Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Kompozitor na putevima slobode Ivan Jevtić Nova knjiga

214 pregleda
0 želi ovaj predmet

Kompozitor na putevima slobode Ivan Jevtić Nova knjiga

Cena: 350 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

CezarM

(13.775)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.086 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

VAN JEVTIĆ kompozitor na putevima slobode , Silvi Nisefor , Paideia / SANU Beograd 2016 ,
Autorka monografije je Silvi Nisefor, doktor muzikologije i muzičar iz Francuske, a u obimnoj studiji prati bogat Jevtićev životni i profesionalni put, sa analitičkim osvrtom na njegov muzički opus sačinjen od stotinak dela. Ivan Jevtić studirao je kompoziciju na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Stanojla Rajičića. Diplomirao je 1971. godine, a magistrirao dve godine kasnije. Usavršavao se na Pariskom nacionalnom konzervatorijumu za muziku, u klasi čuvenog Olivijea Mesijana, a zatim i u Beču, kod profesora Alfreda Ula. Laureat je domaćih i međunarodnih konkursa za kompoziciju. Njegova dela izvodili su priznati umetnici među kojima Moris Andre, Andre Navara, Žerar Kose i mnogi drugi. Godine 2003. izabran je za dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti.
MONOGRAFIJA `Ivan Jevtić - kompozitor na putevima slobode` Silvi Nisefor, doktora muzikologije i muzičarke iz Francuske, obimna je studija koja prati jedinstveni životni put našeg (i francuskog) kompozitora i akademika SANU, sa analitičkim osvrtom na njegovo muzičko stvaralaštvo koje obuhvata više od stotinu dela.

Dok je monografija bila tek u pripremi, Jevtić je rekao da ona predstavlja njegov život i stvaralaštvo, i to viđene sa zapadnoevropskog terena, iz Francuske. Dodao je da mu je i samom čudno da stvori takav otklon, budući da lično tu zemlju u kojoj je proveo značajan deo života, stekao priznanja i veliki ugled, takođe doživljava kao svoju.

Jevtić, za `Novosti`, izražava radost zbog ove koju je sam dobio, ali i zabrinutost što čak ni najveći naši muzički stvaraoci nemaju ozbiljne monografije.

- Ne samo da je retkost, već je ovo prvi put posle, možda, i celih 60-70 godina da jedan kompozitor dobije takvu knjigu, tako da je njena pojava zaista čudo - rekao je Jevtić. - Čak ni autori poput Hristića, Konjovića, Vasilija Mokranjca nemaju monografije.
NOVO , tvrd povez, format 14,5 x 21 cm , dvojezčno srpsko - francuski, ilustrovano, 278 strana

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.775)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.086 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 102904049