Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Albreht Direr RUKE reprodukcija u drvenom ramu

96 pregleda
6 želi ovaj predmet

Albreht Direr RUKE reprodukcija u drvenom ramu

Prodat na aukciji!

Datum kupovine: 17.04.2024. u 20:59

Kupljen za: 899 RSD

Broj ponuda: 1 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

duledeki

(6.122)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

12.526 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Odlično
  • Materijal Kombinovani materijali
  • Originalnost Original
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Odlicno ocuvano,dimenzije date na slici

Crtež Ruke koje se mole Alberta Direra je bio predmet mnogih tumačenja i spekulacija o namerama umetnika i rukama koje su naslikane.
Postoje mnoge priče da je Direr koristio ruke svog brata .Iza crteža stoji priča:


Direrov otac,radio je razne poslove kako bi prehranio svoju porodicu.Direr i njegov brat imali su isti san: da slede svoj talenat za umetnost, ali su znali da otac ni jednog neće moći da pošalje u Nirnberg na Akademiju.

Posle mnogobrojnih razgovora, dva mladića napravila su dogovor. Bacaće novčić. Onaj ko izgubi, zaposliće se u obližnjem rudniku i svojom zaradom izdržavati brata dok pohađa Akademiju.Kada taj brat završi studije,, izdržavaće drugog brata prodajom svojih umetničkih dela ili, ako je neophodno, takođe radom u rudniku.

Direr je dobio.otišao je u Nirnberg, a drugi brat, Albert, otišao je u opasni rudnik i u naredne četiri godine finansirao brata, čiji je rad bio senzacionalan. Albrehtovi duborezi i ulja bili su daleko bolji nego radovi većine profesora, a počeo je i da zarađuje značajne honorare.
Kada se mladi umetnik vratio u svoje selo, porodica Direr je priredila svečanu večeru. Na kraju obeda, Albreht je održao zdravicu u čast svog voljenog brata, za godine žrtvovanja, koje su omogućile da ispuni svoje ambicije. Njegove završne reči bile su: "A sada je, Alberte, blagosloveni brate moj, tvoj red. Sada ti možeš da ideš u Nirnberg da slediš svoj san, a ja ću brinuti o tebi."
No , njegov brat je ustao i rekao:​
"Ne, brate. Ne mogu ići u Nirnberg. Suviše je kasno za mene. Pogledaj... Pogledaj šta je četiri godine u rudniku učinilo mojim rukama! Kosti u svakom prstu su bile polomljene najmanje jednom i čak ne mogu da držim čašu da uzvratim tvoju zdravicu, a kamoli da crtam delikatne linije na pergamentu ili platnu perom ili četkicom. Ne, brate..."
Jednog dana, iz poštovanja prema Albertu, za sve što je žrtvovao, Albreht Direr je brižno nacrtao ruke svoga brata, sa spojenim dlanovima i tankim prstima uperenim prema nebu. On je ovaj božanstveni crtež jednostavno nazvao "Ruke", ali ceo svet je skoro odmah otvorio svoja srca prema ovom remek delu i nazvao Albrehtov zalog ljubavi "Ruke koje mole" (The Praying hands).

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem
  • Slanje Post express, Pošta

Prodavac

duledeki (6.122)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

12.526 pozitivnih ocena

Beograd-Stari grad, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132163833