Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Muzeji, publika, marketing, Vladimir Krivošejev

262 pregleda
1 želi ovaj predmet

Muzeji, publika, marketing, Vladimir Krivošejev

Cena: 450 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.642)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.919 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Krivošejev, Vladimir, 1963- = Кривошејев, Владимир, 1963-
Наслов Muzeji, publika, marketing : stalne muzejske postavke i njegova visost posetilac / Vladimir Krivošejev
Врста грађе књига
Језик српски
Година 2009
Издање 1. izd.
Издавање и производња Valjevo : Narodni muzej, 2009 (Valjevo : Valjevo print)
Физички опис 258 str. : ilustr. ; 24 cm
ISBN 978-86-84893-15-6 (karton)
Напомене Prema Uvodu, ovaj rad, u svojoj osnovi, predstavlja mag. tezu "Marketing i odnosi sa javnošću u funkciji posete stalnim muzejskim postavkama", koju je autor odbranio na Fakultetu za medije i kulturu Univerziteta Megatrend u Beogradu, maja 2008. godine.
Autorova slika
Tiraž 1.000
Biografija autora: str. 247.
Napomene i bibliografske reference uz tekst
Bibliografija: str. 249-254
Summary.
Предметне одреднице Музеји -- Маркетинг -- Србија
УДК 339.138:069(497.11)

Aktuelnosti i novine u tokovima svetske muzeologije u temelju su muzeoloških i menadžerskih sagledavanja mr Vladimir Krivošejeva, iskusnog muzejskog menadžera i istovremeno kustosa istoričara. Kao takve one su sadržane i u platformi njegove studije naglašeno posvećene upravo komunikacijskim aspektima stalnih muzejskih postavki, koje su, po tvrdnji autora „svojevrsna kruna ukupne muzejske delatnosti“ te samim tim i „ključni element muzejskih komunikacija“. Pri tom se ne misli na stalne postavke koje su po meri kustosa već one koje korespondiraju sa prepoznatim interesima posetilaca. Autor ispravno tv

rdi da je naglasak na komunikaciji svojevrsna, pozitivna reakcija muzeja na medijsko okruženje i nastojanje da mu se prilagodi. Alo ne prevashodno izlaganjem predmeta, što je tradicionalni vid muzejske prezentacije, već „izlaganjem ideja“ koje „njegovu visost posetioca uvode u muzejski doživljaj.

dr Ljiljana Gavrilović (izvodi iz recenzije)
(...) Knjiga Vladimira Krivošejeva je ne samo udžbenik za svakoga ko želi da promeni sliku svog muzeja i da ga učini živim akterom sredine u kojoj deluje, nego i jasno pokazuje da je uslov za takvu promenu promena svesti onih koji u muzejima rade.

(...) Tako ova knjiga, prva domaća i konceptualizovana na osnovu analize domaće muzejske prakse, popunjava prostor koji je u produkciji znanja u Srbiji do sada bio gotovo u potpunosti nepokriven (osim nezaobilazne knjige Tomislava Šole "Marketing u muzejima ili o vrlini i kako je obznaniti" drugih knjiga na ovu temu nema, ne samo u Srbiji, nego ni na širem balkanskom prostoru).

(...) "Muzeji, publika, marketing - Stalne muzejske postavke i Njegova Visost Posetilac" rezultat je dugogodišnjeg angažovanja Vladimira Krivošejeva, pre svega tokom sveobuhvatne revitalizacije Narodnog muzeja Valjevo. Ona proističe iz njegovih prethodno objavljenih radova, ali i iz svakodnevnog angažovanja u organizaciji marketinških akcija u svakodnevoj muzejskoj delatnosti.

(...) Na samom početku, u uvodu knjige, autor kaže da "pred muzealcima širom Srbije predstoje značajni i obimni poslovi, a da se ne bi ponavljale stare slike oni ... u svoj rad moraju da implementiraju i marketinške aktivnosti, zasnovane na teoriji, ali i praksi, slično privrednim subjektima", čime u prvi plan svog interesovanja jasno stavlja ne "proizvodnju" (muzejske izložbe i druge akcije), nego "prodaju" (dostupnost i prilagođenost konačnog muzejskog proizvoda publici).

(...) Razmišljanja o strategijama povećanja posete i uključivanja muzejskog prostora u život grada potpuno su u skladu sa modernim strategijama muzeološkog razvoja, i po analizama posete, daju uočljive rezultate. One su posledica kako neophodnog usavršavanja stručnog kadra, tako i tehnološih usavršavanja i komunikacionog otvaranja prema regionu i svetu, ali, i uspostavljanja nove i znatno intenzivnije komunikacije unutar same zajednice.

Rođen u Valjevu 1963. Diplomirao 1989. godine na grupi za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Magistrirao na Fakultetu za medije i kulturu u oblasti marketiga i mendžmenta kulture. Doktorant na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za menadžment u kulturi.

Zaposlen u Narodnom muzeju Valjevo od 1990. godine, jedno vreme kao kustos pedagog, a potom kao kustos istoričar. Od 2000. godine direktor Muzeja, uz nastavljanje obavljanja poslova kustosa istoričara. Stručni ispit za rad u muzeju položio 1993. godine, 2001. godine stekao stručno zvanje višeg kustosa, a 2008 i najviše stručno zvanje - muzejskog savetnika.

PotpredsednikIzvršnog odbora ICOM-a SCG (nacionalno odeljenje UNESKO-vog Internacionalnog komiteta za muzeje), član Muzejskog društva Srbije (predsednik sekcije istoričara Društva u periodu 2005/8), jedan od osnivača i član redakcije i programskog saveta nacionalne podružnice evropskog udruženja istoričara EURO KLIO, član Udruženja za društvenu istoriju, član redakcije Glasnika Istorijskog arhiva Valjevo. Predavač na istorijskim seminarima za učenike i za nastavnike u Istraživačkoj stanici u Petnici. Stalni predavač istorije na letnjoj internacionalnoj školi srpskog jezika i kulture. Povremeno, honorarno, predavao istoriju u Valjevskoj gimnaziji i OŠ Andra Savčić.

Član Radne grupe Ministarstva kulture za razvoj muzejske mreže Srbije i Komisije za izradu nacrta zakona o muzejskoj gradji i muzejskoj delatnosti.

Član Rotary kluba Valjevo.

Od marta 2004.do juna 2006. godine poslanik G17PLUS u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Član skupštinskog odbora za odbranu.

Član UO HK Krušik Valjevo (u periodu 2005/7 vd predsednika UO).

STRUČNO-NAUČNE AKTIVNOSTI

Muzeografija
Obrađuje zbirke odlikovanja i oružja i vojne opreme.

Autor četiri stalne muzejske postavke (Valjevska nahija i Valjevci u Prvom i Drugom srpskom ustanku, Seča knezova, Spomen soba Drinske divizije i Muzejska edukativna radionica – stara učionica) i šest tematskih izložbi (Valjevska istoriografija, Više od lova, Tragom Petog pešadijskog puka, Milovan Glišić, Istorijat crvenog krsta i Tri decenije izdavaštva Istorijskog arhiva Valjevo).Stručni saradnik Istorijskog muzeja Srbije na projektu izložbe kojom je u Galeriji SANU obeležena proslava 200 godina od Prvog srpskog ustanka.

Učesnik više stručnih i naučnih skupova.

Uz klasičnu stručnu delatnost bavi se i nizom aspekata modernizacije muzejskog rada sa težištima na upotrebi savremenih tehničkih sredstava u muzejskim prezentacijama, uvođenjm prakse događajne prezentacije i korišćenju savremene komunikacije u službi istoriografije i muzeologije, kao i spoja muzejske pedagoške aktivnosti sa aktivnostima kulturnog i školskog turizma.

Osnivač i domaćin internet foruma MUZEJ ( član republičke komisije za digitalizaciju kulturne baštine, glavni urednik i autor više sajtova i različitih elektronskih izdanja (elektronska kviz igra Brankovina, elektronski katalog postavki u Muselimovom konaku, elektronski katalog izložbe Solunski front u objektivu Dragoljuba Pavlovića, elektronski katalog izdanja Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo...).

Kao direktor muzeja, uz aktivno autorsko učešće, organizuje i uređuje kompleksne aktivnosti temeljne revitalizacije institucije koje su, uz stručnu reorganizaciju, pripremu nove stalne postavke i realizaciju raznovrsih programa, podrazumevale i obimne kompleksne građevinske radove.

Menadžment

I praktično i teoretski se bavi menadžmentom neprofitnog sektora, sa težištem na marketingu muzeja sa aspekta razvoja kulturnog turizma.

Istoriografija:

Bavi se periodom Srpske revolucije i temama urbane istorije i istorije istoriografije. Jedan od pionira urbane istoriografije.
Pokretač i medijator aktivnosti stvaranja bibliografije zavičajne istoriografije Valjevskog kraja.
Autor više posebnih izdanja i preko stotinu studija, članaka, biografskih jedinica, rasprava, bibliografija, stručnih beleški, kritika i prikaza objavljenih u različitim naučnim, stručnim i popularnim časopisima i zbornicima

ODABRANI NASLOVI

Valjevski izdavači istoriji grada – katalog izložbe, Valjevo, Narodni muzej Valjevo, 1991, 36.
Muselimov konak - vodič i katalog postavke “Valjevska nahija i Valjevci u Prvom i Drugom srpskom ustanku”, Valjevo, Narodni muzej Valjevo, 1995, 60.

Bibliografija priloga štampanih u Glasniku Istorijskog arhiva Valjevo od broja 1 do broja 30 (Dodatak: Bibliografija ostalih izdanja Arhiva), Valjevo, Istorijski arhiv Valjevo, 1996, 64.
Valjevo, nastanak i razvoj grada – prilozi za urbanu istoriju od prvog pomena do sredine 19.veka, Valjevo, IP Centreks, 1997, 180.

Četiri decenije u službi Higije – Spomenica četrdesetogodišnjice rada Medicinske škole “Dr Miša Pantić” u Valjevu, Valjevo, Medicinska škola “Dr Miša Pantić”, 1998, 248.

Vojvoda Jakov Nenadović – skice za biografiju, Valjevo – Beograd, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, 2001, 116

Nenadovići u Srpskoj revoluciji, Valjevo, Narodni muzej Valjevo, 2004, 60.

Naš kraj - Kolubarski okrug, Beograd, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 2006, 112.

Valjevo na svom mestu - turistički vodič , Valjevski turistički infocentar, Valjevo 2006, 104, (koautorstvo sa Brankom Lukićem)

Valjevo u prošlosti – kratka istorija grada, Valjevo, Narodni muzej Valjevo, 2007, 60.

Valjevo – oduvek i zanavek / Ever and Forever more (turistički vodič / tourist guide) Valjevo 2007, 130, (koautorstvo sa Brankom Lukićem)

Valjevo - treća dimenzija prošlosti - pogled iz budućnosti, vodič kroz stalnu postavku Narodnog muzeja Valjevo Valjevo 2007, 64

Valjevo za Vas – kulturnoistorijski turistički vodič, Narodni muzej Valjevo, Valjevo 2008,60.

Muzeji, publika, marketing - stalne muzejske postavke i Njegova Visost Posetilac, Valjevo, Narodni muzej Valjevo i Ministarstvo kulture Republike Srbije, 2009, 260.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.642)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.919 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 108663253