Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Kula na brdu - Mitko Mandzukov

249 pregleda
2 želi ovaj predmet

Kula na brdu - Mitko Mandzukov

Cena: 199 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

bibam

bibam

(2.855)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.435 pozitivnih ocena

Aleksinac, Nišavski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Izdavač: Prosveta, Beograd
Godina izdanja: 1980.
Povez: Broširan
Broj strana: 601

Mitko Madžunkov je rođen u Strumici 19. marta 1943. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu, a Filološki fakultet u Beogradu, grupa svetska književnost sa teorijom književnosti. Nakon diplomiranja na univerzitetu, ostao je da živi u Beogradu i dugo je radio kao bibliotekar-savetnik u Biblioteci grada Beograda, gde je i penzionisan.

Godine 1970. postao je član Udruženja književnika Srbije, a 1986. član Društva makedonskih pisaca, a takođe je član Udruženja nezavisnih književnika. Madžunkov se 2006. preselio u Makedoniju. Izabran je 2003. godine za vanrednog člana Makedonske akademije nauka i umetnosti, a 2007. postaje redovni član MANU

Svoj proboj na književnu scenu Madžunkov je postigao u Beogradu i dugo vremena nije bio dovoljno cenjen u Makedoniji. Međutim, kasnije je ova nepravda ispravljena i, kao priznanje visokog kvaliteta njegove proze, Madžunkov je izabran za člana Makedonske akademije nauka i umetnosti. Osnovna odlika Madžunkovljevog stvaranja je epski karakter njegovih romana. Njegovi romani su obimni i pri tome su međusobno isprepletani. Stoga se neki glavni i usputni likovi provlače u više romana. Osim toga, u izboru likova i situacija, Madžunkov često ubacuje autobiografske elemente. On piše u maniru bliskom južnoameričkom magičnom realizmu, to jest, u njegovim delima provejavaju čudni događaji, neobjašnjivi slučajevi, neobični likovi itd. Ipak, vrlo često u svoja dela umeće likove, lokacije i legendi strumičkog kraja.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

bibam
bibam (2.855)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

18.435 pozitivnih ocena

Aleksinac, Nišavski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 98194833