprotnom početi trunuti. Zato je važno i da se perunike ne sade preblizu jedna druge. Botaničari savjetuju da se sade od tri do pet komada u jednoj grupi, s tim da korijen mora imati barem 15 cm zemlje ispod sebe za pravilan rast i razvoj.
ne garantujem za boje,ali su u ponudi 3 vrste
imam bele,tamno plave,svetlo plave,oker sa bordo,satirane roze - bordo....rizomi su jaki i spremni za cvetanje vec ove godine

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

irena54 (1.274)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.053 pozitivnih ocena

Mali Iđoš, Severnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 123717345