Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

STANARI - Bernard Malamud

61 pregled
0 želi ovaj predmet

STANARI - Bernard Malamud

Cena: 350 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

bikib

(2.850)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.248 pozitivnih ocena

Beograd-Čukarica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

STANARI: Bernard Malamud
Roman
Godina 2002
.Izdavanje i proizvodnja Novi Sad : Stylos, 2002 (Novi Sad : Stylos-print)
Tvrdi povez
212 str. ; 21 cm

Knjiga je kao nova


Čas šaljivo, čas dramatično, čas groteskno, čas na kla¬sičan način, Bernard Malamud varira centralnu i nezao¬bilaznu temu gotovo svih svojih romana: patnju. Njegovi junaci su usamljenici u svetu ispunjenim terorom, zlom i nasiljem. Tako je i roman „Stanari“ uzbudljiva i zastrašujuća priča o usamljenosti, sudbini umetnika i umetnosti, o lju¬bavi i seksu, o rasnim predrasudama.
Hari Leser je pisac i poslednji stanar zgrade koja je odavno predviđena za rušenje. Razlog njegovog zadrža¬vanja je nastojanje da, posle deset godina, okonča rukopis svog novog romana. U tome ga sprečavaju mnogobrojne nedaće koje se umnožavaju useljavanjem u zgradu još jed¬nog pisca. Obojica fanatično zatvoreni u osećaj vlastite sud¬bine, jedan je Jevrejin a drugi Crnac, uništavaju život oko sebe, istovremeno bolno uništavajući i sebe, zaokupljeni ne¬slaganjem oko odnosa forme i sadržine, umetnosti i politike.
Kakve su njihove šanse da prežive?

Malamud, Bernard, američki književnik (New York, 26. IV. 1914 – New York, 18. III. 1986). Potomak ruskih židovskih useljenika; diplomirao (1936) u New Yorku; predavao (1949–86) na sveučilištima u Oregonu i Vermontu. U prvom romanu Prirodno nadaren (The Natural, 1952), kroz metaforu bejzbola isprepletenu predodžbama o Trojanskom ratu, američkom snu i kralju Arturu, pisao je o životnom usponu i padu svojega junaka. Glavnini njegova opusa pripadaju romani i zbirke priča o životu židovskih useljenika u američkim gradskim četvrtima, u kojima tematizira zarobljenost ljudske duše, pokušaj njezina izbavljenja kroz pobjedu nad samim sobom i potrebu za moralnim osloncem. Njegov osebujan prozni stil uspio je spojiti duh istočnoeuropskoga židovstva s američkom zbiljom pa je humanošću, toplim humorom i lirskim fantazijama postao, uz S. Bellowa, najznačajniji američki židovski pisac. Značajnija djela: romani Pomoćnik (The Assistant, 1957), Popravljač (The Fixer, 1966), Stanari (The Tenants, 1971), Dubinovi životi (Dubin’s Lives, 1979), Božja milost (God’s Grace, 1982) te zbirke pripovijedaka Čarobna bačva (The Magic Barrel, 1958), Prvo slaboumnici (Idiots First, 1963), Fidelmanove slike: izložba (Pictures of Fidelman: An Exhibition, 1969), Rembrandtov šešir (Rembrandt’s Hat, 1973) i drugo.

Uslovi prodaje prodavca

Molim Vas kontakt samo preko Limunda. Zbog obaveza nisam u mogućnosti da se javljam na mobilni telefon osim ako se prethodno tako ne dogovorimo. Takođe zbog Vaše i moje sigurnosti najbolje je da sva prepiska i dogovori budu preko Limunda.

Lično preuzimanje isključivo na adresi koju dobijate sa Limunda.

Ne šaljem u inostranstvo.

Ne šaljem pouzećem, osim za članove sa pozitivnim ocenama.

Očekujem od svih da poštuju pravila Limunda.

Prodavac

bikib (2.850)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

8.248 pozitivnih ocena

Beograd-Čukarica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 126941145