Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

DUH MESTA Pisma i eseji o putovanjima Lorens Darel

11 pregleda
0 želi ovaj predmet

DUH MESTA Pisma i eseji o putovanjima Lorens Darel

Završena

Datum završetka: 21.04.2024. u 19:54

Početna cena: 800 RSD

Broj ponuda:

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

knjigaknjige

(973)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.264 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Lorens Darel rođen je 1912. u Indiji, rastao u Burmi, obrazovan, kao i sva deca iz britanskih kolonija, u Engleskoj. Selio se na Krf, nazad u Englesku, zatim na Krit, da bi 1941. godine, u jeku rata, stigao u grad koji će promeniti i njega i istoriju književnosti, preko romana "Aleksandrijski kvartet".


Eseji i skice, u kojima se opisuju razni predeli, sada su prvi put sakupljeni u jednoj knjizi, zajedno sa piščevom epistolarnom prozom i nekoliko priča i članaka objavljenih po evropskim časopisima. Posle uvodnih zabeleški o prijatelju Džonu Golsvortu, slede njegova pisma sa Krfa (... Voleo bih da ti opišem sve milione mirisa i zvukova kojima ovo mesto obiluje, ali se bojim da bi se moje zalihe superlativa brzo iscrple...)
Slede, potom, uglavnom kroz pisma, putopisi iz Egipta, sa Rodosa, Kipra, iz Južne Amerike (Montevideo, Buenos Ajres), Francuske, ali i iz Jugoslavije. Prijateljstvo sa jednim mladim piscem u Beogradu bilo je sasečeno u korenu, a mladić je osuđen na zatvorsku kaznu zbog druženja sa zapadnim imperijalistom. Članovi diplomatskog kora, među njima i Darel, kretali su se u klaustrofobičnom društvenom krugu gde su na bezbrojnim prijemima viđali ista lica, a njegova diplomatska služba u Jugoslaviji okončala se u vreme Titovog sukoba sa Staljinom.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

knjigaknjige (973)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.264 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 133247277