Na ženskom kontinentu, Vladislava Gordić Petković

71 pregled
0 želi ovaj predmet

Na ženskom kontinentu, Vladislava Gordić Petković

Cena: 190 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.684)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.299 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Gordić-Petković, Vladislava, 1967- = Гордић-Петковић, Владислава, 1967-
Наслов Na ženskom kontinentu / Vladislava Gordić Petković
Врста грађе стручна монографија
Језик српски
Година 2007
Издавање и производња Novi Sad : Dnevnik, 2007 (Novi Sad : Dnevnik)
Физички опис 193 str. ; 21 cm
Збирка ǂEdicija ǂTeorija / Dnevnik, Novi Sad
ISBN 978-86-84097-88-2 (broš.)
Напомене Tiraž 300
Na koricama beleška o autoru s njegovom slikom
Napomene i bibliografske reference uz tekst.
Предметне одреднице Engleska književnost
Američka književnost
Srpska književnost

Dvadeset eseja i članaka sabranih u ovoj knjizi nastajali su u proteklih deset godina kao rezultat razonode i obaveze, radoznalosti i dužnosti; bave se ženskim kanonom anglofone i srpske književnosti, ali i Šekspirom, Pinterom, Beketom, savremenom srpskom dramom. Nastajali su kao deo istraživačkog rada u okviru naučnih projekata, ili namenski pisani za naučne skupove, zbornike i književne časopise. Teme, teze i analize neminovno se prepliću, čak i ponavljaju, u skladu sa kritičko-interpretativnim opsesijama koje su ih diktirale. Tekstovi su

grupisani u tri celine – «Ženska mreža», «Shakespeareance» i «Ideologija i identitet» – bez namere klasifikacije ili hijerarhizacije; od bilo kakvog imaginarnog poretka važnijom se činila sloboda interpretativnih mogućnosti.

Vladislava Gordić Petković, profesor engleske i američke književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, bavi se književnom teorijom, kritikom, publicistikom i prevođenjem sa engleskog. Objavila je književno-kritičke studije Sintaksa tišine: poetika Rejmonda Karvera (1995) i Hemingvej: poetika kratke priče (2000), knjige eseja i članaka Korespondencija: tokovi i likovi postmoderne proze (2000), Virtuelna književnost (2004) i Virtuelna književnost II: književnost, tehnologija, ideologija (2007) , kao i veći broj naučnih radova iz oblasti angloameričke književnosti, ogleda i prikaza.

Vladislava Gordic Petkovic, profesor engleske i americke knjizevnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, bavi se knjizevnom teorijom, kritikom, publicistikom i prevodenjem sa engleskog. Objavila je knjizevno-kriticke studije Sintaksa tisine: poetika Rejmonda Karvera (1995) i Hemingvej: poetika kratke price (2000), knjige eseja i clanaka Korespondencija: tokovi i likovi postmoderne proze (2000), Virtuelna knjizevnost (2004) i Virtuelna knjizevnost II: knjizevnost, tehnologija, ideologija (2007) , kao i veci broj naucnih radova iz oblasti angloamericke knjizevnosti, ogleda i prikaza.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.684)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.299 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 122358869