Brsljan - Hedera helix -zelena

20 pregleda
0 želi ovaj predmet

Brsljan - Hedera helix -zelena

Cena: 150 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Kata123

(960)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.822 pozitivnih ocena

Kruševac, Rasinski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Bršljan je biljka puzavica, odnosno lijana. Ima sposobnost da se prilepljuje uz različite vrste podloga i da se na taj način propinje i rasprostire po stablu drveta, po kamenim podlogama, zidovima ili jednostavno da puzi prekrivajući tlo. Bršljan (lat. Hedera helix) ne spada u parazitske penjačice i ne šteti drvetu na koje se prilepi, ali mehanički može naneti štetu ako ga potpuno obraste. Raste po šumama, na tlu i prilepljen uz drveće, na vlažnim položajima, pored reka, na stenama. To su mu prirodno date karakteristike, koje se u oblikovanju vrta mogu iskoristiti da bi se postigli odlični efekti. Pokrivač tla
Ukoliko u vrtu imamo jako zasenčenu površinu, bilo da je senku napravilo drveće ili je objekat zaklonio sunce u vrtu, skoro nemoguće je u tom slučaju imati dobar travnjak . Rešenje može biti da se površina ozeleni sa samo nekoliko sadnica bršljana(jedna sadnica na 2 m2). Za sezonu ili dve cela površina će biti prekrivena stalno zelenim listovima i puzavim granama koje ima bršljan.
Bršljan se može upotrebiti za maskiranje neuglednih građevinskih objekata i za stvaranje prijatnijeg zelenog okruženja u vrtu, balkonu . Potrebno je samo postaviti biljke bršljana u podnožju površine i njegove grane kanapom ili bambus štapom .

Kupujete biljku sa slike 3, saksija je fi 13 cm.

Uslovi prodaje prodavca

Isporuka posle uplate.
Poštarinu plaća kupac.

Prodavac

Kata123 (960)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.822 pozitivnih ocena

Kruševac, Rasinski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133731869