Dragi Limundovci, ukoliko ne stignete da dopunite svoj Limundo račun pre praznika, to možete učiniti i u periodu kada ne bude radio platni promet svojom platnom karticom.

Sebi samoj, Ana Rodić

144 pregleda
1 želi ovaj predmet

Sebi samoj, Ana Rodić

Cena: 990 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

tasicmarko

tasicmarko

(9.649)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.981 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Аутор - особа Родић, Ана, 1971- = Rodić, Ana, 1971-
Наслов Себи самој / Ана Родић
Врста грађе роман
URL медијског објекта одрасли, опште (лепа књижевност)
Језик српски
Година 1996
Издавање и производња Земун : Book ; Нови Београд : Marso, 1996 (Београд : Stillart)
Физички опис 112 стр. ; 20 cm
Збирка ǂБиблиотека ǂ"Бисери" ; ǂкњ. ǂ6
ISBN (Брош.)
Напомене Тираж 500
На корицама ауторкина слика
На пресавијеном делу кор. листа белешка о ауторки.
Предметне одреднице Родић, Ана, 1971- -- Аутобиографија

Sebi samoj
Ana Rodić(autor)

Izdavač: Marso

Godine sankcija, restrikcija struje, redova za sve i svašta, vreme dilera i buvljaka, snalaženja i preživljavanja, viženi očima ljupke beogradske devojke sitnog rasta i vrcavog duha...



Ostali naslovi iz oblasti: Romani

1996; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 112 str.;
rasprodato
Tražite polovan / korišćen primerak?

Imate ovu knjigu i želite da je prodate?


Prikaz
01.01.00
Blic01.07.1999.
Zašto Ana Rodić, mlada književnica, misli da smo postali grubi ljudi
"Džepna Venera" na našem asfaltu
Ana Rodić je lepa beogradska devojka sitnog rasta i nežnih kostiju. Ona je jedna vrsta "džepne Venere". Jedina stvar po kojoj se razlikuje od sličnih beogradskih devojaka je to što ona piše". Ovim rečima svojevremeno je Momo Kapor predstavio beogradskoj čitalačkoj publici mladu spisateljicu Anu Rodić i njenu prvu knjigu "Momci iz kraja"(1994). U to vreme ona je pisala o ljubavi, mladalačkim snovima i nadanjima... Posle ove, došla je knjiga "Sebi samoj", roman koji je govorio o stvarnosti u kojoj je Ana živela, o životu pod sankcijama. Kao predstavnik urbanog beogradskog miljea, u sferi njenog interesovanja dugo su bila dešavanja na beogradskom asfaltu, ali otkako je otišla u Prištinu da studira (srpski jezik i književnost) i posetila Gračanicu, Dečane i druge manastire, počela je da se zanima za našu kulturu srednjeg veka.
Nakon odlaska na Kosovo, iz njenog pera nastao je roman "Korenje". - U romanu"Korenje" reč je o Beogradu devedesetih godina, sa povremenim izletima u neka prošla vremena. U njemu se nalazi 17 priča o ženama Nemanjića. Te priče predstavljaju otrgnute, ukradene delove iz života ovih izuzetnih žena - Simonide, Jevdokije, Ane, Jefimije (jedine koja je samo poreklom žena Nemanjića) i drugih - kaže Ana Rodić.
Reagujući na rat koji je nedavno okončan, Ana Rodić je ovih dana privela kraju najnoviju zbirku priča pod nazivom "Ja trunka svemirske prašine već neko vreme putujem", koja govori o beznađu kroz koje smo tokom proteklih meseci prošli i na kraju, pruža nadu u neki bolji, novi život.
Govoreći o mestu mladog pisca u našoj sredini i temama koje mu se nameću, Ana Rodić sa setom dodaje: - Poslednjih deset godina prošle su kao u nekom košmaru. Bilo je to vreme kidanja, vreme restrikcija, rata i stradanja i, na kraju, borbe za goli opstanak... Sve to stvorilo je od nas nepoverljive i grube ljude, tako da ne verujem da ćemo tu grubost ikada moći da izbrišemo iz svojih duša.
M. Purić

01.01.00
Večernje novosti
14.12.2002.

?Lisice? u nama

KADA je u izdanju kuće ?Buk-Marso? 1995. Ana Rodić objavila svoj prvi roman ?Momci iz kraja?, Momo Kapor je u predgovoru za autorku upotrebio izraz ?džepna Venera?. Spisateljica sada ima 31 godinu i još dva romana za sobom, ?Sebi samoj? i ?Korenje?.
- Bilo mi je to super, slatko, ali sada se osećam malo matoro za taj epitet, ne generalno, ali se više ne osećam tako ? kaže Ana, čiji su se literarni junaci iz njene trilogije preselili u tv-seriju ?Lisice?, i od ove nedelje u udarni igrani program RTS...
Ana je napisala scenario za 15 epizoda ?Lisica? na poziv producenta ?Komune? Slobodana Terzića, a režiser je bio Gorčin Stojanović. Ovo nije prvo iskustvo beogradske književnice sa televizijom, radila je svojevremeno poetske video spotove i kasnije kao scenarist sarađivala sa režiserom Stankom Crnobrnjom, od koga je učila tv-zanat.
- ?Momci iz kraja? su bili iz mog kraja, sa Vračara, kada je postojao kult dobre ribe, najboljeg frajera, filmskih zvezda, omiljenih filmova i dobre muzike. Ta knjiga je bila jako lična! U njoj je i nekoliko pesama, koje sam tada napisala prvi i poslednji put, jer mislim da nisam dobar pesnik i jer čovek, da bi pisao poeziju, mora da bude jako čist da bi iz njega izašli stihovi neprerađenih emocija. Pre dve godine sam ?Momke? dopunila sa nekoliko priča o bombardovanju i jednom ljubavnom, i to je bio moj oproštaj od vračarskih momaka. Druga knjiga, ?Sebi samoj?, mi je u profesionalnom smislu do sada najviše značila...
To je roman u ispovednoj formi, i kako kaže Ana Rodić, neka vrsta spomenara na neke stvari, koje je volela o sazrevanju devojke iz srednjeg socijalnog staleža sredinom 90-tih.
- A ?Korenje?, objavljeno pre dve godine, mi je najdraže, najviše sam radila na toj knjizi, i njom sam zaokružila jednu tematsku celinu o beogradskom miljeu.
To je priča o generaciji koju situacija i prilike guraju da sreću potraže negde u dalekom svetu, ali je istovremeno za ovu zemlju veže žilavo i duboko korenje, o generaciji koja je razapeta između želja i mogućnosti, kaže recenzent Vojin Ančić. Ana Rodić je zadovoljna interesovanjem publike za njene romane. To je forma koju definitivno voli i koju će nastaviti da stvara. Ponosna je što se njeni romani dobro prodaju i bez velike reklame.
Da li su njene knjige, pa sada i tv-serija ?Lisice?, slika njene generacije? Jer, svi junaci serije su tridesetogodišnjaci.
- Ne obožavam ja nešto svoju generaciju, ali mi je bilo najlakše da pišem o stvarima iz sopstvene vizure, a serija ?Lisice?, koja se dešava godine 2002. baš sada i baš ovde u Beogradu je neki logični nastavak onog što pišem, u stvari tv-roman. Volim TV. Ima deo mene koji voli da smo sami moj kompjuter i ja, i ekstrovertni deo moje prirode, koji voli da budem deo velike ekipe. Zato sam im stalno dosađivala na snimanju, ali se nisam mešala u njihov posao. Jako sam zadovoljna tv ?Lisicama?, i još uvek sam u toj materiji, mada nastavka na televiziji neće biti! Ta stvar je završena...
Koliko su se na junake ?Lisica? odrazile minule godine?
- U svakom smislu, ali mi o tome ne govorimo direktno. Ko hoće, može da ?pročita? kroz detalje. Moje glavne junakinje, četiri devojke, bore se, svaka za sebe, za sreću i ljubav.

M. KODEMO

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

RASPRODAJA KNJIGA PO POČETNOJ CENI OD 10 din!!! Naći ćete ih tako što kliknete na sve moje predmete, pa u meniju način kupovine SELEKTUJTE KVADRATIĆ AUKCIJA, i prikazaće Vam se svi predmeti sa početnom cenom od 10din.

Dodatno kada Vam se otvore aukcije kliknite na SORTIRAJ PO, pa izaberite ISTEKU NAJSKORIJE, i dobićete listu aukcija sa početnom od 10 dinara, po vremenu isteka.

Zbog perioda praznika vreme za realizovanje kupoprodaje može da se produži na do 20 dana.

Prodavac

tasicmarko
tasicmarko (9.649)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

48.981 pozitivna ocena

Leskovac, Jablanički okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 120233933