Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Komodni sat Adolf Nevir - Berlin.

20 pregleda
0 želi ovaj predmet

Komodni sat Adolf Nevir - Berlin.

Cena: 50.000 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

perisakv

(772)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

939 pozitivnih ocena

Kraljevo, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Dosta dobro
  • Mehanizam Mehanički

Proizvođač: Adolf Nevir - Berlin
Mehanizam: Mehanički
Detaljno stanje: Vrlo dobro
Rsprodajem kolekciju, navedena cena je podložna korektnoj korekciji, pa izvolite ponudite svoju cenu za svaki sat iz moje kolekcije.
Komodni sat koji je napravila firma Adolfa Nevira iz Berlina, sa izuzetno kvalitetnim mehanizmom koji je na sajmu 1855. godine dobio zlatnu medalju za kvalitet i inovativnost, po čemu je firma inače bila poznata. Na svakom delu mehanizma utisnut je fabrički broj, kao i na prednjim i zadnjim vratancima. Mehanizam je ugradjen u lepo mermerno kućište.
Adolf Nevir je bio dvorski časovničar Fridriha II, a svoju firmu je osnovao 1763. godine. Firma je proizvodila veoma kvalitetne i skupe satove. Imače, Adolf Nevir je jedan od retkih nemaačkih časovničara koji se usudio i uspešno nosio sa francuskim proizvodjačima ove vrste satova, posebno sa radionicom BROCOT.
Posle promene nekoliko vlasnika, medju kojima su bili i potomci Adolfa Nevira, firma je zatvorena 1940. godine, što znači da je ovaj sat star najmanje 80, a verovatnije preko 100 godina.
Zbog nekoliko promena vlasnika fabrika često nije radila i po nekoliko godina, pa nije proizvedeno mnogo satova zbog čega su ovi satovi prilično retki. Sat je u vrlodobrom stanju, ispravan i servisiran. Na zadnjim vratancima je oštećeno staklo na par mesta, vidi se na snimcima, to je čisto estetski nedostatak.

Nakon nekoliko veoma loših iskustava sa kurirskim službaama, ne šaljem, već samo preuzimanje kod mene ili dostava kako se dogovorimo. Opcija dostava BEX-om je uneta jer to traži sistem, ali mi to ne radimo.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Lično
  • Slanje Lično preuzimanje

PREDMET SE PRODAJE U VIDJENOM STANJU, ZATO DOBRO POGLEDAJTE PRILOŽENE SNIMKE, A JA SAM SE POTRUDIO DA IH IMA DOVOLJNO.

KASNIJE VAŠE REKLAMACIJE NEBI IMALE SMISLA.

Prodavac

perisakv (772)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

939 pozitivnih ocena

Kraljevo, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132507053