Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Pisma Mini Karadžić, Svetlana Matić

79 pregleda
0 želi ovaj predmet

Pisma Mini Karadžić, Svetlana Matić

Cena: 790 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Матић, Светлана, 1966- = Matić, Svetlana, 1966-
Наслов Певам дању, певам ноћу : писма Мини Караџић / Светлана Матић
Врста грађе др.књиж.облици
Језик српски
Година 2018
Издавање и производња Ново Милошево : Банатски културни центар ; Беч : Српско културно и просвјетно друштво "Просвјета", 2018 (Београд : Гласник)
Физички опис 108 стр. : илустр. ; 22 cm
Други аутори - особа Теофиловић, Витомир, 1943- = Teofilović, Vitomir, 1943-
Јашовић, Предраг, 1971- = Jašović, Predrag, 1971-
ISBN 978-86-6029-362-8 (БКЦ; картон)
Напомене Ауторкина слика
Тираж 1.000
Стр. 93-100: Писма као песме кроз простор и време / Витомир Теофиловић
Стр. 101-105: Мини у име свих нас / Предраг Јашовић
О ауторки: стр. 106-108.
Предметне одреднице Караџић-Вукомановић, Мина, 1828-1894
УДК 821.163.41.09 Karadžić-Vukomanović M.
Линк
DCOBISS korice Формат(и): image/jpeg

DCOBISS naslovna strana Формат(и): image/jpeg

DCOBISS Naša ugledna spisateljica Svetlana Matić, autorka sedam knjiga različitih žanrova, koja živi i radi u Austriji kao profesorka srpskog jezika našoj deci, sazdala je osobenu knjigu posvećenu Vukovoj kćerci Mini (Vilhelmini) Vukomanović Karadžić, našoj zapaženoj umetnici (pesnikinji i slikarki) i intelektualki toga doba. Osobenost ove knjige ogleda se najpre u samoj zamisli. Minin život nam nije predočen na uobičajen način, kao priča zasnovana na hronološkom sledu arhivskih podataka, već na originalan način – kao pisma Mini. Ovo je utoliko dragocenija ideja što su samoj Mini pisma toliko značila u komunikaciji sa rođacima i prijateljima da se epistolarno obraćanje može označiti kao jedno od bitnih obeležja njene ličnosti. Vitomir Teofilović Svetlana Matić je, prema ostvarenom delu i zamašnom broju nagrada, prepoznatljivo ime u književnom sazvežđu na štokavskom govoru svih triju dijalekata srpskog jezika. Njena najnovija knjiga Pevam danju, pevam noću – Pisma Mini Karadžić je višestruko zanimljiva i značajna. Na prvom mestu ova knjiga se nameće načinom na koji je označena njena sadržina. Knjiga je strukturirana kao svojevrsni zbornik pisama koji je Svetlana uputila Mini. Epistolarna forma je gotovo stara koliko i potreba ljudi da komuniciraju formom rukopisa, gde je adresant mogao da promišljeno, uzvišenim stilom koncipira svoje misli i namere i tako ih jasno i lepo saopšti bez bojazni da će mu neko vaditi reči iz konteksta, ili će nešto dodavati. To je zapisano, kao zapis ostaje da traje. Ova pisma će trajati, jer imenovanjem adresata Mini Karadžić, čije ime obeleženo trajanjem, neminovno moraju biti konsultovana kad god neko od književnih istoričara, ili istraživača prošlosti XIX veka hoće da razume lik i delo Vilhelmine Mine Karadžić. Формат(и): image/jpeg

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119404685