Ćepanica, Miloš Čepić

333 pregleda
0 želi ovaj predmet

Ćepanica, Miloš Čepić

Cena: 490 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.702)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.432 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Iz štampe je nedavno u sopstvenom izdanju izašla knjiga Miloša Čepića pod nazivom „Ćepanica“. Knjiga je štampana uz pomoć sredstava Opštine Pljevlja koja su opredijeljena po konkursu za podsticanje izdavačke djelatnosti za 2019. godinu.


Prema mišljenju recenzenta Rajka Palibrka, roman „Ćepanica“ Miloša Čepića, predstavlja dalijevsku sliku iskrivljenog vremena, ljudskih likova i njihovih karaktera u čarobnim predjelima pljevaljskih sela iz druge polovine prošlog vijeka, sa običajima koji su, nakon vjekovnog trajanja, več prepušteni zaboravu. Suština Čepićeve priče je duboko tragična i seže do najtananijih predjela ljudske duše gdje su u iskonskoj borbi emocije i moralne norme.

Po riječima Milorada Joknića ovaj roman je veoma zanimljiva priča sa tragičnim epilogom u jednoj ruralnoj sredini u kojoj, nekada, pod naletom emocionalnih stanja pucaju običajne norme i dešavaju se dramatični dogđaji koji su u integralnoj vezi sa čitavom galerijom likova koje pisac vješto vodi i sinhronizuje u cjelovitosti priče.

Miloš Čepić je do sada objavio nekoliko knjiga od kojih su dvije poslednje „Otmice“ i „Nakonjče“ značajno privukle pažnju čitalaca.

Čepić je poznati narodni guslar, učesnik brojnih festivala gusala širom bivše Jugoslavije i član žirija na tim festivalima. Snimio je do sada više dokumentarnih filmova sa etno sadržajima: „Krsna slava“, Krsna slava i Božić“ za koje je dobio prve nagrade na domaćim i međunarodnim smotrama, među kojima i prvu nagradu na festivalu u Moskvi, gdje je u konkurenciji bilo 400 filmova etno sadržaja.

Knjiga je štampana uz pomoć sredstava Opštine, po konkursu za podsticanje izdavačke djelatnosti za 2019. godinu.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.702)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.432 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 88013673