Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Šesta pesma za Ingu, Jadranka Milenković

69 pregleda
0 želi ovaj predmet

Šesta pesma za Ingu, Jadranka Milenković

Cena: 750 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Autor:: Jadranka Milenković
Žanrovi:: Domaći pisci, Drama
Izdavač:: Društvo za afirmaciju kulture Presing
Godina izdanja:: 2021.
Broj strana: 362
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 20 cm

Deseta po redu knjiga u Presingovoj regionalnoj proznoj ediciji YUGO_ЛИТ.

Okosnica romana Šesta pesma za Ingu je sudski proces u kome mladi Jovan Kostić pokušava da se odbrani od navoda da nije zakoniti sin nedavno preminulog oca. Mladić nije poznavao oca, a optužba od koje se brani sračunata je na to da ga liši prava na nasledstvo. Na ostavinskoj raspravi, kao još jedno iznenađenje, shvata da ima i polusestru. Paralelno sa sudskim procesom u kome mladi čovek mora da dokaže ko je (a to prvo mora i sam da sazna) pratimo i živote drugih ljudi vezanih za njega – koleginice iz kancelarije, polusestre i njene majke, kao i plejade drugih likova koji se neposredno ili posredno mešaju u ovu priču. Većina scena odigrava se u prostorijama državnih institucija: policijskoj stanici u čijem računovodstvu Jovan K. radi, kancelarijama suda, advokatskim kancelarijama. Suviše prozaičnu stvarnost ovih institucija junaci pokušavaju da poetizuju okrećući se umetnosti – Jovan književnosti, njegova polusestra slikarstvu. Glavna radnja romana na taj je način prošarana razgovorima o umetnosti, diskusijama glavnih i sporednih likova koje ogoljavaju kulturnu stvarnost isto onako kako njihova borba u surovom svetu pred čitaoca iznosi neulepšanu i donekle karikiranu realnost svakodnevice. Birokratski aparat u čije hodnike Jovan K. nevoljno stupa nije ni suroviji ni neprohodniji od lavirinta međuljudskih zavrzlama, Jovanu tako mrskih. Da bi stvar bila komplikovanija, paralelno sa sudskim procesom odigrava se, isto tako nezvana, i njegova ljubavna drama…

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.657)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

49.019 pozitivnih ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 119324849