Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

ŽIČKA EPARHIJA - Gordana Gavrić

45 pregleda
0 želi ovaj predmet

ŽIČKA EPARHIJA - Gordana Gavrić

Cena: 2.400 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Merkur83

(376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

-Izdavač: `Grafostil`
-Povez: Mek
-Pismo: Ćirilica
-Broj strana: 162
-Format: 31 cm
-Stanje: kao nova

Древна, осмовековна Светосавска Епархија Жичка је, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Жичког г. др Јустина, објавила импресивну монографију ”Жичка Епархија – осам векова светосавског континуитета – историја, манастири, цркве”, чији су коаутори Гордана Гаврић и др Драгољуб Даниловић. Рецензенти монографије су др Бранислав Цветковић и др Владета Петровић. О ликовно-графичко уређењу се старао Драган Пешић. На 320 страница великог формата је зналачки распоређен веома читљив и лепо написан текст са великим бројем фотографија које су беспрекорно одштампане.

Монографија је објављена поводом великог јубилеја – 800 година аутокефалности Цркве Христове у Српском Светосавском народу Божјем, који је истовремено и осмовековни јубилеј Жичке архиепископске дијецезе. Не треба губити из вида да је Епархија Жичка заправо прва епископија Светога Саве и епархија у којој је он био први надлежни Архијереј. Епархија Жичка, према сачуваном диптиху светосавских епископија из Хиландарске повеље, данас са Епископијама Зетском, Хумском, Дабарском, Хвостанском Будимљанском, Топличком и Моравичком такође прославља свој осмовековни светосавски јубилеј. Оне су, кроз Архиепископију у Жичи, осмовековни сведок духовне зрелости Српског народа Божјег и неразориви темељци наше вере у Васкрслог Христа, али и духовности, писмености, уметности и културе.

Намере коаутора и издавача је објаснио Епископ Јустин у свом уводном слову (стр. 17-18). Наиме, повод за објављивање монографије јесте велики јубилеј, али кроз сећање на наше Свете Претке и њихова велика дела која су у континуитету обележила не само своју епоху него и читаву нашу историју (стр. 17). Епархија Жичка овим делом ”жели да истакне значај идеје континуитета и темама српске духовности и државности” (стр. 17). На крају, али не као последње, Епархија Жичка је ову књигу принела и као скромно уздарје нашем првом Архиепископу Српских и Поморских земаља Сави и Стефану Немањи – Преподобном Симеону Мироточивом (стр. 18).

Монографије попут ове су до сада код нас углавном писане и припремане за наше велике манастире, али се овом монографијом отишло даље од тога, јер се пред читаоцем налазе пажљиво исписани редови о историји, манастирима и црквама Епархије Жичке и то у границама њене данашње канонске јурисдикције.

-Troškove transporta snosi kupac(cena predmeta+Poštarina)
-Poštarina zavisi od težine predmeta
-Šaljem preporučenom tiskovinom ili Post Express službom kako Vama odgovara
-Ukoliko dodje do reklamacije, povratnu poštarinu snosi kupac
-Pouzećem ne šaljem
-Ne šaljem robu van Srbije
-Kontakt isključivo porukama

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Merkur83 (376)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

1.205 pozitivnih ocena

Raška, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 130721557