Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Seme gorke dinje Momordike Karele 10 semena

84 pregleda
1 želi ovaj predmet

Seme gorke dinje Momordike Karele 10 semena

Cena: 300 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

orhideja888

(5)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

71 pozitivna ocena

Bosna i Hercegovina

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Sjeme gorke dinje, karele, momordika, gorka dinja

Karela (gorka dinja) – prirodni inzulin za zdravlje i dugovječnost

Kupujete 10 sjemenki organskog sjemena momordike.

Osim kod karcinoma gušterače i dojke, ustanovljeno je da sok gorke dinje pomaže kod raka prostate, jetre, debelog crijeva i disajnih puteva.

Može li GORKA DINJA – KARELA liječiti, pa čak i izliječiti dijabetes, većinu tumora, čak i sa metastazama i sve bez nuspojava i pritom da još jača imunitet?

To znaju stanovnici tropskih i suptropskih krajeva već preko dvije hiljade godina, jer je masovno koriste za liječenje najtežih zloćudnih bolesti (gorka dinja oduzima hranu tumorskim ćelijama te ih izgladnjuje i time dovodi do njihovog propadanja) i liječenja dijabetesa (jer sadrži prirodnu tvar sličnu inzulinu, te obnavlja ćelije gušterače i ostalih unutarnjih organa). Gorka dinja također regulira probavni sistem i pritom uništava parazite.

Često je koriste i preventivno, zbog čega su poznati po izvrsnom zdravlju i dugovječnosti.

U tim tropskim i suptropskim krajevima gorku dinju (izvorno potječe iz Indije), većinom priznaje i službena medicina, pa postoji mogućnost izbora liječenja i prirodnim načinom, a to obično znači bez bolova i bez nuspojava, a pritom se često izliječi i sam uzrok bolesti.

Zbog tog prirodnog i učinkovitog načina liječenja samog uzroka bolesti, gdje se ne oštećuju ostali organi već se većinom iscjeljuju i time jača imunitet.



Karela, momordika ili gorka dinja (lat. Momordica charantia L.) je biljka koja daje plod nalik krastavcu, hrapave površine i izuzetno gorkog okusa. Porijeklom je iz Indije odakle se raširilo širom svijeta.

Karela ili gorka dinja – uzgojGorka dinja je zeljasta biljka iz porodice tikvi, a plod joj je nalik krastavcu. Biljka ima razgranatu stabljiku s pojedinačnim listovima i žutim cvjetovima.

Gorka dinja obično uspijeva u tropskim područjima Azije, Afrike i Južne Amerike, a u Europu je došla u 18. vijeku. Biljka brzo raste, a cvjeta u ljetnim mjesecima.

Osim ploda, mogu se koristiti listovi, cvjetovi te sjemenke bogate uljem.

Karela ili gorka dinja – nutritivna i ljekovita svojstvaKarela sadrži vrlo malo kalorija, a mnogo vitamina i minerala te brojne supstance koje povoljno djeluju na zdravlje i imunitet.

Stručnjaci sa zdravstvenog portala Healthline ističu nutritivni sastav gorke dinje. U 94 grama se nalazi:

20 kalorija,4 grama ugljikohidrata, a od toga 2 grama vlakana,93 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C,44 % preporučenog dnevnog unosa vitamina A,17 % preporučenog dnevnog unosa folne kiseline,8 % preporučenog dnevnog unosa kalija, 5 % cinka i 4 % željeza.

Karela je poznata po svom ljekovitom djelovanju putem različitih mehanizama:

može sniziti koncentraciju glukoze u krvi,može sniziti koncentraciju ukupnih triglicerida u krvi i “lošeg” holesterola,štiti ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala,poboljšava probavu zbog udjela dijetalnih vlakana koja potiču rad crijevnih mišića.

Trudnice, dojilje i ljudi koji piju lijekove za snižavanje nivoa šećera u krvi bi se trebali posavjetovati s lijekarom prije konzumacije karele ili gorke dinje.



Posetite našu facebook stranicu:

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Ostalo (pre slanja)
  • Slanje Pošta

Kontakt preko poruke na limundu pre narudzbe.

Prodavac

orhideja888 (5)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

71 pozitivna ocena

Bosna i Hercegovina

Svi predmeti prodavca
Predmet: 129413753