Dragi Limundovci, širimo tim korisničke podrške kako bismo vam još više bili od pomoći! Pročitajte ovde detalje i prijavite se ukoliko ste zainteresovani i smatrate da ispunjavate uslove.

DADO KANDIT - GUMENA MASKOTA JUGOPLASTIKA SPLIT

24 pregleda
3 želi ovaj predmet

DADO KANDIT - GUMENA MASKOTA JUGOPLASTIKA SPLIT

Cena: 1.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

pikado

(7.922)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.863 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Detaljno stanje Dosta dobro
  • Materijal Guma

DADO KANDIT OSIJEK - GUMENA MASKOTA JUGOPLASTIKA SPLIT

veoma retko za nabaviti ,za kolekcionare

sa kanapom za kačenje , igračka i svira kada se pritisne

visina je 6 cm ,a sirina oko 5 cm

vrlo dobro očuvana ,kao i na slikama

Kandit d.o.o. je osječka konditorska industrija koja se bavi proizvodnjom čokolade, bombona i krem proizvoda koju je 2011. preuzela širokobriješka tvrtka Mepas.
Povijest

1905. godine slavonski veleposjednici su ocijenili kako je za razvoj poljoprivrede najbolje investirati u proizvodnju šećera koja se u to vrijeme intenzivno razvijala u zemljama srednje Europe. Iste godine je u Osijeku osnovano prvo „Hrvatsko-slavonsko dioničarsko društvo za industriju šećera“ te je donesena odluka o početku izgradnje tvornice šećera kapaciteta 700 tona dnevne prerade.

„Prva osječka tvornica kandita Kaiser i Stark“ koja se bavila proizvodnjom bombona, vafla i slatkiša, osnovana je 1920. godine. Tvornica ubrzo kupuje licencu za proizvodnju čokolade od poznate bečke tvornice Pischinger te započinje s proizvodnjom čokolade. Nakon Drugog svjetskog rata tvrtka nastavlja poslovati kao Gradsko poduzeće „Tvornica kandita i čokolade“.

1953. godine osječka šećerana preuzima proizvodnju i postrojenja Gradskog poduzeća čime započinje razvojni put Kandita i stvaranja vlastite tradicije u sklopu Osječke šećerane pod nazivom „Tvornica šećera i kandita“. Ona ubrzo izrasta u modernu tvornicu za proizvodnju bombona i čokolade koja zauzima jedno od vodećih mjesta u konditorskoj industriji.

Već sljedeće godine Kandit izbija u prvi plan među proizvođačima bombona u Jugoslaviji dok je tijekom sljedećih deset godina proizvodnja u stalnom porastu. Rast doseže kulminaciju 1966. godine kada je proizvedeno 6.395 tona bombonskih proizvoda što osigurava Kanditu zauzimanje primata u bombonskoj branši.

Novo postrojenje godišnjeg kapaciteta 6.000 t kakao proizvoda pušteno je u rad 1962. godine što je osiguralo Kanditu polet u smislu razvoja čokoladnog asortimana. Nakon toga tvornica je imala novih rekonstrukcija i povećanja kapaciteta.

U godinama koje slijede Kandit širi asortiman uvođenjem novih proizvodnih linija za proizvodnju punjene čokolade, pjenastih čokoladnih prutića i krem proizvoda.
Novija povijest

2009. godine u Kanditu je otvoren novi pogon s najsuvremenijom opremom za proizvodnju u sklopu postojeće tvornice. Tako se iz novih proizvodnih linija proizvode preliveni pjenasti proizvodi, praline i žele proizvodi.

„IPK Kandit d.d.“ osniva novo društvo „Kandit d.o.o.“ za proizvodnju bombona i čokolade u kojem je 100%-tni vlasnik. S druge strane, IPK Kandit d.d. mijenja naziv u „Kandit Grupa d.d.“

Širokobriješka tvrtka Mepas koja se bavi uvozom i distribucijom hrvatskih i stranih brandova u Bosnu i Hercegovinu, 2011. godine preuzima Kandit d.o.o. Mepas s Kandit Grupom sklapa Predugovor o prijenosu i preuzimanju poslovnih udjela kojim Mepas postaje 100%-tni vlasnik Kandita[1] a vrijednost transakcije iznosi šest milijuna eura.[1][2] Odmah nakon preuzimanja, Kandit je pristupio integraciji u Mepas Grupu.[2]

Novi vlasnik se obvezao da će zadržati 340 zaposlenih, dok nekretnine u kojima je tvornica poslovala ostaju dosadašnjim vlasnicima.[2]
Proizvodi

PROIZVODI

Čokolade

Bomboni

Prutići

Kandit dessert chef

Žele

Bombonijere

Prigodni asortiman

--- 21.05. 16:55 prodavac je promenio načine slanja ---

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

pošiljke se šalju nakon uplate na račun ,poštom ili postexpresom

lično preuzimanje podrazumeva preuzimanje na mojoj kućnoj adresi u Kljajićevu

-ne šaljem u inostranstvo , niti na Kosovo i Metohiju

NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO I NE PRIMAM UPLATE IZ INOSTRANSTVA!

I DO NOT SEND ABROAD AND DO NOT RECEIVE PAYMENTS FROM ABROAD!

Prodavac

pikado (7.922)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.863 pozitivnih ocena

Sombor, Zapadnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133682953