Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

STENDAL ARMANSA , NEKOLIKO SLIKA JEDNOG PARISKOG SALONA

38 pregleda
4 želi ovaj predmet

STENDAL ARMANSA , NEKOLIKO SLIKA JEDNOG PARISKOG SALONA

Završena

Datum završetka: 07.04.2024. u 22:27

Početna cena: 99 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

LUKA.LABAN

(1.456)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.949 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

STENDAL ARMANSA ILI NEKOLIKO SLIKA JEDNOG PARISKOG SALONA IZ 1827 GODINE
RAD BEOGRAD 1953 g
TVRDI POVEZ
230 STRANA

DOBRO OČUVANA KNJIGA

BELEŠKA O ARMANSI Pisac A r m a n s e, Anri Bel (1783 – 1842), uknjiževnosti nazvanStendal, smatra se s Balzakom zanajvećeg francuskog romansijera.Početkom 1825 on imačetrdeset dve godine. Objavio je nekolikoknjiga kritika o muzici, slikarstvu,književnosti i drugim predmetimakoje mu jeslučajnost nametnula: biografije Hajdna, Mocarta iMetastaza, i s t o r i j u s l i k a r s t v a u I t a l i j i, R i m, N a p ulj i F i r e n c a, R a s i n iŠ e k s p i r, R o s i n i j e vž i v o t.Ostao jemeđutim potpuno nepoznat. Za njega zna i ceni ga samoveoma uzan krug ljudi od znanja i ukusa.Po svomumetničkom temperamentu, Stendal je bioantipozorišni čovek. To je svakako i on samosećao i znao, i zato je posle dvadesetgodina jalovih naporarešio da se, u punoj svojoj duhovnoj zrelosti,ogleda na romanu.U to doba, i pisci ičitaoci vole sentimentalni iavanturistički roman, van istine i stvarnosti. Obdaren zdravimkritičkim duhom,Stendal smatra svu tu literaturu podobnu samo za sobarice. On ne cenini istoriski roman po ugledu na Valtera Skota, kojim seoduševljavaju i pisci i publika, jer se u njimaviše vodiračuna o zanimljivosti istilskim efektima nego o istinitosti avanture iosećanja. Neoduševljavaju ga ni dugi opisi kojima kiptetadašnji romani. Ne voli nilokalnu boju ni lirske ispovesti.Stendalće, dakle, poći svojim putem i glavniće mu cilj biti daverno slika istinitaosećanja, da ih rastavlja na osnovne sastojke, da imobjašnjava mehanizam. Onće napisati roman psihološke analize ismerće mu bitiviše naučni noumetnički. Dvadeset dana prenavršetka četrdeset druge godine, Stendal piše jednomizdavaču: »Kroz dva mesecaimaću da prodam rukopis jednogromana u tri sveske formata dvanaestine, napisan stilom kao R o s i ni j e vž i v o t. Trudio sam se da u tom romanu naslikamsadašnje naravi, onakve kakve su bile za poslednje dve-tri godine«


#17

Uslovi prodaje prodavca

NAPOMENA:
Šaljem isključivo nakon uplate na račun i nakon potvrde sa Vaše strane na koju adresu se šalje.
LIČNO PREUZIMANJE je moguće u ZEMUNU na mojoj adresi - naselje Plavi Horizonti.
Trudim se da sve slike koje postavljam budu jasne i u velikoj rezoluciji da biste vidjeli šta kupujete.
Troškove slanja snosi kupac.
Vaše podatke napišite pravilno i koristite sva slova, NE ŠIŠAJTE latinicu, jer u slučaju da ne možete da preuzmete predmet kupovine zbog toga, ne snosim nikakvu odgovornost.
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO, SAMO SRBIJA!
Pogledajte moju kompletnu ponudu:
https://www.kupindo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakPredmeta
https://www.limundo.com/Clan/LUKA.LABAN/SpisakAukcija

Prodavac

LUKA.LABAN (1.456)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

5.949 pozitivnih ocena

Beograd-Zemun, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 127741785