Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Ljetopis vječnosti, Žarko Komanin

167 pregleda
2 želi ovaj predmet

Ljetopis vječnosti, Žarko Komanin

Cena: 240 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.665)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.047 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

odlično očuvano
Autor: Žarko Komanin
Povez: tvrd
Br. strana: 181
Format: 13,5x19
Ljetopis vječnosti , novi roman Žarka Komanina, pisca koji doživljenim lirskim glasom narativno oblikuje neke od najdramatičnijih tema srpske istorije dvadesetog veka, po mnogim svojim narativnim elementima predstavlja sintezu i tematsko i semantičko zaokruživanje njegovog dosadašnjeg romansijerskog rada. Tema koju je Komanin u dosadašnjoj prozi često uzimao za osnovni predmet svojih romana – tragične ideološke podele naroda za vreme Drugog svetskog rata sagledane iz perspektive poraženih i ubijenih za njihovu ideju – u novom romanu je pojačana produbljenim narativnim pogledom na sudbinu poraženih i po završetku rata, kada su ih samouvereni pobednici besprizivno proglasili za izdajnike naroda, ne ostavljajući im nikakve mogućnosti da kažu svoju istinu o vremenu rata i o svom stradanju u njemu. "Lažna priča" pobednika o jedinoj istini o ratu i ideološkim podelama u njemu, uslovila je, s jedne strane, zaborav velikih pojedinačnih i kolektivnih tragedija poraženih, a s druge, "nakalemljivanje" priče o pobednicima kao jedinim spasiocima naroda u teškim istorijskim vremenima. Glavni lik romana, Simon Rujanić, u časovima pred smrt, u kojima u svojevrsnoj emotivnoj i etičkoj retrospektivi sagledava čitav svoj život tragajući za njegovim moralnim uporištem i ključnim životnim tačkama, zna da istina i priča o poraženima, "o ocu, o braći, o Pelinovljanima, leži zakopana, duboko u zemlji" preko "šezdeset godina" i da jednom mora da vaskrsne. U njegovim uspomenama i sećanju ona je konačno vaskrsla, prvenstveno sagledana kao tragedija istorije i ideologije, ali i kao opšta, univerzalna tragedija egzistencije i čovekovog udesa u svetu. Zato je Komaninova knjiga i morala biti "napisana strašću, nadom, ljubavlju, uspomenama, bolom, dušom, opraštanjem", jer ona, u svom elegičnom i molitvenom obraćanju večnosti i životu, govori o trajnim a ne o prolaznim vrednostima i osobinama stvarnosti i čovekovog položaja u njoj. Žarko Komanin se Ljetopisom vječnosti potvrdio kao jedan od najindividualnijih savremenih srpskih proznih pisaca koji u uspešnom narativnom prožimanju istorije i morala, poezije, istine, emocije i duhovnosti ostvaruje najvišu meru umetničkog kazivanja.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.665)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.047 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 107158825