Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Nacionalni teatar u Minhenu NA NEMAČKOM

95 pregleda
0 želi ovaj predmet

Nacionalni teatar u Minhenu NA NEMAČKOM

Cena: 990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.640)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.914 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Dobro očuvano, Veći format, tvrd povez

Narodno pozorište u Minhenu
The National Theatre ( njemački : Nationaltheater ) na Max-Joseph-Platz u Minhenu , Njemačka, je istorijska opere, dom Bavarskoj državnoj operi , Bavarskog državnog orkestra i Bavarske State Ballet .

Prvo pozorište naručio je 1810. bavarski kralj Maksimilijan I jer je obližnje kazalište Cuvilliés imalo premalo prostora. Dizajnirao ga je Karl von Fischer , sa Odéonom u Parizu 1782. godine kao arhitektonskim presedanom. [1] Izgradnja je započela 26. listopada 1811., ali je prekinuta 1813. zbog problema s financiranjem. [2] 1817. godine došlo je do požara u nedovršenoj zgradi.

Novi teatar konačno otvoren 12. oktobra 1818 sa predstavom Die Weihe po Ferdinand Franzl , ali je ubrzo uništen još jedan požar 14. januara 1823; [2] pozornici dekor zapalio prilikom obavljanja Die beyden Füchse po Étienne Mehul i vatra se ne može ugasiti, jer je dovod vode zamrznuta. [3] [4] Slučajno je sam Pariski Odeon izgorio 1818.

Dizajnirao Leo von Klenze , drugo kazalište je ugradilo neo-grečke značajke u svoj trijem i trokutasti stub te ulaz s korintskim stupovima. Godine 1925. izmijenjen je kako bi se stvorila povećana pozornica s ažuriranom opremom. Zgrada je izbijena u vazdušnom napadu u noći 3. oktobra 1943. [2]

Treće i sadašnje kazalište (1963.) rekreira originalni neoklasični dizajn Karla von Fischera, iako u malo većem mjerilu od 2.100 mjesta. [1] Veličanstvena kraljevska kutija centar je unutrašnjeg rondela, ukrašena s dvije velike karijatide . Nova pozornica prostire se na 2.500 kvadratnih metara (3.000 kvadratnih metara) i treća je po veličini na svijetu, nakon Opere Bastille u Parizu i Velikog kazališta u Varšavi . [1]

Dosljednom upotrebom drva kao građevinskog materijala, dvorana ima izvrsnu akustiku. Arhitekt Gerhard Moritz Graubner pomno je očuvao izvorni izgled predvorja i glavnog stubišta. [5] Otvoreno je 21. novembra 1963. izvedbom Die Frau ohne Schatten, samo za pozive, pod dirigentskom palicom Josepha Keilbertha . [6] Dvije noći kasnije došlo je do prvog javnog nastupa, Die Meistersinger von Nürnberg , ponovo pod Keilberth -om. [6]


Narodno pozorište, Minhen

Königsbau iz Minhen Residenza (lijevo) i Nacionalnog pozorišta (desno), snimio Joseph Albert (1860)

Narodno pozorište, oko 1900

Pogled iz vazduha koji prikazuje lokaciju Narodnog pozorišta u odnosu na Residenz, 2007

Unutrašnjost Narodnog pozorišta
istorija pozorišta čezare molinari

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.640)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.914 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 118108053