Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Velika Srbija – Vladimir Ćorović

159 pregleda
1 želi ovaj predmet

Velika Srbija – Vladimir Ćorović

Cena: 1.500 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

slobas25

(385)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.252 pozitivnih ocena

Pančevo, Južnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

VELIKA SRBIJA - ilustrovana istorija - Vladimir Ćorović
Knjiga je potpuno nova, u najlonu je onako kako je zapakovana u štampariji. Idealna za poklon. Može se poslati kao preporučena tiskovina, u tom slučaju je doplata 200 din.
Broj strana: 306
Pismo: Ćirilica
Povez: Tvrd
Format: 22×29.5 cm
ISBN: 9788679500762
Velika Srbija je istorijska studija Vladimira Ćorovića u kojoj u sažetom i prijemčivom obliku prikazuje istoriju srpske države od vladavine Stefana Nemanje do pobede u Prvom svetskom ratu i stvaranja jugoslovenske države.
Ćorović opisuje vaskrs srpske državne misli nakon oslobođenja od Osmanlija a potom i austrougarske vladavine, ideje o ujedinjenju Jugoslovena, narodne ideale s kraja 19. i početka 20. veka, ratove s Bugarskom i Austrougarskom, savezništva s evropskim silama, prelazak preko Albanije, poraze ali i nesalomivi duh srpske vojske. Ćorović progovara i o intimnim podacima iz života srpskih kraljeva, o njihovim političkim strategijama, o odnosu naroda i državnog Sistema.
Sadržaj knjige:
• Predgovor • Beleška opiscu • I DEO: Srpska državna misao do XIX veka (Sveta Gora Atoska-800 godina bdenja;Studeniča trifoa; Miroslavljevo JEVANĐELJE; Pad Smedereva; Carski drumovi; Istambul na Bosforu; Moskva treći Rim; Topusi; Verski ratovi; Renesansa; Doba velikih otkrića ELDORADO; Ipak se okreće INKVIZICIJA; Krajina; Karađorđe; Brankovina; Francuska revolucija) • II DEO - Oslobođenje i vaskrs srpske državne misli • III DEO - Intelektualna radnja narodnog ujedinjenja • IV DEO - razrađivanjevideje o narodnom jedinstvu • V DEO - Nacionalni porazi • VI DEO - Ostvarenje nacionalnih ideja • VII DEO - Rat protiv Austro - Ugarske i njenih saveznika • VII DEO - Velika Srbija
Osnovna Ćorovićeva zamisao bila je da pokaže kako se od srpske državne ideje i misli o narodnom jedinstvu došlo do ujedinjenja Južnih Slovena. U Kneževini i Kraljevini Srbiji video je osnovnog nosioca te ideje, pa stoga pod naslovom knjige nije podrazumevao velikosrpski državnu organizaciju, već njenu veliku i nezamenljivu ulogu u stvaranju Jugoslavije.
o autoru knjige:
Dr Vladimir Ćorović (27.10. 1885. Mostar, Bosna i Hercegovina —12.4. 1941. Grčka) je bio srpski istoričar i redovni član Srpske kraljevske akademije. Veoma je velik Ćorovićev stvaralački opus, koji čine brojne knjige i pojedinačni tekstovi rastureni po raznim časopisima i listovima. lako su činjeni i značajni pokušaji, još nije sastavljena i kompletna bibliografija njegovih radova i priloga o njemu. Skoro kompletnu bibliografiju uradio je 1976, Jeremija D. Mitrović u Istorijskom Glasniku u Beogradu.

Uslovi prodaje prodavca

1. Slanje vrsim po dogovoru, nakon uplate na tekući račun broj 160-0700100047200-39
Banca Intesa
2.Ne saljem sa otkupninom (pouzecem).
3.Troskove slanja snosi kupac.
4.Ne odgovaram za bezbednost ptt usluga.
5. Molim da se sva komunikacija obavlja preko LIMUNDO poruka.

Prodavac

slobas25 (385)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.252 pozitivnih ocena

Pančevo, Južnobanatski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 126624525