Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Džingis Kan J.Van

101 pregled
0 želi ovaj predmet

Džingis Kan J.Van

Cena: 299 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

CezarM

(13.778)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.125 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Cena knjige bitno smanjena
Povez :tvrd
Broj strana : 402
Stanje oštećen hrbat kao i naslovna strana i zadnja strana pri marginama , potammnelost po bočnim površinama strana .
Tekst knjige u potpunosti čitljiv
Džingis-kan (mongol. Čingis haan, rođen sa imenom Temudžin; 1162 — 18. avgust 1227)[3][4] bio je osnivač i prvi veliki kan (han) Mongolskog carstva, koje je postalo najveće svetsko carstvo u istoriji nakon njegove smrti. Džingis je došao na vlast tako što je ujedinio mnoga nomadska plemena Severoistočne Azije. Nakon što je osnovao carstvo i proglasio se za `Džingis-kana`, pokrenuo je invaziju Mongola i osvojili su većinu Evroazije. Kampanje započete tokom njegovog života uključuju one protiv Kare Kitai, Kavkaza i Horezmije, dinastije Zapadni Sja i dinastije Đin. Ove kampanje su često bile praćene velikim masakrima civilnog stanovništva − naručito u oblastima koje su kontrolisali Kvarazmijan i Zapadna Sja. Do kraja njegovog života, Mongolsko carstvo je okupiralo značajan deo Centralne Azije i Kine.

Pre nego što je Džingis-kan umro, odredio je Ogataj-kana za njegovog naslednika. Kasnije su njegovi unuci podelili carstvo na kanate.[5] Džingis-kan je umro 1227. godine nakon što je pobedio Zapadnu Hiju. Sahranjen je u neobeleženom grobu negde u Mongoliji.[6] Njegovi potomci su proširili Mongolsko carstvo kroz većinu Evroazije tako što su osvojili ili stvarali vazalne države u savremenoj Kini, Koreji, Kavkazu, Centralnoj Aziji i značajnim delovima Istočne Evrope i Jugoistočne Azije. Mnoge od ovih invazija ponovile su raniji masakr nad velikim delom ljudske populacije. Kao rezultat, Džingis-kan i njegovo carstvo imaju strahovitu reputaciju u lokalnoj istoriji.[7]

Pored svojih vojnih dostignuća, Džingis-kan je takođe podigao Mongolsko carstvo i na druge načine. Usvojio je Ujgur pismo kao sistem pisanja Mongolskog carstva. Takođe je praktikovao meritokratiju i dozvolio versku toleranciju u Mongolskom carstvu i ujedinio je nomadska plemena severoistočne Azije. Današnji Mongoli ga smatraju za osnivača moderne Mongolije.[8]

Iako je poznat po brutalnosti svojih vojnih kampanja[9] i takođe ga mnogi smatraju za genocidnog vladara, Džingis-kan je zaslužan za dovođenje Svilenog puta u jedno kohezivno političko okruženje. Ovo je dovelo do komunikacije i trgovine iz Severoistočne Azije u muslimansku Jugozapadnu Aziju i hrišćansku Evropu, čime su se proširili horizonti svih tri kulturnih područja.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Pouzećem, Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Lično preuzimanje Beograd ,
u neposrednoj blizini hrama Svetog Save od 8 h -
12 h i na adresi iz podataka
Preporučujem poštarinu preporučenu tiskovunu i poštanski paket zbog znatno skuplje usluge Postexpresa

Prodavac

CezarM (13.778)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

56.125 pozitivnih ocena

Beograd-Obrenovac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119111261