Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Crvena kuga-Dzek London

11 pregleda
0 želi ovaj predmet

Crvena kuga-Dzek London

Cena: 1.000 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

BobanT75

(1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

Godina izdanja: 1960
Jezik: Srpski
Autor: Strani

Izdavac Proges Novi Sad 1960 godina.

Džek London nas vodi u ne tako daleku 2073. godinu ne bi li nam prikazao razarajuće posledice epidemije kakvu svet do sada nije video.

Britko, kocizno, dinamično pripovedanje dvaju pripovedača, jednog izvan, a drugog unutar priče, okupiraće pažnju čitaoca i navesti ga na ponovna preispitivanja ljudske prirode i toka istorije.

Postoje li sile koje delaju mimo racionalnog doživljaja sveta?

Kako se klasno ustrojstvo društva može osvetiti svojim tvorcima? Kreće li se tok vremena pravolinijski ili pak ciklično?

Starac, Džejms Hauard Smit, šeta napuštenim železničkim šinama, odavno neiskorišćenim i obraslim u korov; pored njega ide mladi, divlji dečak. Prošlo je 60 godina otkako je velika Crvena smrt zbrisala čovečanstvo, a šačica preživelih uspostavila je sopstvenu civilizaciju i sopstvenu hijerarhiju u divljem svetu. Umetnost, nauka i svako učenje su izgubljeni, a mladi potomci zdravih ne znaju ništa o svetu koji je postojao – ništa osim mitova i izmišljotina. Starac je jedini koji može da dočara čuda tog prošlog veka i strahote kuge koja je dovela do njegovog kraja. Kakva budućnost čeka ostatke čovečanstva može se samo nagađati — njihovo neznanje, varvarstvo i nemilosrdnost su jedine nade koje imaju.

Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

BobanT75 (1.207)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

3.574 pozitivnih ocena

Zaječar, Zaječarski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 132473849